Ofta hör vi om skjutningar i förorter till storstäderna, men igår kväll blev en man ihjälskjuten i centrala Stockholm, närmare bestämt Vasastan. Den 20-åriga mannen dödades på öppen gata.

– Vi söker med polispatruller, specialsökhundar och helikopter, sa Daniel Wikdahl vid Stockholmspolisen.

Ännu är ingen gripen misstänkt för mordet.

Skjutningen inträffade strax efter klockan 21 då polisen larmades om händelsen mitt i centrala Stockholm. När de anlände höll privatpersoner på att ha hand om mannen genom att utföra hjärt- och lungräddning. 20-åringen fördes därefter till sjukhus, men runt midnatt meddelade polisen att han dött av skadorna.

– Det är tur att inga fler har skadats, sa Daniel Wikdahl.

Polisen ska ha gott om vittnesuppgifter men vill inte svara på om någon sett själva attacken. Huruvida det finns kopplingar till andra våldsbrott på senare tid vill de inte uttala sig om i dagsläget.

– Vi ska titta på om det helt eller delvis finns kopplingar, men det arbetet är inte färdigt ännu, sa Towe Hägg på polisen.

Spelar ingen roll var man bor”

Flera vittnen ska ha hört skottlossningen och sprungit från platsen. Polisen meddelade att det inte finns någon misstänkt.

En person Samnytt varit i kontakt med som bor i närheten av attacken säger att det inte spelar någon roll var man bor längre.

– Helt sjukt. Spelar inte någon roll om det är ett bra eller dåligt område, Rinkeby eller Vasastan, om lägenheten kostar en krona eller 10 miljoner, de skjuter ändå.

– Man ska handla gott på Ica men blir mött av sirener och pistoler. Fick vända. Helt kaos, avslutar hon.