Patrisse-Cullors-lyxvilla
Utrikes

Lyxvilla i helvitt område marxistiska Black Lives Matter-ledarens nya bostad

Publicerad 4/11/2021
Annons

37-åriga Patrisse Khan-Cullors är en av grundarna till den rasidentitära organisationen Black Lives Matter. Officiellt identifierar hon sig med ”utsatta” svarta i samhället och kallar sig för ”skolad marxist”. Men privat är det andra värderingar som gäller – Khan-Cullors nya bostad är inte någon hyreslägenhet i ett område med svarta låginkomsttagare utan en lyxvilla i ett etniskt vitt bostadsområde.

Många ögonbryn har höjts över den kvinnliga BLM-grundarens bostadsval som man menar inte är i överensstämmelse med de värderingar hon och hennes organisation säger sig ha. Lyxvillan i Topanga Canyon i Los Angeles, Kalifornien kostar motsvarande 14 miljoner svenska kronor och i området bor mindre än en procent svarta.

Tomten som omger villan är en hektar stor och rymmer förutom den exklusivt inredda huvudbostaden också flera andra byggnader. Det är oklart varifrån Khan-Cullors fått pengarna till köpet.

Black Lives Matter har erhållit stora summor pengar i stöd från företag och privatpersoner i föreställning om att dessa ska användas för att bekämpa rasism. Bara under 2020 uppges det ha strömmat in uppemot motsvarande en miljard kronor till rörelsen. Många som skänkt pengar undrar nu om deras pengar använts till annat än vad som förespeglats.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons