Faksimil Twitter

Malmö stad gillade inte satir på Twitter – tvingade med hot tecknaren att ta bort bilder

Delningar

Det var i förrgår som Twitter-kontot Reklamprofessorn som ägnar sig åt satirbilder om samtiden postade två nya verk – som handlade om våldtäkter i Malmö.  Tilltaget gillades inte av staden vars kommunikatör hotade med rättsliga åtgärder. ”Det gick lite för snabbt”, erkänner kommunikatören Linda i intervju med Samhällsnytt.

Både stillbilder och rörliga bilder innehöll Malmö stads logo – vilket blev den formella anledningen för kommunens reaktion. Stadens officiella kommunikatör som sköter Twitter-kontot åt kommunen skrev så här när hon blev uppmärksammad på satiren:


Samhällsnytt har varit i kontakt med den anonyma personen som driver satirkontot Reklamprofessor:

– Jag är anonym på Twitter för att inte skada mitt riktiga jobb. Jag kan vara den enda i reklambranschen som noterat utmaningarna i Sverige.

Kontot gör regelbundna uppdateringar med delningsbara bilder och memer som har en tydlig högervinkel. Personen bakom kontot förklarar varför just Malmö valdes för satirbilderna på följande sätt:

– Satirinläggen är egentligen skapade i frustration över att de inte gör mer åt den mardrömslika situation Malmö befinner sig i.

Hotet från Malmö stad har dock tvingat tecknaren att radera bilderna. Till Samhällsnytt säger vederbörande att det var ”omtumlande” att bli hotad med stämning om varumärkesintrång:

– Jag betvivlar inte en sekund att de skulle kunna ha dragit ärendet till domstol.

Det skulle ju kunna innebära stora ekonomiska risker för dig personligen – med tanke på rättegångskostnader och allt?

– Ja, säkert. Flera Twitteranvändare har dock påpekat att staden inte har något att gå på. Några har till och med varit beredd att försvara mig.

På Twitter ifrågasattes Malmös agerande eftersom lagstiftningen om varumärkesintrång innehåller ett tydligt undantag för satirbilder som inte skapats i kommersiellt syfte.

När Samhällsnytt ringer upp kommunikatör Linda Nordgren på stadens kommunikationsavdelning som skötte kommunikationen i ärendet på Twitter, erkänner hon utan omsvep att agerandet var felaktigt. Hon säger att hotet om stämning framfördes efter en diskussion på kommunikationsavdelningen utan att några jurister varit inblandade – trots att just detta kommunicerades på Twitter:

– Tyvärr, gick det lite för snabbt. Vi hade inte samtal med våra jurister. Vi har rutin att vi ska prata med personen först vilket vi gjorde sedan och han tog bort inläggen. Så vi kommer inte att gå vidare med det ärendet.

Hade ni gått vidare annars?

– Det kan jag inte svara på. Vi sitter och har samtal med våra jurister. Det är klart att satir ska kunna finnas i en sund demokrati och att man ska kunna skämta om Malmö stad utan problem. Dilemmat här var att det var någon som uppfattat att det var vi som var avsändare – och det är problematiskt.

Hur resonerade ni där – att ni som kommun går mot en privat person på Twitter och hotar med stämning utan att ni ens hade pratat med jurister?

– Det var tråkigt att det gick för snabbt i det beslutet, men det landade bra sedan.

Tycker du att det landade bra – att personen tog bort inläggen?

– Ja, det tycker jag. För vi har ju alla ett ansvar i hur vi använder andra organisationers logotyper och vad man skickar för budskap.

Det kan också tolkas som att Malmö stads kommunikatörer ägnar sig åt censur på Twitter genom att få bort oönskat innehåll genom hot om stämning – som inte ens verkar stämma. Tycker du inte det?

– Nej, det tycker jag absolut inte. Det är ju otillåtet att utge sig för att vara någon annan bland annat.

Är inte det klart att det handlar om ett satirkonto som publicerar endast satirbilder?

– Ja, det håller jag med om. Men vi fick kännedom om ärendet genom en person som inte uppfattade det så tydligt. Alltså det fanns utrymme för misstolkning.

Hur lågt kommer ni att placera ribban i sådana fall – för att i ett samhälle kommer det alltid att finnas några personer som kommer att missförstå all typ av satir – oavsett hur tydlig den än är? Är det så att ni kommer att censurera innehållet med hänvisning till de personerna?

– Det är ett ärende som vi diskuterar inom kommunen, så det är inte bara den personens bedömning. Vi får göra en gemensam analys och bedömning om det finns utrymme för misstolkningar.

Jag har tittat på ditt konto på Facebook och du är med där i en grupp som heter Refugees welcome to Malmö. Är det möjligt att dina personliga politiska övertygelser spelade en roll i bedömningen?

– Absolut inte.

Vid en genomgång av Nordgrens konto visar det sig att hon även verkar ha deltagit i en riktad kampanj på Facebook för att stödja kedjan PocketShop för två månader sedan när en av kedjans butiker drog tillbaka Katerina Janouchs böcker med hänvisning till hennes politiska åsikter:

”Reklamprofessorn” erkänner för Samhällsnytt att den här situationen kommer att påverka hur denne utformar sina satirbilder i framtiden:

– Det är det som oroar mig mest i den här historien. Jag har lovat Malmö att aldrig använda deras logotyp i satirsammanhang så att de skulle dra tillbaka sina jurister. Jag kan skapa en ny logo för Malmö men det förtar effekten lite. En del av styrkan i flera av mina alster är att de ligger nära verkligheten, dock en parallel sådan.

En av bilderna fick en viss spridning på Twitter innan den raderades av tecknaren därför publicerar vi den opixlade versionen ovan. Den rörliga bilden, som vi återpublicerar nedan, fick vi från tecknaren som har pixlat stadens logo för att inte bli utsatt för nya hot från kommunen:

För tydlighetens skull vill Samhällsnytt understryka att vi inte är Malmö stad.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

380 KOMMENTARER

 1. ”Dilemmat här var att det var någon som uppfattat att det var vi som var avsändare – och det är problematiskt.”

  Frågan är om någon verkligen varit så korkad på riktigt att denne inte förstod att det var satir. Ligger väl närmare till hands att tro att det är någon form av anmälningsbenägen vänsterextremist so blivit upprörd.

 2. Detta summerar den allvarliga situationen i Sverige. Du får publicera hur mycket ”satir” och ”fake news”, så länge det gynnar etablissemanget. Men så fort något inte passar dem, då ska de rycka fram med det grova artilleriet. Då är det fram med jurister, domstolar, offentlig uthängning.

 3. + Alla andra våldtäkter som, till mycket stor överrepresentation, är begångna av utlänningar som inte, bl a pga mediernas självcensur, kommer till allmänhetens kännedom.
  Det anmäls ju minst 7000 våldtäkter/ år, det blir i runda tal 20 (tjugo) per DAG!

 4. En del tycks uppröras över det faktum att Egor använder sig av ”hen” här. Som jag ser det, helt korrekt. Personen i fråga vill absolut inte bli identifierad, så Egor använder sig inte ens av genus här. För att försvåra det för Malmö Stad. Som uppenbarligen ändå vill ha tag på den här personen. Så de kan göra ett paradexempel i form av rättegång och offentlig uthängning. Så att denne sen får svårt att få nytt jobb.

 5. Det är synd om människor som är humorbefriade och som inte (vill) förstår satir. Med humor och satir sätter man fingret på det absurda i samhället. Hasse och Tage var mästare i denna konst.

 6. Förruttnelsen har pågått i decennier, sedan Repalus dagar och visar med all önskad tydlighet vilken framtid väntar på HELA Sverige.
  Malmö Kommun är ett rövareband som stjäl pengar för hela Sverige för att ha råd med påhittade jobb och jippo åt sina valboskap, medan de som betalar få gå på gatan och samla burkar.
  Malmö visar vägen!

 7. Sverige blir mer och mer, mer och mer ett humorfri, urtråkigt land.
  Ingen satir,inga skratt,ingen glädje.Det är priset för den j..mångkultur!Och tydlig tecken på en diktatur stat.
  Ta på dig burka,Malmö stad,och sitt tyst!Och lämna oss andra i fred.

  • Vet inte om jag håller med om bristen på humor, personligen så uppfattar jag det mer och mer som om det är Monty Phyton som styr och ställer i riket!
   Importen av bidragsberoende analfabeter påstås rädda så väl pensionerna som välfärden i övrigt, folk skjuts och våldtas på löpandeband men brottsligheten har inte ökat, judar jagas på flykt av muslimer medan media varnar för högerextremister och nazister!
   Sverige påstås av våra styrande vara en humanitär stormakt samtidigt som kvinnor föder barn i vägdiken pga stängda BB:n, fattigpensionärerna ökar samtidigt som staten vräker miljarder kronor på vuxna män från andra delar av världen och kallar dem för barn!
   Det är i ärlighetens namn ingen brist på humor, dvs svart humor!

 8. Stolpskotten vet ju inte ens vad fejkade nyheter innebär eller är, det han/hon har skrivit stämmer ju med verkligheten.

 9. Det värsta är att övriga landet pumpar in tiotals miljarder till Malmö så dom har råd med att dölja vansinnet som pågår och äta gott

  • Då kommer Malmö aldrig vara ett självständig stat 🙂 som vissa förutspår.Det är exakt samma sak i Ryssland med en del muslimska republiker(Dagestan,Chechnja
   m fl ).Dessa korrumperade anklaver mjölkar staten och det ryska folket på miljarder utan att ge något tillbaka!

  • Färsk bok ”Framtidsstaden” av en malmöit.
   Lars Åberg:
   ”Om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?”

 10. Det är pga att vi svenskar betalar ”utjämningsskatt” till Malmö stad, som de har råd med att bejaka den för landet destruktiva ”mångkulturen” !!!

 11. Det här är lika mycket konst som homo Jesus. Ena godkänner societeten och and ska tas bort. Det är ju sak samma bägge två.

 12. Utmärkt arbete av Samhällsnytt ! Bara sätt svetslågan i ändan på hycklarna.
  Jag tror dock inte att kommun ordförande Katrin Stjernfeldt vill kommentera.
  Hon satsar stenhårt på en tjänst i suckarnas korridor på Rosenbad.

 13. I Sverige är satir bara ok om den kommer från vänster eller från utlänningar. Då kan den vara hur obegåvad och fel som helst men är ändå tillåten.

  • Özz Nujen är ju välkommen att håna Sverige och svenskarna så mycket han vill och t.o.m. ta så bra betalt för det att han kan betala 85.000 kr till en viss lastbilschaufför.

 14. Ja visst är sanningen besvärlig för Malmö, och inte bara för Malmö utan för hela Löfvens feministiska rike!
  Detta är även anledningen till att Brå inte tillåts att ta fram fakta om brottligheten i landet, för så länge korrekt fakta saknas så kan man hävda att allt som påstås endast är myter!

 15. Om Malmö gjort fel här och kommunen kommer undan repressalier i form av böter och skadestånd är det ett tecken på vilket dåligt skydd yttrandefriheten har i Sverige.

  • Yttrande friheten är för länge sedan borta. Har du läst om vilka förändringar man vill göra i grundlagen gällande tryckfrihetsförordningen och yttrandefriheten?

 16. Malmö har sugit åt sig av den läggning som de krävande, kräsna, kränkta kr**ken har, som tar sig över sundet.

  • Och det gäller inte bara de sk flyktingarna som kommer hit nu. För några år sedan så skärpte DK lagarna för de stackars ekonomiflyktingarna vilket resulterade i ännu fler ekonomiflyktingar från DANMARK.
   Och de totalt intelligens befriade politikerna tyckte att danskarna var hemska och lät dem komma hit.

 17. Jobbar tidvis i Malmö och av 100 personer på stan så är max. 10 etniska svenskar.
  Det är dessutom lätt att se skillnaden, det är svensken som småspringer för att klara av sina ärenden och komma tillbaka till jobbet.

  • Rätt. De stackars pengaflyktingarna sitter på kafe` och dricker trendig dryck. Och dessutom har man svårt att ta sig fram pga bredarslade hucklen.

 18. Men Malmös slogan stämmer väl: ”Mångfald, möten och möjligheter”

  Mångfald – ja visst, det var dessutom flera stycken.
  möten – ja visst, kvinnorna var med om möten.
  möjligheter – ja visst, kvinnorna kunde bli gravida.

  • Du har rätt. Jag litar inte det minsta på vad politikerna säger. Är övertygad om att Sverige blir ett nytt Grekland när bubblan spricker.

    • Precis. Och då kommer det att heta från snövit och hennes 7 partier att det var andras fel. ”Vi gjorde” allt vi kunde. Och när SD har egen majoritet i Riksdagen och försöker rätta upp det sjunkande skutan Sverige så kommer de att göra allt för att förhindra detta. Kan undras om Reinfeldt och Löfven hängde med där. Kan för övrigt undra om de hinner med ännu en löneförhöjning till sig själva innan valet ordnad av sina kompisar i Riksdagens arvodesgrupp. De har ju ordnat 3 eller 4 under mandatperioden.

 19. ”Är inte det klart att det handlar om ett satirkonto som publicerar endast satirbilder?”

  Uppenbart för alla utom för sossar. Satir är en vass men elegant form av humor. För att förstå den måste man vara intelligent och – man måste ha humor. Humorlösa sossar hotar med stämning…

  • Satir är ett mycket kraftfullt politiskt vapen, som fungerar subliminalt även på dem som inte förstår ironin eller dess specifika budskap helt och hållet.
   Varför satir är ett revolutionärt redskap.

   Detta vet alla odemokratiska fascister såsom vänstern, sossar och radikala muslimer. Därför vill de kväsa satir som angriper den egna ideologin.
   Se bara på varför Charlie Hebdo blev måltavla.

   Inte sällan får man påminna sovande människor om vilka de riktiga fascisterna är. De har oftast ingen aning. Är jobbigt att öppna ögonen, dagsljuset kanske svider lite, men bara i början.

   • Det är ett kraftfullt vapen både i krig och fred. Så mycket verkar politrukerna veta. De kan inte anmäla budskapet då det överensstämmer med verkliga händelser. Istället hotar de med domstol för varumärkesintrång. Dessa politiska kontrollanter visar stor okunnighet och humorbrist…

 20. Det verkar finnas viss koppling mellan intelligens och att förstå ironi och satir .

  * * * Empatiska barn förstår ironi * * *
  Barn med starkare empatisk förmåga har lättare att förstå sarkasm och ironi, enligt en ny studie.

  https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/empatiska-barn-forstar-ironi

  * * * Skrattar du åt sjuka skämt? – Då kan du vara intelligent * * *
  Uppskattar du svart humor och morbida skämt? Då kan det vara ett tecken på att du är väldigt intelligent. Det visar en studie som nyligen publicerades i den internationella vetenskapstidskriften Cognitive Processing.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/je5Go/skrattar-du-at-sjuka-skamt–da-kan-du-vara-intelligent

  * * * ironi som slår tillbaka * * *
  Att kalla ironinför en folkrörelse är inte berättigat. Undersökningar visar att ynka sjutton procent av den svenska befolkningen förstår ironi. Denna humoristiska adel är intelligenta nog att förstå när någon säger en sak och menar en annan. Tidigare räckte ett ”vilket underbart väder” i spöregn som medlemsavgift. Men ironiska elitgenerationer har skapat en ironi-inflation.

  http://www.smp.se/kronikan/ironi-som-slar-tillbaka/

 21. Jag tycker mig inte se nånting som ser ut som en Malmö-logga! Ser mera ut som en en bild på en pizzakartong!

  Kan Malmö kommun verkligen komma och påstå att det är deras logga? Malmö kommun finansierar väl med skatteintäkter och då är det väl skattebetalarna som äger den, dvs Reklamprofessorn m.fl.!

  Det är ju absurt hur sossemarxisterna ska få hålla på, maktfullkomliga och självbelåtna!

  • Malmö får dessutom ett miljardregn genom det kommunala utjämningsbidraget över sig, eftersom det multikulturella skithålet inte kan finansiera sin egen budget. Mao. skulle hederliga svenskar i övriga riket stå för S-maffians juristnota.

   • Utjämningsbidraget motsvarar 25% av Malmös budget. Sanslöst!
    Undrar hur går det om 3-5 år när alla 290 kommuner befinner sig
    i samma ekonomiska situation som Malmö kommun, och ytterligare
    ca 50 kommuner, gör idag?

 22. Ja, hur var det nu med Antonio Gramscis rekommendation att ta över institutionerna när den parlamentariska vägen inte blev en motorväg till makten? Här har vi ännu en aktivist som verkar i det fördolda och sår sina frön och sabbar andra i Malmö stads namn.

 23. Staden för dig där ett ”nej” inte är ett nej … staden för dig som tycker det är jobbigt att behöva gå igenom hela uppvaktnings och förförelseprocessen.
  Staden som gör saker mer enkelt, inga krussiduller …

 24. Linda Nordgren och Malmö har redan förlorat. De angriper hellre dem som kritiserar gruppvåldtäkter, än gör något åt problemet.

  Europeer skämtar sedan länge om The Rape Capital of Europe.

 25. Och uslingarna i Kommunstyrelsen lät kommunikatören ta alla smällarna. Baserat på hennes uttalande så verkar hon vara en vettig person som har ett arbete där partipiskan viner. Demokrati, Malmös kommunstyre kan ta sig i dalen.

 26. Nästan relaterat. På en nyhetsremsa i Svts morgonnyheter står ”bilist knivskuren och rånad på sin bil”. Hände i södra Sverige. En nyhet som bokstavligen flimrar förbi, inte ett ord om det i ekot eller tex i Expressen, så trivialt i vårt nya spännande land.

 27. 13 % eller næsten 1.000.000 stemmeberettigede i Sverige er født i udlandet (primært MENA landene).

  De bestemmer nu, sammen med kommunist-feministerne, hvem der bestemmer i Sverige.

  Feministernes nedbrydelse af de “patriarkalske samfundsstrukturer”, og deres ønske om anarki/kalifat er tæt på at lykkes.

  Håber de ved hvad de har gjort og hvilke konsekvenser det har. Tror det dog ikke.

 28. Dan här stackar tecknaren behandlas på samma sätt som Mohammedtecknarna på Jyllandsposten behandlades. Och oerhört tragiskt att många på Jyllandsposten miste sina liv pga av en teckning. Men denna gång är det inte fanatiska muslimer som står bakom, det är Malmö kommuns flum politiker.

 29. Alltså, jag tyckte att den översta reklambilden var rolig – och nattsvart.
  Men jag tillhör ju dem, som också uppskattade Charlie Hebdoes extremt tillskruvade satir.
  På min kylskåpsdörr sitter fortfarande en stor tecknad bild som visar Eiffeltornet i form av en fredssymbol. Som faktiskt vår fotbollsstjärna Zlatan twittrade om i samband med attentatet.

 30. Varför spenderar kommunalanställda tid och därigenom våra skattepengar med att sitta och skriva tweets på Twitter?

  Det borde förbjudas, och de som spenderat tid med att skriva tweets på Twitter finansierat med våra skattepengar bör åtalas.

  • Ifrån artikeln hos Sydsvenskan:

   ”Den misstänkte mannen anhölls anhölls under onsdagsmorgonen misstänkt för mordförsöket på kvinnan.”

   ”Samtalet spelades in av mannen och hittades i hans mobil när den undersöktes av polisen. Där säger mannen bland annat ”om vi träffas en sista gång kommer jag döda dig med min egen hand.”

   Och sedan….

   ”Det yrkades om fortsatt häktning på grund av risk för fortsatt brottslighet men tingsrätten beslutade att häva häktningen. Utifrån straffvärde och att han inte tidigare var dömd för våldsbrott var det inte ett helt oväntat beslut, säger Annika Bokefors.”

   Man anser alltså att det inte finns risk för fortsatt brottslighet och inte heller att straffvärdet är tillräckligt högt. Fri och ut på gatan.

   http://unt.se/nyheter/uppsala/yxman-misstankt-for-fler-brott-4893622.aspx

 31. Bara fyra penisar?

  Malmö stad ligger på latsidan. Grövre gruppvåldtäkter än så kan ni nog allt skapa förutsättning för i Malmö!

  Kommer Malmö stad se denna kommentar som satir, eller som ytterligare en ”utmaning”?

  Tänkvärt.

 32. OT:
  Granater vid polishuset i Sjöbo
  SJÖBO Två militära granater stod placerade utanför polishuset i Sjöbo när personalen kom till jobbet imorse.
  – Det är nån som vill göra nån sorts markering, säger Johan Sandelin, kommunpolis i Sjöbo.

  Men amnestin omfattas inte av granater och det inträffade har ingenting med amnestin att göra, tror Johan Sandelin.
  – Det är nån som vill göra nån sorts markering, säger han till tidningen.

  En anmälan håller på att upprättas om försök till sabotage.

  http://www.skd.se/2018/02/07/granater-vid-polishuset-i-sjobo/

  Samt en bild från twitter om saker som händer runt våra polisstationer i Sverige:
  https://pbs.twimg.com/media/DVbPz9YWkAAKdcd.jpg:large

 33. Satir är meningslöst på internet, de allra flesta förstår inte att det är satir utan tar det som allvarligt menat.

 34. Politikerna har på kort tid gjort S-styrda, multikulturella och bankrutta Malmö till i särklass Nordens farligaste stad. Även om man jämför med västeuropeiska städer är Malmö farligast.
  Det visar statistik över dödligt våld i världen som HD och Sydsvenskan tagit fram. Indexet mäter antal mord och dråp per hundratusen invånare.
  Sedan beskylls Polisen för att inte kunna lösa de gigantiska problemen som S- och allianspartierna har skapat.
  https://www.sydsvenskan.se/2017-02-20/rekord-i-mord-sa-farligt-ar-malmo
  Sverige och det svenska folket måste senast vid valet i år få helt nya besluts- fattande politiker och landet måste föras i en helt annan politisk riktning för att återskapa det svenska folkets trygghet och säkerhet till liv och hälsa.

 35. Muslimsk mångkultur är ju gruppvåldtäkter, fega äldrerån, rån, misshandel, balkong-kastning, bidragsfusk, glömde jag något?

 36. https://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/241775 är det sådan här media vi ska ha i Sverige??? En media som tar varje chans att svartmåla USA:s president. De struntar t o m i att ha faktaunderlag för det de hävdar. De skriver om att Trump har fel färg på toalettpappret, andas på fel sätt eller torkar sig på fel sätt i baken. Ett sådant lågvattenmärke svensk media har blivit. Om de ska kritisera Trump kan de väl åtminstone göra det utifrån argument. Det är som att läsa journalistik gjord av 5 åringar. Man behöver ju enbart läsa rubriken för en artikel i svensk press så vet man att den kommer att handla om all möjlig irrelevant skit om USA:s president. Det är inget annat än propaganda. Svensk PK media är avskyvärd!

 37. Voltaire hade haft ett helvete om han hade levt i dagens Sverige, förmodligen hade han suttit i fängelse och grubblat över vad PK-zombierna menar med ”yttrandefrihet” och ”allas lika värde”.

 38. Malmö stad går 6000 miljoner back, alltså sex miljarder, alltså kostnaden för ca 18 000 sjuksköterskor, pengar som stjäls från hårt jobbande svenskar och skötsamma kommuner, hög tid för tvångsförvaltning ,och för helvete håll truten så länge ni är bidragsberoende

 39. Morgan pratade om nya, hårda tag mot bostadsinbrotten i dag. Stöldligorna kommer från länder som Polen, Rumänien, Lettland och Georgien. Säger Morgan. Men vänta nu, inte får man väl peka ut vissa länder på det här viset!?
  Morgan sa häromdagen att man inte får peka ut våldtäktsförbrytarna, men hela länder….fy 17.
  Inbrotten har socioekonomiska orsaker, kan också bero på att anmälningsbenägenheten har ökat.

  • Det jäkliga är att dessa brott, in och ut i Sverige över dagen, har pågått i minst 15 år. På den tiden sa polisen att det rör sig om 1500 inbrott per år. Tullen kan inget göra även om de ser stöldgods i bilarna, det finns ingen polisanmälan framme på så kort tid.

   • Och nu vill Regeringen höja straffen……
    He he, runt 4% av alla inbrott klaras upp.
    Vi behöver inte bygga fler fängelser i alla fall.

    • Det finns samarbete med framförallt Polska polisen som tydligen får gå lite hårdare fram. De har tagit många transporter med stöldgods från Sverige. Ett av de senaste ”kapen” var en skåpbil som innehöll en stor fyrhjuling,
     22 utombordsmotorer, 12 sadlar (för häst) mm.
     Den bilen passerade galant ut genom tullen i Sverige…!

  • Lille Morgan är bara en sinnesslö politiker som som har hamnat på helt fel ställe , precis som de andra i regeringen . SD har påtalat invandrarproblemen i åratal och har blivit bespottade . Nu när skadan redan är skedd och verkligheten börjar komma ifatt politikerna så håller dom på och bjuder över varandra utav en ända orsak för att det är val . Det är rena hyckleriet !

 40. Härlig avslutning på artikeln! Putilov blir bara bätte och bättre:

  ”För tydlighetens skull vill Samhällsnytt understryka att vi inte är Malmö stad.”

 41. (S)anningsministeriet har skrämt ännu en regimkritiker till tystnad. Östtyskland och Nordkorea känns ganska nära nu angående de svenska medborgarnas rätt till yttrandefrihet och när den väl har dött så bor vi inte längre i en demokrati. Yttrandefriheten är en absolut förutsättning för demokratin, men ett hot mot demokraturen.

 42. Är det nåt vänstern hatar så är det satir mot dom, som tangerar sanningen. Dom är maktlös mot den. Dom babblar istället om; ”god ton i debatten”, och försöker sen sig själv på nån form av urvattnad, krystad, ”moteld” med egen ”satir”. Men eftersom dom är helt humorbefriade, och saknar insikt, så faller det platt som ett dasslock.

 43. Den som inte tål kritik eller satir visar bara att den inte har tillräckligt underbyggda åsikter till sitt försvar!

 44. ”Under 2017 minskade antalet gästnätter i Skåne – trots en kraftigt ökad turism på andra håll i Sverige. En förklaring är att flera stugbyar och vandrarhem använts som asylboenden.” Säger Sydsvenskan.

  Här hade man haft chansen att få in friska pengar utifrån. Nu betalar skattebetalarna för stugbyarna och vandrarhemmen – en ond cirkel.

 45. Vad är där för fel på sossarna, kommunisterna, miljöhxxxxna, som vill att Malmö ska likna Bagdad ,ha en brottslighet som Columbia och en ekonomi som Venezuela, kan någon förklara

 46. En typisk representant för vänstermaffian som det finns gott om i de svenska kommunhusen. Okunnighet och gap och skrik är symboliken för dessa människor

 47. Personligen så bryr mig inte.
  När lekstugan faller sönder , så blir det bara bättre.
  Inga pk idioter, inga friåkare att försörja.
  Bäst av allt politiker som ska överleva på sin kompetens, bara den tanken o lite wirre räddar kvällen..

 48. https://ekstrabladet.dk/112/tidligere-drabchef-jeg-er-saftsuseme-glad-for-jeg-ikke-arbejder-i-svensk-politi/7028014

  Tidligere drabschef i dansk politi: jeg er saftsusme glad for at jeg ikke arbejder i svensk politi (når de ikke må offentliggøre signalement af gerningsmændene).

  https://ekstrabladet.dk/112/taxachauffoer-tiltalt-laaste-doerene-og-voldtog-beruset-kvinde-paa-bagsaedet/7029594

  Pakistansk taxachauffør tiltalt for voldtægt af beruset kvinde i hans taxa. Påstår hun deltog frivilligt. Risikerer flere år i fængsel og udvisning.

 49. Om reklamprofessorn tar bort loggan och ersätter den med text så är det fritt fram att publicera utan risk.
  satir är för övrigt en mycket ädel konstform.

 50. Den styrande rödgrönrosa sörjan i Malmö befinner sig i ett ständigt krisläge där man matar sig själva med paranoia. Man är övertygade om att hela Sverige vill dem ont när de, med rätta, blir kritiserade. Att de tar emot mångmiljardbidrag(!) för sin överlevnad har de för längesedan förträngt. Men en privatperson kan de ta chansen att försöka krossa med alla medel och det är de beredda att göra. Om det så innebär lagbrott. Dessa fö[email protected] skojare som förlängesedan sänkt en underbar stad! De hör hemma på andra sidan av en sedan länge riven mur.

 51. Jag garvar ihjäl mig. Varför nöja sig med en när man kan få fem. Malmö en stad där allt kan hända. En hel grupp med pojkvänner kan tillfredsställa dig på ett högst oväntat sätt. Go to Malmö for plesure and suprises you never forget.

 52. Jaha, så Malmö har ett varumärke som 1) Kan försämras, 2) Någon skulle vilja kopiers?

  Malmö FF har ett bra varumärke, inte Malmö. Varumärket är inte den grafiska skylten/emblemet, utan det som ligger bakom symbolen på skylten/emblemet.

  Ingen, säger 0 personer/företag, vill ”sola sig i den malmöitiska glansen” mer än MFF:s fans. Sorry Hoola bandola, men det var då det.

 53. Om några år när Malmö är till fullo islamiserat hade satirtecknaren istället för en stämning fått en kärve från en Kalasjnikov som de på Charlie Hebdo.

 54. OT:

  EXPRESSEN: Tidigare S-ministern: ”Löfven förlorar valet”

  Tidigare näringsministern och landshövdingen Björn Rosengren menar att Löfvens regeringen inte har en chans i valet.

  Domen från Rosengren är hård:

  – Min tippning är att Miljöpartiet åker ut. Om det inte händer något väldigt konstigt så kommer vi få en moderat minoritetsregering.

 55. Welcome to Malmö (gangrape city) en stad där du kan bli verkställande direktör i mordbranschen och förverkliga dina ambitioner. Inga förkunskaper nödvändiga. Har du ett missfoster till brorsa. Kan du bli chef för ett eget företag. Med hela släkten som anställda. Ekonomisk hjälp till nystarten står medborgarkontor och svenska arbetsförmedlingen. Du kan även gå till närmaste moské för vägledning. Lägenhet fixar någon blond hora. Vi har kontroll på polis och myndigheter via våra brorshor som placerar ut överraskningar på polistationer. Så att de håller sig hemma.
  Sverige. Ett land för entreprenörer.
  Och du. Judarna har vi skrämt iväg.

 56. Fem gruppvåldtäkter på 82 dagar bara i Malmö, mitt i vintern, och det enda polisen och samhället lyckats med att skydda är identiteten på gärningsmännen.

 57. Är det definitivt klarlagt att våldtäkterna har med invandringen till Malmö att göra??

  Då undrar jag hur samvetet ser ut på ansvariga politiker?
  Är det konstigt att människor känner otrygghet i närheten av asylboenden?

  • Nej, de har inte med invandring att göra. Min statistik från 50-talet visar att 99% av våldtäkterna utförs av infödda svenskar / Jercy Sanecki, expert

 58. Karl-Olov Arnstberg:
  ”Regeringen har själv prognosticerat att om två år har Sverige försörjningsbördan för en miljon människor som inte kan försörja sig på eget arbete, merparten unga manliga invandrare från muslimska länder. Den som inte förstår att detta är skitfarligt har inte förstått mycket av det som händer. ”

  https://tinyurl.com/y8tb3rer
  https://morklaggning.wordpress.com/2018/02/05/farligt-och-fattigt/

  I många småorter är invandrarna i majoritet. Vem ska betala notan?
  http://mobil.thoralf.bloggplatsen.se/2018/02/06/11513277-vallentuna-och-filipstad-varandras-motsatser/

 59. det kostar på!
  att leka mångkulturell stad.
  borta är snacket på media om hur härligt och spännande Malmö är, nog en 4-5 år sedan man hörde media dagligen basunera ut superlativ om det mångkulturella paradiset på jorden som kallades Malmö.

  Hände det något på färden mot stjärnorna?

  • Ja, troligtvis fick dom punktering på alla däcken då ”fordonet” kördes oansvarigt och spikmattan gjorde jobbet, därav den ändrade kursen och istället för stjärnstatus blev det skräpstatus på värdet av investeringarna som störtdök

 60. Hahaa.. verkligen träffande satir. Det visar hur effektiv riktig satir är.Det är alltså en ( 1 st) som har klagat hos Malmö och därmed tycks ha veto över yttrandefriheten. Har inte yttrande friheten ett starkare skydd än så i Sverige? Reklamprofessorn kanske skulle testa med att göra en snarlik Malmö logga ( inte exakt likadan ).??

  • Vill du ha kulturberikande sex, kom till Malmö så får du en glädjestund med sex kulturberikare på en gång på skattebetalarnas bekostnad… ungefär

 61. Malmö idag med politiker och en mängd invånare gör som strutsen de blundar och tror allt är glömt och förlåtet imorgon!

 62. ”Vi hade inte samtal med våra jurister. Vi har rutin att vi ska prata med
  personen först
  vilket vi gjorde sedan och han tog bort inläggen.”

  typ ”vår rutin är att hota först”.
  Kommunala vapen är vanligen patenterade och/eller varumärkesskyddade men har speciell status som offentliga symboler. Får inte användas i kommersiellt syfte, men t.ex. idrottsföreningar kan fritt använda dem. Att använda dem som i det här fallet som satir torde inte vara något problem.

 63. Tycker mig se en trend i Sverige så här från åskådarplats. Nämligen att man försöker sätta dit folk i en korrumperad domstol enligt tolkning man gör själv.
  Ett exempel på detta var när någon hade skrivit att MENA-iter är överepresenterade vad gäller våldtäkter i Sverige. Detta är ju sant men personen dömdes för hets mot folkgrupp eller liknande till böter. Så gjordes i DDR fast där blev det fängelse istället. Jag tolkar sådant som hot och skrämsel.

  • så är det …det är därför vänster-folk anmäler, skriver artiklar, meddelar till tidningar osv osv …. till alla som det går att anmäla till ..polisen, vanliga myndigheter, till ägare av sociala medier eller till arbetsgivare, till fackföreningar …. dom skiter egentligen i om det ger resultat eller inte för de enskillda fallen …. det viktigaste är att det blir allmänt känt att detta förekommer … alltid skämmer det någon … och i visa fall blir folk straffade … poängen är att det skämmer och det är det som är det viktiga, samt att man skapar ett angiveri-system som är fullt accepterat och som anses var för den goda saken skull …. tycker de som anser sig vara godheten-soldater.

   • Precis som du skriver uppfattar jag saken också från min åskådarbänk här i Thailand. Du uttrycker bara saken lite mer konkret än vad jag gjorde. Då är jag tydligen inte ute och simmar i alla fall och det är ju skönt att någon av er i Sverige förstått vad som försigår.

 64. I en saga upplevde en lekledare i sago-tv:n det som om han bodde i en av jordens värsta diktaturer, fast allt såg prydligt ut på ytan. Han behandlades som en förbrytare, trots att han juridiskt var vit som snö. ”-Jag är utsatt & rättslös!” skrek sagans lekledare till kråkorna. ”-Ja, det är du” kraxade de..

   • Sagans kråkor satt på en betong-staty föreställande sagolandets verkliga makthavare: en genus-junta vilkas händer styrde en grod-liknande handdocka. Fåglarna kraxade olycksbådande: ”-Idag de höga, imorgon de låga..”

 65. Verkligheten slår fantasin ibland.
  Ett gäng designstudenter slog i går upp sin mensmonter på möbelmässan i Stockholm. För att väcka frågan om hållbarhet och mens serveras ”mensblod” i en bar.
  Jag tycker verkligen det är ett bra projekt att exportera till Malmö. Så att integrationen mellan feministerna och invandrarna kan ta fart på riktigt. Våldtäcktsmens eller hedersmens skulle väl vara toppen.
  Nu mår jag illa på riktigt.

 66. Nytt gruppvaldtaktsforsok i Gavle. Kvinna (eller flicka?) grovt misshandlad. Nar ska folk borja gora nagonting at detta?

 67. Satire? Hvilken satire? I går kveld ble en kvinnemishandlet og forsøkt gjeng-voldtatt av en gruppe menn.
  Satire: det var jo flaks for Muhammedanerne at dama var så bortreist i alkoholrus at hun ikke klarte å gi noe signalemang.

  Fakta: Aftonbladet ville aldri skrevet hele sannheten likevel.

  Kvinnens historie vil bli tiet ihjel med alle midler. Alle.

  Insh Allah.

 68. Stämmer påstående om antalet gruppvåldtäkter inom 85 dagar?

  Om det gör det, varför går man inte åt Malmö stads kommunikatörer som påstår att detta är fakenews?

 69. Ja’happ… fem gruppvåldtäkter vintertid och snart stundar arabvåren i det kulturberikade Malmö och sjukövern slår ut i full blom då värmen kommer… blir nog bra…

 70. Den hemska men uppenbara sanningen är att OM SD hade fått bestämma Sveriges asyl- och invandringspolitik så hade inte en enda av dessa gruppvåldtäkter ägt rum. Och detta är fakta som absolut ingen svensk politiker kan förneka. Det är sanningen.
  /CC

 71. Vart skall dom ta vägen svenska sociala demokrater och kommunister har en plan att hålla öppna gränser och ta bort det svenska folket. Fakta

  • När en pur-svensk vänstermupp säger saker som att svenskar är dåliga på olika sätt och måste tas bort så är de uppenbarligen omedvetna om att även de själva också ska undanröjas ! !

   Demona Stahlin sa en gång att det inte spelar roll om svenskarna försvinner . . detta gäller även henne själv förstås men det vet hon nog inte om ! ! !

   • Ja nu är hon borta!!!
    Kanske återuppstår på vaxkabinettet i London!!!
    Möjligen om dom har en avd för häxor!!

    • När jag säger borta så tänker jag mer på hur relationen mellan kristna och islamister i mellanöstern är , det de gör där fortsätter de att göra här !

     Många svenskar och gammelinvandrare hinner nog fly medan andra blir kvar och får den behandling som islamistiska pöbeldjur ger andra av kristen börd samt muslimer som anses vara ”oäkta” muslimer ! !

  • Gissningsvis ett pilskt gäng rågblonda barn i medelåldern med nordiskt utseende som flitigt medverkat på MeToo-listan… bara att sätta igång jakten….

   • Hur många på #metoo är icke-vita? Får de verkligen vara med här? Är det inte fråga om diskriminering när de fuskas bort?

   • The hunt is on… först lite kaffe med Gruppsamtal några timmar om hur man ska dölja fakta. Sen kanske några fortkörare. Så att svensken ser att vi finns där vi behövs.

 72. NYTT KVINNOÖVERFALL i Gävle i natt !!!!!!!!

  Import BARONEN i Sagerska Palatset MYCKET NÖJD !!

  Löfven och Sossarna är livs farliga för Sveriges kvinnor.

  Varför straffar inte högre makter dessa socialistiska avskum ?

 73. Samtliga gruppvåldtäkter i Sverige de senaste 10 åren begågna av invandrare
  Något som aldrig får diskuteras eller utredas. En studie från Oslo visade att av samtliga drygt 80 gruppvåldtäkter hade alla utförts av invandrare!

 74. Och snart är det vår och då åker de tjocka kläderna av och klänningen på och det blir så mycket enklare för våra berikare att berika. 2018 blir sannerligen ”utmaningens” år för Sveriges kvinnor men det blir nog bra för här i Sverige gillar man utmaningar.

 75. Och i natt försökte en ”grupp män” våldta en kvinna i Gävle…snart är våren här och svenska feminister kan se fram emot 20 våldtäkter om dagen…övriga kvinnor med skräck.

  • Vilket är helt rätt. Idiotism ska bestraffa sig. Synd om kvinnor som är SD-sympatisörer. De är helt oskyldiga till dagens situation.

 76. Å hur fan kan man få det till”varumärkesintrång” när man använder en kommunlogga? Är svenska flaggan också varumärkesskyddad?

 77. till er alla anmäl er som valobservatörer då valet kommer att bli riktigt fult, det gör man till kommunhuset, nämn inte er politiska hemvist.

 78. Afghanska män som är arga på Sverige för att dom inte har Asylskäl. Hur blir vi av med dessa som vägrar lämna?Det ska ju bara anses synd om dom.

  • Bli av med?… är välan bara att tvångsmata ”barnen” med träkolsgrillade batikhäxor tills dom blir proppmätta och börjar må illa… sen vill dom hem till mamma igen…

  • Jag applåderar din entusiasm, men du kan räkna med att reklamaren skulle stå utan jobb om det gick till rättegång. Dessutom så har vi politiska rättegångar i Sverige som spelar tärning om rättvisan, så risken är stor att h*n både skulle vara arbetslös och få betala rättegången plus skadestånd.

 79. Hota med rättspåföljder?
  Att åberopa lagar som inte finns för egen vinnings skull är brottsligt och åtalbart,
  Frågan är om man även skulle kunna dra det som olaga hot?

  • Ja jag har svårt att se att han skulle kunna förlora en rättegång – däremot skulle han säkert förlora försörjningen.Tyvärr.

  • Jepp – jag såg den där. Demografin säger ju att om en Imam t.ex kan ha 14 barn med 3 olika fruar så ändras ju befolkningens sammansättning rätt fort till Islams fördel.Vi jobbar röven av oss för att försörja dom via skattsedeln så att dom kan ändra befolkningens (och därigenom religion och samhälle) sammansättning.Det händer väldigt snabbt. Tommy Robinsons lösning är ju Max 2 barn för dessa grupper. Kanske skulle det kunna lösa situationen.Men det är förmodligen politiskt omöjligt i Sverige – så landet som vi känt det hittills är förmodligen räddningslöst förlorat för all framtid. – Som sagt för bok över vilka politiker som bestämt vad – vi har ju haft en del ”rymningar” på senaste från politiker som inser varåt det bär och förmodligen INTE vill klä skott för det.

  • USA måste snart nuka London och Paris i förebyggande självförsvar för att de har blivit islamistiska kärnvapenstater.

 80. Här måste statueras ett exempel,
  Sanningen får inte komma fram om Malmö.
  Alla vet ändå att Malmö är ökänd runtom i världen
  så detta har ingen betydelse i reklamsyfte.
  Haur du sitt Malmö haur du sitt hela Mellanöstern

 81. Idiotlandet är sig likt.
  Lyssna på ”Ring P1” – Sverker Olofsson är otroligt dryg mot mot inringare som ifrågasätter massinvandringen. Vidrig att lyssna på.

 82. ”vi fick kännedom om ärendet genom en person som inte uppfattade det så tydligt.”
  Den personen borde inte bara intervjuas, utan genomgå full psykoterapi.

  Varumärkesintrång ska väl bedömas efter den skada som orsakats. Är Malmö kommun ett vinstdrivande bolag? Hur uppskattar man med hur mycket Malmö kommuns vinst har minskats p.g.a. av ett varumärkesintrång?

 83. Vi ska inte nämna ”Malmö” längre. Vi får uttrycka oss så att alla ändå förstår vilken stad det är vi syftar på. Det blir nog jättebra för stadens rykte, snyggt jobbat PK-puckon!

 84. Ja det är något med dessa gruppvåldtäkter som tycks bära en doft av ”smygbögar” för vem vill köra en kvinna som nummer två?
  kan det va så att dom lånar varandras otvättade kalsonger med fartränder där bak också?
  -Du Ahmed du får tillbaka kalsongerna efter helgen kompis. ska bara lukta lite i dom.
  Självklart – allt för dig broschaaann!

 85. På tal om satir i största allmänhet… så kan man även undra om det finns någon symbolik i att FK informerar worldwide om hur man ansöker om bidrag på arabiska medans Skatteverket inte med ett ord arabiska informerar om hur man betalar in skatt i Sverige på samma medier…

 86. Att Malmöpolisen ännu vägrar att gå ut med signalement beror på att polisen är politiskt styrd. Rent spaningsmässigt är det bara kontraproduktivt att inte göra det. Polisen har ingen ursäkt att inte gå ut med signalement i dagens läge. Det är tragiskt det som sker.

 87. ”Dilemmat här var att det var någon som uppfattat att det var vi som var avsändare – och det är problematiskt.” Nej, det är inte dilemmat. Det verkliga dilemmat är att problemet i Malmö är enormt och Malmö stad spenderar mer tid på att censurera satiriska tweets än på att ta hand om den okontrollerbara våldsamma brottsligheten som sker i hela Malmö.

  • Svenska politiker är världsmästare på felprioritering. Ta alternartiv energi och koldioxidhatet som praktexempel.

 88. Godt å se at kommunikatör Linda Nordgren ikke lar seg påvirke av sine personlige synspunkter i sin tjenesteutövelse for Malmö.
  Så får vi andre bare akseptere at det hele dreier seg om en rettmessig beskyttelse av Malmös varumärke. Selvom jeg kanskje inte uppfattade det så tydligt!

LÄMNA ETT SVAR