Majoritet av italienarna missnöjda med nya regeringen – vill ha tillbaka Salvini
Bild: Fabio-Visconti.

En opinionsundersökning visar att en majoritet av italienarna ogillar den nya mer vänsterinriktade regering som nyligen bilades för att undvika ett nyval där konservativa och Italien-vänliga Lega förväntades gå kraftigt framåt och bli landets största parti.

LÄS ÄVEN: Fördubblat stöd för Matteo Salvini på ett år

Enligt siffrorna ogillar 54 procent av italienarna den nya regeringskonstellationen bestående av Femstjärnerörelsen och Demokratiska partiet varav många sade sig föredra den tidigare regeringen där Lega med dess populäre ledare Matteo Salvini ingick. Endast 34 procent säger sig gilla den nuvarande regeringskoalitionen.

Nära hälften av de som svarat anser att Salvinis beslut att upplösa den gamla regeringen i ett försök att driva fram ett nyval var ett dåligt beslut. Många bedömare menar att Salvini spelade högt och förlorade.

LÄS ÄVEN: Salvini förlorar makten efter högt spel

En orsak till det stora folkliga missnöjet med den nya regeringen uppges vara att det vänsterinriktade Demokratiska partiet kräver att hamnarna på nytt öppnas för de NGO-fartyg som hjälper människosmugglare att transportera illegala migranter över Medelhavet.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mats Dagerlind

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.