I en intervju med Svenska Dagbladet säger statsminister Stefan Löfven att han vill sitta kvar som partiledare för Socialdemokraterna ”om partiet vill ha mig”.

I intervjun försvarar Löfven regeringens hanterande av pandemin men konstaterar samtidigt att den svenska beredskapen visade sig ha uppenbara brister i samordning och lagerhållning. Han säger sig också lita på Folkhälsomyndigheten.

– Jag har respekt för svårigheten att veta exakt vad som händer och kommer att hända. Det är ett nytt virus och en ny situation, säger Löfven.

Vill fortsätta som S-ledare

När det gäller förtroendet för honom själv som partiledare har allt fler börjat fråga ifall det inte snart är dags att göra plats för någon annan. Trots detta tycks han vilja sitta kvar på posten ett tag till och vill leda partiet i nästa val.

– Ja, om partiet vill ha mig.

Redan i januari uppgav Löfven via sitt Instagramkonto att han önskar leda S i nästa val.

Då skrev han bland annat att ”det finns ett stort behov av långsiktighet och stabilitet i svensk politik” och att han såg fram emot ”arbetarrörelsens viktiga arbete med att fortsätta bygga ett starkare och mer jämlikt samhälle”.