demonstranter kapitolium

Faksimil Twitter

Utrikes

Många frågetecken kring ’högerextremisterna’ som stormade Kapitolium

Publicerad 1/8/2021
Annons

Redan då oroligheterna pågick i Washington på onsdagen förekom flera uppgifter om att många av de så kallade Trumpsupportrarna i själva verket var utklädda vänsterextremister. Medan många frågetecken fortfarande kvarstår har vissa uppgifter nu kunnat styrkas.

Ett av de många frågetecknen har handlat om hur det var möjligt för en så förhållandevis liten grupp – jämfört med det totala antalet som slöt upp vid Trumps tal – demonstranter att storma en så pass välbevakad byggnad.

I filmsekvenser syns hur polisen inte verkar göra något större motstånd och till och med öppna barrikaderna för att underlätta stormningen.

Flera av de mest framstående demonstranterna som tog sig in i byggnaden har setts vid tidigare demonrationer, men då bland annat för Black Lives Matter.

Ytterligare en av demonstranterna har identifierats som Aaron Mostofsky, son till den framstående New York-domaren Shlomo Mostofsky.

I en intervju påstår Aaron Mostofsky att han är helt oskyldig och var ”inte var på plats för att protestera eller för att medverka till kaoset” utan endast för att ”dokumentera allt”.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
554Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons