Strax före klockan 22 på lördagskvällen inkom ett larm till polisen. En 25-årig man stod och skrapade rutan på sin bil i Oskarshamn när tre gärningsmän dök upp och krävde hans mobiltelefon. Nu befinner sig mannen på sjukhus med skottskador.

Mannen befann sig på en parkeringsplats med en vän på Norra Långgatan i Oskarshamn. Plötsligt dök tre yngre rånare upp med kniv och pistolliknande föremål, rapporterar SVT.

– Enligt de första uppgifterna ska mannen ha stått på parkeringen och skrapat rutan på sin bil. Tre yngre gärningsmän kom då fram och hotade honom med kniv och ett pistolliknande föremål. De ville bland annat få hans mobiltelefon, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region syd, till Expressen.

Rickard Lundqvist, också presstalesperson vid polisen i region Syd, säger till TT att gärningsmännen även krävde 25-åringens bilnycklar.

När den 25-årige mannen lyckades ta sig in i bilen och låsa dörren för att larma polis ska gärningsmännen ha skjutit mot honom. Han fick föras till sjukhus med ambulans på grund av både kniv- och skottskador. Skadeläget är oklart.

Henrik Hagström, vakthavande befäl vid polisen i region Syd, berättar att fem personer kunnat arresteras i Oskarshamn efter det våldsamma rånet. Tre av dessa är nu anhållna.

Gärningsmännen beskrivs vara mellan 15 och 20 år gamla.