Vid 09-tiden på fredagsmorgonen larmades polis till en adress på Kungsholmen i centrala Stockholm. Detta efter att skottlossning utbrutit. Utanför fastigheten påträffades en skottskadad man i 50-årsåldern som fördes till sjukhus med ambulans.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord och har tagit in ett flertal personer till förhör. Man arbetar enligt uppgifter som florerar utifrån hypotesen att skjutningen är en del av en pågående familjekonflikt med exhustrun som tidigare drivits i domstol men nu urartat till väpnat våld.

Mannen arbetar som advokat och uppger sig ha haft en hotbild emot sig under en längre tid, som dock inte ska vara relaterad till dennes yrkesutövning. Enligt uppgift till Samhällsnytt ska han bland annat ha varit juridiskt ombud i den uppmärksammade rättegången mot den amerikanske rapartisten Asap Rocky för misshandel av en afghansk migrant som avgjordes nyligen.

Uppgifterna om mannens skadeläge är knapphändiga. Ett vittne ska ha sett mannen göra ”tummen upp” när han bars in i ambulansen.