Under fredagen skedde en blodig attack vid korsningen Odinsgatan/Barnhusgatan i Göteborg. En 25-årig man höggs ner och dog senare på sjukhus av skadorna.

Enligt polisens händelsenotis såg vittnen tre personer lämna platsen till fots. De sprang i riktning mot Svingeln, som är en knutpunkt för byte mellan Västtrafiks spårvagnar. Den nedhuggne mannen fördes till sjukhus men överlevde inte skadorna.

I samband med insatsen gjorde polisen ett flertal kontroller ombord på spårvagnar, skriver GP. Spårvagnslinjerna 2, 6 och 8 kommenderades köra andra vägar under en period. Efter närmare två timmars jakt lyckades polisen gripa två personer ombord en spårvagn. De är nu anhållna misstänkta för mord.

Området där attacken utfördes spärrades av för kriminalteknisk undersökning. Avspärrningen hävdes vid 01.40 natten till lördag. Även spårvagnen ska undersökas.

– Spårvagnen är tagen i beslag för teknisk undersökning, säger polisens presstalesperson Anna Göransson till Aftonbladet.

SE ÄVEN: VIDEO: Machetegäng stampar pojke – ”Lakk vem sa du horunge till?”

Polisen söker vitten

Polisen har ännu ingen uppfattning om motivet till den brutala attacken och säger sig inte veta om det finns någon relation mellan offret och de misstänkta gärningsmännen.

– Det är för tidigt att säga något om det. Man har inte hunnit förhöra dem, de har bara delgetts misstanke om brott, säger Anna Göransson.

Mordoffrets anhöriga är underrättade. De anhållna har tilldelats försvarare och kommer nu att förhöras.

– Vi har fortfarande utredningsåtgärder som behöver göras under dagen. Det kommer att genomföras dörrknackning i området. Vi är också intresserade av vittnesuppgifter, säger presstalesperson Anna Göransson.

Har du sett eller hört något som kan vara av intresse? Ring 114 14 eller tipsa via länk på polisen.se.