rolf_malm_byline_banner_640x180
Opinion

(Mar)drömmen om den humanitära stormakten

Publicerad 11/17/2017
Annons

➤ KRÖNIKA De godas dröm om en humanitär stormakt blev en inhuman mardröm. Löfven, som inte skulle bygga murar, tvingas nu utvisa dem som lockades hit innan han ändå började bygga dessa murar. Ett moraliskt förfall bakom fasaden av den heliga värdegrunden.

De goda vädjar till våra samveten och pekar på offren för barbariska religionskrig. Vi måste hjälpa alla som flyr för sina liv säger de hycklande. Men få av invandrarna är flyktingar. 99% av dem är kvar i usla läger i fattiga grannländer eller fångade mellan stridande parter i hemlandet. De som lyckas ta sig 5000 km genom ett fredligt Europa möts av ett iskallt Sverige som inte kan leva upp till sina generösa locktoner om Schlaraffenland.

Först internerade på eländiga flyktingboenden. Sedan hänvisade till trångboddhet i utanförskapsgetton. Enligt polisen finns det nu 61 parallellsamhällen med sharialagar, arbetslöshet och kriminalitet. Invånarna bor fysiskt i Sverige, men är mentalt kvar i det hemland de flytt från. I t.ex Filipstad är 61,3 % av invandrarna utan jobb. Bland svenskfödda är det 5,5%. Var fjärde invandrarelev misslyckas i skolan. Bland svenskfödda elever var 16:e. 50.000 ”papperslösa” har gått under jorden och lever illegalt skuggliv. I storstäderna lever tusentals gatubarn vind för våg.

Hur humant är det att kräva att människor på analfabetnivå, utan svenska språket, ska skaffa jobb i ett högteknologiskt, sekulariserat samhälle? Att kräva att barn som inte ens kan läsa och skriva på sitt eget språk ska klara svensk skola? Att blunda för olikheterna mellan folkgrupper är falsk och missriktad humanitet. Sådana vetenskapliga sanningar kallar filosofen och hjärnforskaren Sam Harris för förbjuden kunskap. Jag rekommenderar hans blogg och böcker.

Den falska välviljan skapar ett trasproletariat som förr i världen. I allt fler områden, som då kallades slum, lever människor utanför rättsstatens skydd. De regeras av klaner, imamer, religiösa uppsyningsmän och kriminella gäng. Narkotikan flödar, skjutningar sker dagligen, bilar och skolor bränns, blåljuspersonal stenas och butiker rånas. Nu jagas polisen av skurkarna istället för tvärtom. Polisstationer sprängs och poliser beskjuts. Snart råder fullständig anarki.

De flesta invandrare är maktlöst beroende av bidrag och de unga invandrarna är en tickande bidragsbomb för kommunerna. Enkla låglönejobb lär inte locka dem från knarklangningens skattefria jättepengar. Pensionskostnaden kommer att fördubblas. Integrationen i Sverige är sämst i Europa och ordet assimilation är plusförbjudet i det svenska nyspråket. Istället för att vidkännas grundproblemet vräker man skattemiljarder över de mest akuta välfärdsbristerna. Men det goda samhället går inte köpa. Ebberöds bank är dömd att gå under efter ett utdraget självmord.

Polygami, bigami och barnäktenskap är förbjudet i Sverige med straff på upp till två års fängelse. Men inte för muslimer som ingår sådana äktenskap i länder där det är tillåtet. Ett exempel på hur svenska lagar smygande upphävs. Åsiktsfrihet gäller i Sverige – så länge man inte uttrycker kritik mot de godas värdegrund eller mot islam. Men patriotism är inte detsamma som främlingsfientlighet. Rädsla för kalifatet är inte detsamma som islamofobi. Tvivel på feminismens och s.k. genusvetenskaps möjligheter att rädda världen är inte detsamma som manschauvinism, försvar av svensk identitet är inte detsamma som rasism, kritik mot Pridefestivaler är inte detsamma som homofobi. God och ond är inte detsamma som svart eller vit. Utan tvivel är man inte riktigt klok, sa den kloke Tage Danielsson.

Invandrare är kraftigt överrepresenterade när det gäller våldtäkter, hedersvåld, bidragsfusk, våldsbrott och annan kriminalitet. Enligt SÄPO finns nu över 2000 religiöst radikaliserade terrorister i Sverige. Men de goda hävdar att Sverige är tryggare än någonsin. Strutsmentaliteten skördar allt fler offer. Kvinnor och äldre som inte vågar gå ut kvällstid, ständigt oroliga föräldrar, ofattbart många våldtagna kvinnor, mordoffer, skadade vid rån, terrordåd, överfall, bränder och andra brott. Om alla dem och deras anhöriga talar de moraliskt överlägsna inte. Det svenska folk de ska tjäna omfattas inte av deras globala välvilja.

Förnekelsen av obekväma sanningar, omfattande censur och stängda dörrar för kritiker leder bort från demokratin. De godas rädsla för folkviljan och verkligheten bäddar för diktatur. ”Där folket fruktar makten råder diktatur – där makten fruktar folket råder frihet”, skrev den amerikanske presidenten Thomas Jefferson.

Denna och min förra krönika: Klasskampen mellan de goda och de onda är ett utdrag från den bok jag skriver och som många frågar om. Med fattigpensionärens små resurser går det dock sakta. Kanske hinner jag ändå få den utgiven före nästa val.

Detta är en opinionstext. Den återspeglar skribentens personliga åsikter.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons