Dom har nu fallit mot den 22-åriga kvinna i Ronneby som september förra året greps, anhölls och häktades för att ha utövat brutalt och systematiskt våld mot sin endast tre år gamla dotter. Påföljden blir två års fängelse.

Det var i mitten på september som filmer lades ut på sociala medier som Felicia Helen Cecilia Petersen, född 2000-09-08, själv tagit när hon slår, sparkar och stampar på sin lilla försvarslösa dotter. Klippen väckte stor bestörtning bland de som såg dem och Felicia greps kort därefter av polis, varpå hon anhölls och häktades.

Misstankarna gällde 12 fal av systematisk och grov misshandel av barnet. Felicia döms nu för ett fall av grov misshandel, ett opreciserat antal fall av misshandel av normalgraden samt ett fall av ofredande. Påföljden blir 2 års fängelse (1 år och 4 månader efter avdragen straffrabatt). Hon ska även betala ett skadestånd till dottern på 110 000 kronor.

Skyllde på okänd man

Felicia har erkänt brotten men samtidigt försvarat sig med en berättelse om att ha övertalats av en man på nätet (Snapchat) vid namn Allawi att misshandla sin dotter – en man som Felicia sagt sig ha ett romantiskt intresse för. Existensen av någon sådan person har dock inte säkert kunnat styrkas och även om uppgifterna skulle vara sanna menar domstolen att det inte mildrar Felicias skuld till gärningarna.

Inför rättegången genomgick Felicia en rättspsykiatrisk undersökning. Den kunde inte påvisa någon psykisk störning av ett slag som skulle hindra att påföljden blir fängelse i stället för psykiatrisk vård.

Brottsdömd pappa och brottsmisstänkt mormor

Felicia har fråntagits vårdnaden om dottern som i samband med att den systematiska misshandeln uppdagades omhändertogs av de sociala myndigheterna. Hon har barnet ihop med en afghansk migrant som kom till Sverige 2019 och också är dömd för brott.

I utredningen misstänktes även mormodern för brott mot mot barnet. Det framgår inte av de rättshandlingar som Samnytt tagit del av huruvida de misstankarna kvarstår och hur långt den brottsutredningen i så fall är kommen.

LÄS MER: Mamma häktad för serievåld mot treårig dotter