Malmöpolisen bjuder in till skattefinansierad pridefest nästa helg. På Facebook skriver polisen att man kommer bjuda allmänheten på ”t-shirts, pride-tatueringar m.m.” De utlovar även en såpbubbelmaskin på plats.

Förra veckan uppmärksammade Samhällsnytt hur polisutbildningen i Malmö meddelat att man kommer delta i stadens årliga prideparad den 20 juli. Inför paraden har en föreståndare gått ut med en debattartikel i vilken hon bland annat hävdar att det råder homofobi inom den svenska poliskåren. Men det är något som nu ska motverkas när ”Malmö universitet har fått en unik möjlighet att påverka polisen och polisarbetet”.

LÄS ÄVEN: Universitet ska förändra poliskåren – polisstudenter ska nu delta i pridetåg

På onsdagen publicerade även polisen i Malmö ett inlägg på Facebook där man meddelar sitt deltagande i prideparaden den 20 juli från klockan 12.00. I inlägget skriver polisen, ”självklart kommer vi, under parollen ”polisen – för alla”, att gå i paraden”.

Polisen meddelar att man även kommer att närvara med Demokrati- och hatbrottsgruppen i polisregion Syd. Detta för att avdelningen ska svara på frågor hur man arbetar mot hatbrott.

Man ska också bjuda allmänheten på ”t-shirts och pride-tatueringar”. I tåget kommer det även att finnas en såpbubbelmaskin ”som kommer få oss på vårt bästa humör!”

När: Lördagen den 20 juli. Samling kl. 12.00, paraden avgår kl. 13.00 Var: Vi samlas vid polisens husbil på Stortorget i Malmö för utdelning av t-shirts, pride-tatueringar m.m. Hur: Polisen kommer ha en pick-up med högtalare med musik samt en såpbubbelmaskin som kommer få oss på vårt bästa humör!

https://www.facebook.com/Malmopolisen/photos/a.417779641604343/2303507339698221/?type=3&theater

Storm av kritik
I sociala medier har många reagerat starkt över polisens resurssatsning på pridetåget. En person skriver, ”från och med i dag vill jag aldrig mer höra en polis klaga på resursbrist. Aldrig mer.”

Samtidigt föreslår en annan person att pridetåget bör gå igenom det invandrardominerade området Rosengård.