I kölvattnet av den senaste tidens invandringsrelaterade brottslighet som ständigt når nya nivåer kallade Moderaterna på torsdagen till pressträff för att presentera nya invandringspolitiska förslag. ”För lite, för sent”, kommenterar Sverigedemokraterna.

Ett minskat mottagande med 70 procent ned till mellan 5 000 och 8 000 asylmigranter per år är Moderaternas förslag för att komma till rätta med Sveriges mångfacetterade flora av problem kopplade direkt och indirekt till de senaste decenniernas massinvandring.

– Vi vill se ett volymmål för asylmottagandet, säger partiets migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard.

Volymerna på antalet anhöriginvandrare nämner man dock inget om.

”8000 beviljade uppehållstillstånd är 8000 för mycket. Krisen i våra kommuner är ett faktum och Moderaternas nya linje är för lite och för sent”, kommenterar Sverigedemokraternas vice gruppledare Henrik Vinge.

”Asylmottagandet i Sverige måste sträva efter en nollnivå. För vårt samhälles skull, såväl som för de på flykt. Det är inte här asyl ska sökas”, kommenterar SD:s migrationspolitiska talesperson Paula Bieler.

Repatriering
Från att ha varit tabu för bara några månader sen har nu alltfler börjat nämna repatriering som ett av verktygen för att komma tillrätta med den allvarliga situationen.