En trebarnsmamma i Blekinge fick sin skalle krossad när hennes make misstänkts ha slagit henne i huvudet med en kofot. Hon låg i sängen när det hände och ligger nu i koma med svåra skallskador.

För drygt ett år sedan lämnade paret inte en ansökan om skilsmässa men fullföljde den aldrig. Men kvinnan ska därefter ha tagit ett beslut att på egen hand lämna sin make, rapporterar media.

Men tidigt på morgonen den 22 januari ska den 45-årige maken ha slagit kvinnan i huvudet med en kofot. Det ska ha varit en, eller kanske flera slag som varit hårda och hon fick allvarliga skallskador.

– Hennes tillstånd är kritiskt, sa Anna Johansson.

Hon har sedan dess legat i koma på sjukhus. Maken häktades kort därefter och är misstänkt för mordförsök. Han greps kort efter attacken i lägenheten där de och deras tre barn bor.

Mannen nekar till brott men åklagaren vidhåller att det var ett mordförsök. Flera vittnen ska ha förhörts men åklagaren vill inte kommentera närmare i dagsläget.

Trebarnsmamman invandrade till Sverige för cirka 20 år sedan.

– Hon har inga anhöriga i Sverige och vi försöker hjälpa dem så att de kan komma hit för att vara hos henne, sa offrets vännina till tidningen.