Löfven

Löfvens följe vill vara ”någon annanstans” under intervjun av kroppsspråk att döma, enligt kommentarerna

Inrikes

Löfven hånas efter VM-resa: ”Nu har vi markerat”

Publicerad 7/3/2018
Annons

Statsminister Stefan Löven får i sociala medier utstå många raljanta kommentarer efter vad som uppfattas som en kappvändning och dubbelmoral i fråga om svensk regeringsnärvaro vid fotbolls-VM i Sotji.

Ett filmat intervjuinslag där Löven stammande letar efter orden i försök att framställa de dubbla budskapen och motsägelsefulla besluten som logiskt sammanhängande har inte gjort något för att blidka kritiken.

”Det är inte alls nån dubbelmoral” hävdar statsministern på reporterns fråga och ger sig därefter in i en längre harang syftande till att klargöra varför regeringen först beslöt bojkotta fotbolls-VM men nu när det gått bra för det svenska VM-laget väljer att resa dit.

I sociala medier ger man inte mycket för Lövens resonemang. En person tycker nästan synd om statsministern som ser ut att önska sig någon annanstans när han tvingas redogöra för hur regeringen tänkt och resonerat. En annan säger att han lider med statsministern.

Andra är inte fullt lika empatiska och hoppas att den svenska hejaklacken buar ut regeringen på läktaren.

Någon tycker dock att det ändå finns en viss konsekvens i Lövens förmåga att vara inkonsekvent och refererar till statsministerns tidigare besked om att ett ”ja är ett ja och ett nej är ett nej” på asylansökan samtidigt som 9000 nej blev ett ja i ett omdiskuterat regeringsförslag nyligen.

Klockan 16:00 idag tisdag möts Sverige och Schweiz i åttondelsfinal i S:t Petersburg.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
552Knarkpåverkad gängkriminell körde ihjäl cyklande 11-åring – kan INTE utvisas
Annons