liberalerna eu

Karin Karlsbro (L) och Stéphane Séjourné. Foto: Jann Lipka / Myrh14

Inrikes

Liberalerna stängs ute från EU-gruppen – efter avtalet med SD

Publicerad 10/22/2022
Annons

Liberalernas partigrupp i EU-parlamentet, Förnya Europa, kommer framöver att stänga det svenska partiet ute från alla möten. Detta på grund av Tidöavtalet som innebär ett samarbete med Sverigedemokraterna.

Den franske ledaren för Förnya Europa, Stéphane Séjourné, riktade nyligen skarp kritik mot att Liberalerna samarbetar med SD genom Tidöavtalet.

Under en presskonferens på tisdagen sa han att det minsta man kan säga är att ”den svenska situationen är inte tillfredsställande”. Partigruppen gick även så långt som att internt diskutera huruvida Liberalerna skulle uteslutas från gruppen.

LÄS ÄVEN: SD-stöd till regeringen kan få Liberalerna uteslutna ur EU-grupp

Svenskan blir avstängd från möten

På onsdagen meddelade man emellertid att Karin Karlsbro, Liberalernas representant i Förnya Europa, får sitta kvar i partigruppen. Detta efter att man hållit ett möte om saken.

Däremot kommer hon inte få lov att närvara på gruppmöten under en obestämd tid framöver.

I samband med det skriftliga utlåtandet på Twitter skriver Förnya Europa också att de välkomnar beslutet av den liberala paraplyorganisationen Alde att ”skicka en faktainsamlande arbetsgrupp till Stockholm för att bedöma relationen mellan de fyra partierna i högerkoalitionen”.

LÄS ÄVEN: EU-liberaler vill stänga ute nationalister från makt

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
829Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons