loof-akesson-kristersson-632552
Inrikes

Lööf och Kristersson i fortsatt bråk om förhållandet till SD

Publicerad 2/21/2019
Annons

Trätan mellan partiledarna i den av många numera dödförklarade borgerliga Alliansen fortsätter. I en dokumentär i SR P1 berättar centerledaren Annie Lööf att hon inte litar på moderatledaren Ulf Kristerssons bedyranden om att hans parti inte ska ha något att göra med Sverigedemokraterna. Kristersson tillbakavisar anklagelserna, framhåller att C inte själva fullt ut håller distansen till SD och anklagar Lööf för att vara oärlig.

”Ett frö av osäkerhet” – så beskriver Annie Lööf sina känslor inför de tidigare Allianskollegorna i Moderaterna och bakgrunden till varför hon i stället valde att släppa fram Stefan Löfven som statsminister.

Centerledaren pekar bland annat på justeringar i M+KD-budgeten som hon menar kan ha gjorts för att göra Sverigedemokraterna mer villiga att stödja den. Vidare pekar Lööf på de samarbeten som Moderaterna inlett med SD för att kunna ta över styret i ett antal kommuner.

Kristersson förnekar att man sneglat mot SD när budgetmotionen skrevs. Han säger också att han visserligen inte är glad åt att hans partimedlemmar i fem av 162 kommuner där man idag är med och styr, gör detta med stöd från SD. Samtidigt framhåller han att Centern också är medskyldiga.

– Moderaterna medverkar nu till att styra 162 kommuner, i exakt fem av dem sker det på ett sätt som vi från partiledningen inte tycker var det korrekta sättet. Tre av de här kommunerna är Centerpartiet också med.

Centerpartiet har tillsammans med Liberalerna rasat kraftigt i opinionsmätningarna sedan partierna beslöt bryta sig ur Alliansen och i stället stödja de rödgröna. Kristersson menar att Annie Lööf nu ägnar sig åt skadebegränsande efterhandskonstruktioner och tipsar Centerledaren om att ”det är bättre att vara ärlig”.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
840Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons