På måndagen rapporterade Samnytt om den moderate riksdagsledamoten Richard Herrey som i ett utspel på Twitter sade sig vara för en fortsatt hög invandring samtidigt som man kan vara emot en dålig invandringspolitik. Denna rapportering ogillade Herrey och anklagar nu Samnytt för ”fake news”.

Richard Herreys utspel väckte uppmärksamhet då han pekade ut invandringspolitik som det problematiska och inte invandringen i sig, och betonade att ”det går att se de enorma fördelar invandring kan ge” samtidigt som de nackdelar en dålig invandringspolitik kan ge – det vill säga samma linje som redan prövats i decennier där man hävdar att invandringspolitiken och ”integrationen” bara måste finslipas lite till så ordnar sig allt.

LÄS ÄVEN: M-topp försvarar massinvandring

Direkt efter Samnytts publicering ilsknade Herrey till och hävdade att vi ägnat oss åt fake news. Herrey tillverkade snabbt en egen skylt för att lägga ytterligare kraft bakom sitt meddelande.

Vägrar uppge ”fördelar”

Vid upprepade tillfällen fick Herrey frågan om exakt vad som utgör de påstådda ”enorma fördelarna” med en fortsatt invandring men hade uppenbara svårigheter med att precisera detta.

LÄS ÄVEN: Reinfeldt vill behålla fri arbetskraftsinvandring

Ett axplock av de som frågat man inte fått svar:

LÄS ÄVEN: Moderaterna: Vi ska vara stolta över massinvandringen
LÄS ÄVEN: Här är politikerna som röstade för gratis tandvård till illegala