LUF bränner svenska flaggan med ett leende på läpparna

11.7K Shares

Krisande Liberalernas ungdomsförbund LUF har på sitt officiella twitterkonto publicerat ett inlägg där man med ett stort leende på läpparna bränner upp den svenska flaggan.

I helgen håller Liberala ungdomsförbundet kongress i Västerås där man bland annat valt 23-åriga Romina Pourmokhtari med bakgrund från Iran till ny förbundsordförande. Men ordförandevalet var inte det som diskuterades mest i sociala medier.

Det var istället ett inlägg i sociala medier om ett beslut om att legalisera skändning av den svenska flaggan, något som partiföreträdare illustrerade med att under muntra former elda upp en svensk flagga. I ett senare inlägg upplyser man dock om att flaggskändning är lagligt i Sverige sedan 1970-talet.

LÄS ÄVEN: L-motion: Gör Sverige till delstat i Europas förenta stater

Många rasar mot LUF
I sociala medier är det många som rasar mot ungdomsförbundet. En person skriver, ”respektlöst till det land som gör att ni kan leva i frihet. Idioter!”


Många frågar om det även är tillåtet att bränna andra flaggor. En del andra har efterliknat LUF:s twitterinlägg men bytt ut den svenska flaggan mot regnbågsflaggan.

LÄS ÄVEN: Här är L-politikerns folkförakt: ”Alla har råd med en segelbåt”

11.7K Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.