Under natten mot måndagen skedde en skottlossning i Viksjö i Järfälla kommun. Målet för skotten var en ung man. Några timmar senare greps en misstänkt gärningsman.

Larmet kom kl 2.24 och polis skickades till Viksjö efter samtal om att skott avlossats. På plats påträffades en skadad man på marken. Ambulanspersonal har bekräftat att mannen var skottskadad. Den unge mannen var vaken och talbar innan avfärd till sjukhus.

– Vi finkammar brottsplatsen och letar efter olika spår. Vi har vapenhund på plats, det är sökhundar specialiserade på att hitta vapen och annat som kan kopplas till vapen, säger Daniel Wikdahl vid polisens ledningscentral till SVT på måndagsmorgonen.

LÄS ÄVEN: Skjutningarna på nya rekordnivåer: ”Fruktansvärt år framför oss”

Senare under natten meddelade polisen att man gjort fynd som tagits i beslag och att insatsen fortsätter, bland annat med dörrknackning och en teknisk undersökning.

Vid 10-tiden på måndagsmorgonen meddelades att en person har gripits och anhållits misstänkt för försök till mord.

Skjuten i bröstet

Även i Skarpnäck i Stockholm sköts det på söndagskvällen.

Larmet kom strax innan midnatt samtidigt som en man ringde polisen och uppgav att han blivit skjuten. Den skottskadade, en ung man, hade tagit sig en bit från brottsplatsen och fördes till sjukhus med ambulans.

Under nattens arbete som följde pratade polisen med vittnen och inventerade övervakningsfilm. Vid kl 4.30 påträffas en kula.

LÄS ÄVEN: Män med utländsk bakgrund grovt överrepresenterade i skjutningar

En förundersökning om mordförsök är inledd, ingen har dock gripits. Skadeläget för offret är oklart men han är fortsatt kvar inom vården.

Senast för en vecka sen skedde en skottlossning i Skarpnäck då en person dog av skadorna.