hannah mouncey

Hannah Mouncey nr fem fr.v.

Utrikes

Manligt byggd transkvinna tävlar i Australiens damlandslag

Publicerad 11/25/2019
Annons

Den 30-åriga transkvinnan Hannah Mouncey tillåts spela i Australiens handbollslandslag för damer. Med sina dryga 100 kg till en längd på 188 cm – en uppenbart manlig fysik – lämnar hon motståndarlagen chanslösa. 

Hannah Mouncey föddes som pojken Callum och har tidigare representerat det australienska herrlandslaget i VM. Hon bytte kön med hormonbehandling och operation och blev juridiskt en kvinna 2016.

Nu tävlar hon i Australiens handbollslandslag för damer. När Australien tidigare i år kvalificerade sig för VM gjorde hon mål i alla matcher.

https://twitter.com/basedpoland/status/1198088988445347840?s=12&fbclid=IwAR1HXrIfMKPpTO3xmUUxIJXZ0QCtqLRspCKF5QAmFrrSIw9jrjOeaKAhbHY

De senaste dagarna har en video med Mouncey spridits i sociala medier. Transkvinnans fysik skiljer sig tydligt från de andra kvinnornas. Detta har lett till starka reaktioner då många menar att Australiens damlandslag har en orättvis fördel i matcherna.

– Vi accepterar det, men jag tror att det på lång sikt blir en svår sak att hantera, när vi plötsligt ställs mot ett lag med fem transpersoner. Så det kan nog bli så att de nationer som lagt mycket energi på att nå dit de är i dag, att de inte tycker att det är så roligt, säger Danmarks förbundskapten till Ekstra Bladet inför en match mellan Danmark och Australien.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
843Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons