Lööf tar sida: ”Magdalena Andersson är den bästa statsministerkandidaten”
Foto: Frankie Fouganthin / Centerpartiet

Under lång tid nu har Annie Lööfs agerande varit tydligt på vänsterkanten. Samtidigt har hon dock alltid påstått att hon är ”borgerlig”. Men nu bekänner hon tydligt färg – och den är röd. I en intervju med DN berättar hon att hon helst ser Magdalena Andersson fortsätta som statsminister.

Utöver att hon vill se Magdalena fortsätta är hon också sugen på en ministerpost.

– Magdalena Andersson och Socialdemokraterna har en mycket mer öppen hållning till samarbete. Hon kan tänka sig att samarbeta med alla utom SD. Det är precis den öppenhet och ledarskap som man behöver ha som statsminister, säger Annie Lööf till DN.

Som tidigare är den stora stötestenen för henne Sverigedemokraterna.

– Dessvärre ser vi nu att både M, KD och L vandrat högerut och fördjupat sitt samarbete med Sverigedemokraterna. Det är väldigt olyckligt. Så länge Ulf Kristersson inte klipper bandet till Sverigedemokraterna ser jag det som svårt att han är statsministerkandidat i våra ögon, fortsätter hon.

Brutna löften

Lööf pratar sedan om ”röda linjer” som C inte kommer acceptera från högern eller vänstern, vilket inkluderar en regering som ger SD inflytande över Sverige eller en regering där V ingår. Centerpartiet påstår hon kommer inte heller att medverka till en budget som höjer skatterna på jobb, boende och sparande.

Centerpartiets ledare har dock gjort sig känd för att göra rakt tvärtom mot vad hon tidigare lovat. Hennes mest kända lögn var att hon inte skulle bli ett stödparti för Socialdemokraterna, för då skulle hon äta upp sin högra sko. Därefter stöttade hon Socialdemokraterna i en rad helt avgörande omröstningar, såsom budgeten och statsministeromröstningar.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Redaktionen

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.