lesbisk plats

Illustration: Lesbisk Makt

Inrikes

”Lesbisk Makt” får 7 miljoner av Allmänna Arvsfonden

Publicerad 12/11/2022
Annons

Organisationen Lesbisk Makt har blivit beviljade sju miljoner kronor av statliga Allmänna Arvsfonden – pengar som tillhört svenskar som saknat arvinge när de avlidit. Pengarna ska gå till ett rikstäckande projekt som ska leda till att ”unga hbtqi-personer kan organisera sig i landsbygder”.

Projektet ”Lesbisk Plats – Ung lesbisk organisering i landsbygd”, som anordnas av organisationen Lesbisk Makt, kan bli av tack vare Allmänna Arvsfonden som beviljat totalt sju miljoner kronor för projektet som pågår mellan september 2021 och september 2024. På Wikipedia beskrivs organisationens syfte vara att skapa en lesbisk folkrörelse.

Enligt Allmänna Arvsfondens hemsida syftar projektet till att ge unga ”hbtqi-personer” ett meningsfullt liv på svensk landsbygd. Man riktar sig till personer som är 16-25 år gamla.

”Projektet Lesbisk Plats handlar om att skapa bättre förutsättningar för att att unga hbtqi-personer ska kunna leva ett meningsfullt liv i landsbygd. Lesbisk Plats ska öka delaktighet, synlighet och inflytande för hbtqi-personer som bor i landsbygder. Målgruppen är unga hbtqi-personer som är kvinnor, ickebinära och/eller transpersoner, som bor i landsbygd.”, står det på hemsidan.

Delar ut ”queer cash” till målgruppen

Enligt projektbeskrivningen ska projektet ”utveckla metoder och tillgängliggöra verktyg för hur unga hbtqi-personer kan organisera sig i landsbygder, samt hur de kan jobba med påverkansarbete för att förbättra livssituationen för målgruppen”. Dessutom erbjuder organisationen vad de kallar ”Queer cash” – en projektpeng till landsbygdsaktiviteter för målgruppen.

På Lesbisk Makts egen hemsida står det att man – namnet till trots – inte måste vara lesbisk för att delta i den lesbiska folkrörelsen.

”Med ’lesbisk’ menar vi att det kan vara din identitet men det behöver inte vara det. Du kan identifiera dig som något annat men är intresserad av att vara med i lesbiska sammanhang”, skriver organisationen.

Projektet är bildsatt med en illustration över några träd, en badbrygga och en pizzakiosk. Bilden ska föreställa svensk landsbygd.

LÄS ÄVEN: Allmänna arvsfonden skänker miljoner till islamist – ska förebygga ”islamofobi”

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1054Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons