rolf-riksdag
Opinion

Lögnerna och verkligheten

Publicerad 6/3/2019
Annons

➤ KRÖNIKA Politikerna ljuger om nästan allting. Den politiska lögnen har så totalt tagit över verkligheten att man inte längre reagerar över den utbredda mytomanin. Anständighetens gräns är sedan länge passerad bland de partier som kallar sig anständiga.

Det handlar inte om vita lögner eller nödlögner – det är medvetna, grova lögner i totalt förakt för svenska folkets intelligens. Svenska politiker är antingen de mest hycklande, cyniska människor som finns – eller de dummaste på jorden.

De kan fatta hur galna beslut som helst, slösa bort 100-tals miljarder av skattebetalarnas pengar utan att bestraffas. Som vid superskandalen med NUON-affären. Men om de drar ett olämpligt skämt eller har anlitat svart städhjälp tvingas de omedelbart bort med mediadrev. Statsstyrda hyenamedia silar konsekvent mygg, men sväljer kameler. Ett oerhört svek mot medborgarna.

Vi har blivit den dystopi som beskrivs i Orwells bok 1984. Storebror och Sanningsministeriet gör om språket så att det passar deras politiska syften. ”Krig är fred, frihet är slaveri, okunnighet är styrka” är då som nu slagord i denna av nyspråk och strebrar styrda, järnhårda diktatur.

Den politiska eliten påstår att invandringen minskat sedan 2015. Samtidigt som vi sedan dess bevisligen tagit emot fler migranter än någonsin tidigare. Men nu kvinnliga och äldre anhöriginvandrare som blir ännu svårare att sätta i arbete än de tidigare unga männen – de som med en närmast infantil lögn kallas ensamkommande barn.

Man påstår att Sverige är tryggare än någonsin. Den som läser en tidning eller är brottsoffer eller dess närstående vet att detta är en genuin jättelögn.

Man påstår att ekonomin i Sverige går som tåget. Trots att kronan faller som en sten, svenska folket är skuldsatta över skorstenen och allt fler kommuner är på konkursens brant.

Man påstår att Sverige är en humanitär stormakt. Trots att vi får allt fler fattigpensionärer, sjukvården är i kris, allt fler vräks från sin bostad, tiggarna översvämmar landet, allt fler mördas, allt färre brott klaras upp, allt fler är bostadslösa, allt fler äldre rånas, äldrevården är en skam, handikappade berövas sin assistans och antisemitismen frodas.

Det råder ordning och reda i statens finanser påstår man. Samtidigt dräneras Sverige på pengar genom bidragsfusk. Assistansbolag kapar åt sig miljarder genom att betala för falska assistenter. Äldre invandrare sägs ha flyttat till hemlandet och deras pensioner och bidrag betalas ut trots att de kan ha varit döda i 10-tals år – släkten kvitterar ut pengarna.

Man påstår att hela Sverige ska leva. Samtidigt som man gör det omöjligt att leva utanför storstäderna. Samhällsservice dras in, järnvägen har spårat ur, bilåkande och flyg straffbeskattas, jordbruk tvingas upphöra och små kommuner ska ta ansvar för och bekosta massinvandringen.

Man påstår att Sverige ska gå före i klimatfrågan. Kosta vad det kosta vill för skattebetalarna. Samtidigt säljer man sina tyska kolgruvor i Tyskland för fortsatt drift, man ger privata, misslyckade ”gröna” företag miljardlån som inte betalas tillbaka, man satsar 3,5 miljarder på ett gigantiskt ryskt naturgasprojekt i naturkänsligt område i norra Ryssland och man straffbeskattar kärnkraften för att göra den olönsam.

Hållbar utveckling är slagordet. Allt ska drivas med elektricitet. Som i Tage Danielssons elektricitetsvisa. Som om den producerades av sig själv. Vanliga bilar ska ersättas av elbilar. Bensinstationer av miljontals laddstolpar. Flyget ska skattas bort.

Vi är totalberoende av telefoner och datorer. En enda datorhall drar ofantligt med el – motsvarande ett halvt kärnkraftverk. För att göra stål utan kol krävs elkraft motsvarande ett kärnkraftverk. Kryssningsfartygen i Stockholm tvingas ha motorerna igång vid kaj beroende på elbrist – vilket ger mer utsläpp av växthusgas än inrikesflyget.

Sol- och vindkraft ska klara det ökande behovet av el påstår man. Men när det inte blåser måste man ha back-up system. Behovet av dubbla system gör den gröna elen mycket dyr. Dessutom klarar inte befintligt elnät att distribuera den el som behövs. Det kräver enorma investeringar, vilket redan märks på elräkningarnas nätavgifter.

För första gången tvingas elbolagen tacka nej till nya abonnenter – det gagnar inte bostadsbyggandet eller investeringar från utländska industrier och företag. De väljer länder med säkrare eltillförsel. I övriga världen byggs nu 500 nya kärnkraftverk och över 2000 nya kolkraftverk. Sverige går inte före – vi halkar med ilfart efter! Det är inte den naiva godheten och den sektlika dumheten som styr världen.

Man påstår nu att invandringen inte har något att göra med att våldtäkterna på några år ökat dramatiskt. Att vi nu har nästan flest våldtäkter i världen! Man försöker t. o. m. förneka att de alls ökat! Detta i ett land som förljuget påstår sig ha en feministisk regering.

Man talar tyst om Sveriges beredskap. Den som förr var god. Nu obefintlig. Försvaret klarar en vecka. Inga lager av livsmedel, olja, insatsvaror. Brist uppstår efter några dagars kris. Skyddsrum endast till halva befolkningen. Redan nu brist på mediciner. Otillräckligt brandförsvar – nu ljuger man t.o.m. om över 30 nya kontrakterade helikoptrar. De är bara 10.

En ledande svensk politiker påstår tvärsäkert att öknarna växer. Det är bevisligen en ren lögn. Öknarna krymper! Bland annat beroende på ökad mängd koldioxid som gör växterna mindre beroende av vatten.

Samma politiker påstår lika tvärsäkert och ångestskapande att havsnivån inom kort kommer att stiga sju meter! Ännu en ren lögn. Jordytan upptas till 71% av hav. För sju meters höjning skulle det krävas kopiösa mängder vatten. Men jordens vattenvolym är i evigt kretslopp konstant sedan planetens födelse.

Stefan Löfven förklarar ständigt krig mot den högerextrema populismen. Ungern är värst. Men där står en stabil majoritet bakom den förda politiken. Det som kallas demokrati. Makten utgår från folket i motsats till i Sverige, trots att grundlagen stipulerar att det även ska gälla här. Det extrema är ju att så inte sker i Sverige. Nationalism, patriotism, fosterlandskärlek, självbestämmanderätt har omdefinierats till negativa hatord. Men utan nationer finns inte demokrati.

Socialdemokraterna har byggt upp ett gigantiskt förnekande av sin egen historia. Efter andra världskriget dömdes Sverige att betala krigsskadestånd för sin eftergiftspolitik gentemot Hitler. Malmexporten – betald med av nazisterna stulet guld – baltutlämningen, permittenttågen, tystnad om koncentrationlägren, rasbiologi, migrantstopp för judar, censur och förföljelse av kritiker som Karl Gerhard, Torgny Segerstedt etc. En feg tolerans av det intoleranta som fick Churchill att livslångt förakta Sverige.

I motsats till vad som hävdas är det inte högerpopulismen som uppvisar likheter med 30-talet – det är islam. Med samma övermänniskoideal som nazismen, med samma strävan efter världsherravälde, med samma grymhet. Nu ska inte bara judarna utrotas – även alla kristna ska bort. Allt enligt heligförklarade kampböcker som inte får ifrågasättas.

Dessa storljugande, överbetalda, samvetslösa folkvalda säljer ut Sverige. Som den nya adeln förslavar och utsuger de svenska folket för att försäkra sig om lyxkarriärer efter praktiktjänstgöringen i regering och riksdag. Korruption förklädd till demokrati i totalt förakt för den anständighet de påstår sig representera. Istället för att omutligt försvara svenska folket och det land vi ärvt att förvalta. Men i längden går det inte att vinna över verkligheten.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons