Malmö FF-spelare dömd till fängelse och utvisning för våldtäkter mot barn

182 Shares

Kingsley Sarfo från Ghana, sedan en tid tillbaka fotbollsspelare i svenska Malmö FF, döms till fängelse för flera våldtäkter mot barn. Han ska efter avtjänats straff också utvisas ur Sverige.

Sarfo har suttit häktad sedan i höstas och häromdagen kom domen – i två år och åtta månaders fängelse.

Våldtäktsmisstankar riktades mot Sarfo redan när han spelade för Sirius. Bland annat fick klubben oroliga samtal från en mamma till en 12-årig flicka som den ghanesiske gästspelaren varit på.

Av polisens förundersökningsprotokoll framgår att Sirius klubbchef Michael Lundgren och tränaren Kim Bergstrand hållit ett möte med Sarfo där man förklarat för honom att det i Sverige rådera andra lagar och värderingar än i Ghana och att det här inte är tillåtet att ha sex med minderåriga.

Trots detta valde Malmö FF att köpa Sarfo för 14 miljoner kronor, pengar som nu kan vara bortkastade. Det är samtidigt oklart hur mycket av vad Sirius ledning kände till som kommunicerades till Malmö FF inför spelarövergången. Malmö FF:s klubbledning har aviserat att man överväger att kräva tillbaka köpesumman.

Sarfos advokat har meddelat att domen kommer att överklagas.

Det är oklart varför personer som inte är svenska medborgare tillåts spela i allsvenska klubblag.

182 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.