Marianne och 6-åriga dottern skulle vräkas till jul – svenska folket samlade in 75 000 när Socialtjänsten vägrade hjälpa

Delningar

Marianne är arbetslös ensamstående mamma till en 6-årig flicka. Nyligen vädjade hon om hjälp med hyran för att inte bli vräkt innan jul. Socialtjänsten nekade Marianne hjälp. Istället tog generösa svenskar tag i situationen och samlade in minst 75 000 kronor.

Fram till förra året arbetade 38-åriga Marianne som vårdbiträde. I november 2017 fick hon ryggproblem och blev därför sjukskriven i tre månaders tid. Därefter återvände hon på halvtid, men det blev inte särskilt hållbart. Marianne omplacerades och avskedades till slut, skriver Aftonbladet.

Marianne som även är mamma till en 6-årig flicka får Kommunals a-kassa sedan oktober i år. Ekonomin är stram för att täcka de fasta kostnaderna för boende, värme, mat och färdmedel.

För att ekonomin och livet ska gå runt har hon stundtals varit tvungen att låna pengar av bekanta. När lånen senare ska återbetalas har vissa räkningar hamnat efter, berättar Marianne.

Situationen har utvecklat sig till en osäker tillvaro och ekonomiska problem. Hyresvärden som väntat på betalningar förklarade att det blir vräkning om inte betalning inkommer idag fredag.

LÄS MER: Svenska pensionärer vänder sig till soppkök – över 300 000 på fattigdomsgränsen

Socialtjänsten
I hopp om att förhindra en vräkning vände sig Marianne till Socialtjänsten för att be om ekonomiskt bistånd till hyra och uppehälle. Socialtjänsten kunde inte hjälpa till med några pengar utan föreslog istället att Marianne överlåter vårdnaden till pappan.

– Socialen begär att jag ska lämna bort mitt barn. Det finns inte på min världskarta. Hon är det finaste jag har, förklarar mamman.

LÄS MER: Svensk hemlöshet: Kalmarkvinna bor i källarförråd

Vädjade i media
Efter att socialtjänsten nekat Marianne hjälp såg hon ingen annan utväg än att berätta sin situation för andra. Marianne författade därför ett brev till Aftonbladet.

”Jag är en 38-årig mamma som nyligen blev av med mitt jobb efter 16 år på grund av min trasiga rygg. Som det ser ut nu så kommer jag bli vräkt i morgon om jag inte får in min hyra. Jag har fyra kronor kvar.”

Efter att den utsatta situationen om vräkning uppmärksammats i media startades flera olika insamlingar på internet. Många svenskar engagerade sig genom sociala medier i målet att stoppa vräkningen av Marianne och ge henne och dottern en värdig jul.

LÄS MER: Pappa och femårig son bor i husvagn utan rinnande vatten – får ingen hjälp från kommunen

Enligt information som cirkulerar på internet ska totalt över 110 000 kronor ha samlats in. Samhällsnytt har endast lyckats hitta två insamlingar på Facebook. En har samlat ihop närmare 56 000 kronor och den andra närmare 20 000 kronor.

Det är insamlingar som förändrat Mariannes och dotterns situation. Idag berättar Marianne för Aftonbladet att hon har betalat skulder och att dottern ska få den jul hon sett fram emot.

– Just nu känns allting helt galet, jag är inte riktigt med i huvudet än. Jag vet inte hur jag ska tacka alla människor som har engagerat sig. Förut grät jag av desperation och sorg, nu är det bara glädjetårar, säger Marianne.

”Fler Medelsvenssons – dem kan vi inte ta oss an”
Tidigare i höst skrev Samhällsnytt om en kvinna som bor i ett källarförråd i Kalmar. Socialtjänsten i kommunen uttalade sig i ärendet och förklarade att det är långt ifrån alla som har problem att hitta bostad som uppfyller kriterierna för att få hjälp.

LÄS MER: 120 miljoner öronmärks för hemlösa ‘ensamkommande’  

Enligt Socialtjänsten är det endast äldre och funktionshindrade svenskar som har rätt till hjälp med bostad i kommunen. Nyanlända invandrare som Migrationsverket anvisat till kommunen har dock alltid rätt att få hjälp med bostad.

LÄS MER: Nyanlända ges förtur till bostad i över hundra kommuner

I artikeln om kvinnan som bor i ett källarförråd uttalade sig ett av Kalmar kommuns personliga ombud, Lena Nashed. Hon har uppmärksammat en förändring som håller på att ske i samhället där socialtjänsten möter en ny typ av utsatta människor, en ny hemlöshet. Det kan handla om ensamstående med barn, äldre utan missbruk eller personer som hamnar i arbetslöshet och skilsmässa.

– Det är nya grupper som halkar ur de sociala skyddsnäten. Det är fler Medelsvensson som kan hamna där. Dem kan vi inte ta oss an, säger Nashed.

Tänker hjälpa Marianne med ett bidrag. Borde gå att få ihop tillräckligt för att hon ska få fira jul åtminstone. Det…

Posted by Ivar Arpi on Thursday, December 13, 2018

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

457 KOMMENTARER

 1. Medmänsklighet, på riktigt. Det är bara Sverigevänner som kan visa och känna det.

  Om det nu går så jävla bra för Sverige som sossarna vill påskina, varför ökar då sånt här? Varför är sjukvården åt helvete? Skolan, äldrevården, säkerheten.

  Det är sådant som skall öka när ett land går bra.
  Bilden krackelerar allt tydligare för varje dag.

 2. Hon kan inte få soc bidrag.Hon har bil.Sälj bilen och minska på kostnaderna.Historien verkar skum.Liknar något Lyxfällan fall.

  • Får också tänka på svea har två regelverk, ett för svennar och ett för mellanöstern/afrikaner. Ekonomisk segregering mot folket har pågått i många år.

  • Saker och ting kan gå åt pipan även om man har bil. Hon kanske behöver den. Bilen är inte någon lyx för en hel del människor utan en verktyg. Det är lätt att sätta sig på höga hästar. Nu säger jsg inget om det här fallet, det vet jag inte, men rent allmänt.

   • Nej jag sätter mig inte ”på höga hästar ”.Jag sett en hel del.Enligt uppgifter I Aftonbladet har hon bil.Det är inte en mänsklig rättighet att ha bil.Sälj bilen.Använd pengarna till att betala hyran.Det är prio ett.Valet är enkelt.Bil eller bostad.Det finns kollektiv trafik. Att ha kostnader för tfn och wifi 900 kr per månad är lyx.Bilderna i Aftonbladet visar att hon har ett välutrustat kök.Hög levnads standard.Fina kläder.Rätta mun efter matsäck.Hon är vuxen och skall klara att skapa en hållbar budget.Typiskt Lyxfällan fall.Hur som helst är det bra att hon inte blev vräkt just nu.

    • Hon är tvungen att ha bilen för att köra sin dotter på förskolan som ligger 5-8 mil från hemmet , hon sa att hon skulle sälja bilen om hon fick bostad i stan då det skulle inte behöva bilen där

     • Problemet är att hon nog få svårt att få en bostad i stan, med tanke på att köerna är långa överallt och nyanlända går före. Men varför måste dottern gå i förskola när Marianne inte jobbar just nu? Samtidigt kan jag förstå att hon behöver bil om hon bor lång från affärer och service.

     • Så sant , men kan vad tråkigt för dottern att va hemma med sin mamma när hon kan träffa kompisar på förskolan och ha kul , och mamman kan göra sina viktiga ärende när hon själv

    • Jag vet inte om du har barn. Men det kan vara väldigt svårt att få ihop tiden även för en familj som har fast bostad och båda arbetar. Förbindelser med kollektivtrafik till exempel den sträckan jag måste ta mig skulle jag förlora massvis med tid, tillräckligt för att skapa mycket problem för mig och min fru. Särskilt gällande den nödvändiga handeln till vardagen. .
     Bilen kan vara det enda som får det att gå ihop för henne överhuvudtaget. Bil är verkligen inte en lyxig sak för många utan ett nödvändigt verktyg för att klara vardagen. En människa som redan har ett svårt de jsg knappast någon anledning att trampa på ännu mer.

  • På min ort finns det invandrare som har bilar i 50-60 tusen kronors klassen
   och samtliga lever på bidrag, hur kan det komma sig?

 3. Nu vet inte jag alla detaljer, men det är klart vi ska hjälpas åt. Förr samlades man i kyrkan varje söndag, men idag är det inte en lika självklar mötesplats.

  Om skatten sänks lite mer, så kan vi istället för att ha onödigt många kommunala tjänstemän och fifflande politiker, ha råd att hjälpa mer de som verkligen behöver.

   • Inte jag heller. Bil och världens dyraste mobilabbonemang. Dessutom med inkomster. Detta låter mer som en kandidat till tv-programmet lyxfällan. Vem i helsefyr betalar hellre en bil än tak över huvudet.

    • mobilaboneman är lätt att hamna i för 400-600kr.. om man har inkomst o allt låter bra.. men situatuionen kan förändras.. o där sitter man med dessa kostnader.. o sätt det på 2 personer så har du en tusenlapp…

     bil visst hon har en RR inte så sluta en bil som är värd några 10k är basen idag….. vi bor i sverige. .vi måste ha bil i sv.

  • men när man har det knappert så vet man inte vad man kan lägga pengar på . måpnga ggr behöver man hjälp att fixa ekonomin… inte som här..

   socialen är inte värt namnet.. avskaffa instutitionern

  • Man behöver internet numera för att klara sina vardagsärenden och söka information. Jag betalar ca 500 kronor för internet och fast telefon i månaden. En smartphone har jag inte och kostnaden för mitt kontantkort är nästan försumbar. Men om man både har ett mobilabonnemang och dator med internet är det nog inte svårt att komma upp i 900 kronor.

 4. Först skapar politiker en vinstmaskin som legaliserar deras stölder ut det allmänna. Maskinen heter avregleringar och ger möjlighet att privatisera intäkter och samtidigt lägga kostnader på folket.

  För det andra behöver man förse vinstmaskinen med bränsle, helst obegränsat. Då tar man fram ordet ”humanism” vilket ger möjlighet att spräcka budgeten då man inte ska prata pengar när det handlar om människor.

  Nästa steg – öppna porten och börja ”omfördela” det allmänna till det privata under ”humanistiska” motton som krossar alla hinder i form av ”rasism”, ”nazism”, ”islamofobi”, ”antiziganism” etc

  När allt är slut så lämnar de Moder Sveas skelett bakom sig och flyttar till paradisöarna.

 5. Var det hon som betalade typ 1000:- för sin mobil och internet (Idioterna kallade internet för Wifi) på den?! Sen 3000:- till bilen? Tycker om man tjänar så pass lite som hon gör bör man ändra sina prioriteter..

 6. Det här landet är på väg åt helv. En som har ställt upp för sjukvården pissar man på medans andra som aldrig har gjort ett enda handtag dom öser man pengar över.

 7. Man blir förbannad på dessa sjuklöverpolitiker som ger pengar till invandrare före svenskar. De skall straffas och vilket straff de skall ha förstår alla sverigevänner.

 8. Det korrupta systemets förakt för folket vet inga gränser. En ondskefull psykos driver alla integritetslösa tjänstemän som är för ryggradslösa gör att dra i nödbromsen. Ifall ALLA satt ner foten hade oligarkerna varit chanslösa.

 9. löfven står det på fria tider kräver att Sverige ska ta emot fler asylinvandrare framöver. HELVETE HELLER . DET RÄCKER!!!

  FINNS INGA BOSTÄDER OCH INGA JOBB!!! OCH NI TÄNKER INTE BYGGA HELLER!!!

  JAG ÖPPNAR INTE MITT HEM!!! JAG VILL INTE HELLER TA EMOT HYRESHÖJNINGAR. VILL ATT HYRAN SKA GÅ NER!!!

  ERAN POLITIK GÅR UT PÅ ATT HÖJA HYRORNA. NI TROR MAN TAR IN INNEBOENDE DÅ ELLER HUR!!!

  ALLA ASYLINVANDRARE SKA BO PÅ LIDINGÖ OCH LIKNANDE TOMMA SVENSKA OMRÅDEN. GHETTONA ÄR ÖVERFULLA SEN 90TALET!!!

  INGA FLER TILL GHETTON!!!

 10. Jag utesluter inte att detta beror på att tjänstemän/kvinnor alltmer inte är etniska svenskar. Det är ju ett DIREKTIV vid anställning.
  Ingen solidaritet.
  Jag hade samma misstanke beträffande den hemlöse svensken som föstes ut av en vaktmästare att frysa ihjäl utanför en sjukhusingång.

 11. socialtjänsten är vidrrigt äckliga!!! att besluta ngt så farligt .. medan andra får bostad o pengar o dom vandaliserar o socialen betalar o betalar……..

  hon ska ha grattis färdtjänst oxå..!!! så hon kan leva värdigt!!!

  jag blir så frusterad att jag kan inte lägga ihop orden så det låter vettigt!!!!

  tjänstemana fel .. sparka socialen.. !!! o straffförläg dom för förederi mot sina egna!!

 12. Ge oss ett nyval NU så att vi medborgare kan ge Sverige en regering värd namnet! En regering som ser till svenskars bästa och inte göder gamarna som aldrig kommer att ge ngt tillbaka till oss som fött dem länge nog! OCH att de partier alla vet vilka, åker ur riksdagen med expressfart dessa partier som skinnat skattebetalarna på ALLT! Leve nationen Sverige med svenska politiker FÖR SVERIGE!!🇸🇪🇸🇪🇸🇪

 13. ”det är långt ifrån alla som har problem att hitta bostad som uppfyller kriterierna för att få hjälp”.

  Men migranter, ensamkommande flyktingbarn samt andra utifrån kommande, de behöver inte ens uppfylla kriterierna för socialhjälp.

  Våra samlade tillgångar i skattemedel ges hjälpsamt bort till de som inte, liksom Marianne jobbat i ett slitigt yrke med trasig rygg som tack.

  Generositeten med våra pengar rinner genom fingrarna på politiker och socialsekreterare. Mottagare är de som ställer krav på mer än boende. Och de får vad de begär.

  Men en utsliten mamma med ett litet barn som riskerar hamna på gatan före jul är inte prioriterad. Fy för den lede! Hur är soc funtad som låter detta ske?

   • Soc har väl som alla andra myndigheter personal som går på olika typer av lönebidrag. Svensken betalar men får inget igen när livet brakat ihop…

     • Nej, det är oftast nyanlända som inte är anställningsbara på vanliga villkor som får lönebidrag. Låg utbildning och dåliga kunskaper i svenska.

     • nåja.. tror att du har fel.. det är dom som har diagnos/handikapp som får lönebidrag..
      som nysvenkar får annan form av bidrag.

     • Det är klart att handikappade får lönebidrag. Men nu var frågan om handläggarna på soc var invandrare med lönebidrag. Sedan har jag inte koll på vad alla dess olika former av lönesubventioner kallas.

     • Jag vet inte säkert. Men Löfven uttalade sig förra året om att migranter skulle placeras på olika myndigheter. Så det kanske sitter en socialsekreterare på soc med en utbildning från hemlandet…

     • ingen socionom utb. i mellanöstern.. så det kan inte hända.. fast å andra sidan så finns ju systemvetare o annat opassande yrket som sitter som social sek. i sv.. så ja.. jag tror att du har rätt.. bara man har rätt värdegrund så spela kunskaper o objektivitet ingen roll..
      sedan ska man komma ihåg att 6paragraf SOL är ett ramlag.. dvs.. den är tolkvänlig utifrån subjekt… så godtyckligt är sossen..

  • Vad de styrande ställer till med att behandla svenskar så illa……….det kommer att straffa dem , tro mig !
   Det kommer att straffa deras ”gullebarn” ännu mer kännbart !

 14. ge henne grattis färdtjänst.. o sedan kan ni klaga på bilen annars håll truten

  sedan frågar jag mig själv.. hur röstade du i senaste 2 val??? men men…

 15. Med 3 miljoner invandrade lycksökare som alla får förtur till lägenheter och hus i toppskick, så blir det bara vi som är förmögna som kan få ett hyfsat boende!

  • ja så är det.. jag är glad att jag slipper bo kommunalt eller söka lght..

   egen herrgård är ju mkt mer guld värd idag .. än för bara några år sedan…
   att jag kan hyra ut en stuga till nysvenskar.. är ju bra. att jag väljer inte göra det.. är ju ännu bättre.. får stå tomt… o det käns bra

    • ja det är klart.. sedan flyttar väl jag i stugan o ddom får herrgården.. näää tack!!!!! jag passar mig.. desutom har jag hundar .. o många av dom gillar inte det.. iaf dom som har ”smygit” runt .. håller sig undan.. så lol.. vad ska man säga.. dom skäller lite o håller dom borta.. sköönt va?
     det rådet ger jag till alla.. skaffa hund.. det fungerar!!!

 16. Är de som jobbar på Socialtjänsten och som har handlagt Mariannes ärende svenskar eller invandrare? Det är många invandrare som är socionomer och som läser till socionomer.

 17. Denna makabra uppgift lägger man lämpligast mitt under näsan både Reinfeldt och Löfven.

  Reinfeldt tog hit somalier i hundratusental och Löfven körde i samma spår.

  För Reinfeldt var det ett sätt att straffa väljarna på för att SD samma år kom in i riksdagen.

  Nu kommer de beska konsekvenserna slag i slag, och det av riktigt bisarra slaget.

  Att svenskar får stå efter svarta och mörka i kön, betraktar jag rent av som för djävligt.

  Ansvaret vilar mycket tungt på de båda herrarnas axlar. Och det skall svenska folket, genom kommande svensk historia, minnas för evigt.

 18. Iillegala afghaner kan de kasta miljarder på, men hjälpa en ensamstående mamma går inte för sig. Förbannade sv!n !!

  • Kommunerna är så skuldsatta, att de kan betala bara räntorna till bankerna med sina ökande kostnader efter obegränsad invandring år 2015. De kommunanställda gör bara vad lagen tvingar dem till. Pengarna är alltså helt SLUT, men staten har tvingats kommuner att sköta och fixa bostäder för dessa massor av immigranter, alltså de har förtur till lediga bostäder.

   Och nu med detta nya Global Compakt, FN- avtal, vilken Löven skrivit ivrigt under utan svenskarnas vetande, skall denna rätt för att immigrera, resa och stanna i Sverige tillhöra till varje individ på planeten. Och dessa nyanlända kommer enligt detta avtal få även förtur för arbete.

   Migrationslagen går över allt, och man ser hur föraktfulla många nyanlända är utan någon tacksamhet eller ödmjukhet utan de bara kräver med hög röst. Låter som om de redan räknat i hemlandet att hur ska de får denna deras investering att belöna dem på bästa sätt.

  • Lägg till att den ensamstående mamman är svenska! Det är därför som hon inte får någon hjälp. Vi svenskar är nu jagade villebråd, dels av invandrare, dels av NWO-svenskar.

  • får mig att tänka på min dotters svåra tid med en hel del räkningar att betala valde ut dom viktigaste som hon trodde men den viktigaste räckte inte pengarna till livförsäkringen några månader därefter fick hon bröstcanser klarade persen och jobbar nu och mår ganska bra

 19. När man läser sånt här blir jag mer än vansinnig. Jag har skrivit det förut: En invällarfamilj på 6 pers( 2 vuxna 4 barn) får ut 30.350:- NETTO per mån !!! i Jönköping Den står för detta beslut att hjälpa denna kvinna och barn skulle avskedas direkt utan avgångsvederlag och åtalas för grovt tjänstefel ,samt be den här kvinnan om ursäkt. Nu skriver jag inte mer med risk för att bli åtalad för rasism……………………………..Vilket jävla ruttet land vi lever i numera.

 20. Sverige den humanitära stormakten levererar inte som planerat eller vad säger du Bildt?
  Det var ju Carl Bildt som hävdade att vi skulle bli en humanitär stormakt, allt och alla var välkomna hit för att få allt och lite till samtidigt som vanliga svenskar miste det grundläggande skyddet!

 21. Varenda medelsvensk är endast en sjukskrivning ifrån fattigdom och bostadslöshet.
  Man kan tro att jag överdriver, men det gör jag tyvärr inte.
  Den som blir sjukskriven ska inte förvänta sig att den får sin sjukersättning, det är som rysk roulette. Ej heller får man hjälp från socialkontoren då dom helt missat vad dom ska göra, ja att hjälpa den som TILLFÄLLIGT har kommit i en kärv ekonomisk situation.
  Socialkontoren i kommunerna slänger ut sina medborgare på gatan med hänvisningen ”vi har ingen skyldighet…”. Hoppas och tror att något parti tar itu med dom här frågorna inför nästa val. Det partiet som lovar svenkarna trygghet kommer att få många många röster.
  Nu är det bara invandrare som aldrig jobbat och aldrig kmmer att jobba som får allt dom pekar på….för dom ska ständigt överkompenseras. Men det får vara slut med det nu!

  • Det är lätt att bli fattig om något händer. social kontoren ger bara Extra pengar till invandrare i stort sett , men normen är väldigt dålig knappt höjst på 15 år men allt annat har stigit mycket , ja slutade på sekreterare stod inte ut med deras spar på svenskar skitjobb inga rättigheter som står i lagen fungerar de som tjatar mest får mest många orkar ju inte det

  • Ett sjukfall, en skilsmässa eller en periods arbetslöshet är allt som krävs för en svensk att falla igenom. Skyddsnäten är bara en ihålig kuliss för svenskar i dag.
   Alla resurser skall användas till godhetsknarkarnas projekt att ösa pengar över de invällande menaiterna.

 22. Skulle hon släppa in en drös påtända Marockanbarn skulle han säkert ha en chans få bo kvar o till och med få en liten klapp på huvudet av socialtjänsten

 23. Enligt många så skulle det bli annorlunda med SD och jimmie,hur menar ni då.
  Enligt honom finns det inte etniska svenska och om det så gör så bryr han sig inte om det.
  Eller är det så att ni tror att mer pengar ska gå till dom sjuka med SD,M och KD?

  • Ja det blir mer pengar med SD,M och KD budgeten.
   Det blir ytterligare ett jobbskatteavdrag där den som arbetar får mer i plånboken. Pensionärerna får lägre skatt (tyvärr inte mycket).
   Det bästa med budgeten är det som man lägger ner eller avslutar. Som nedläggningen av jämställdighetsmyndigheten. Avskaffandet av låtsasjobben (de jobb som under två år kostar skattebetalarna 92,3 miljarder för att få invandrare att försvinna ur arbetslöshetsstatistiken, där man går ”till en aktivitet” två timmar i veckan men får betalt för heltid av försökringskassan)
   För att kunna ge mer åt dom sjuka och övrig välfärd så måste man skära ner någonstans, och det här är en bra början. Tyvärr är det så att det kommer att ta mycket lång tid att bygga upp välfärden igen, med tanke på åratals av bidragsbonanzan till invandringen. Det kommer attt bli skillnad med den här budgeten, men det kommer som sagt att ta sin lilla tid.

   • Tack för ett sakligt och lärorikt svar.
    Men om historien upprepar sig igen så är inte borgarna bäst på att försvara vårt folk.
    Mest invandring med borgare och liberaler, men S i sverige är ju ett undantag på andra sidan också

    • Att diskutera olika samarbeten mellan de som finns i riksdagen är egentligen bara trams. De har överträffat sig själva i svenskhat gång på gång i decennier. De har inte för avsikt att göra något bra för svenskarna.

 24. Utländska medborgare ska få hjälp av svenska myndigheter med pengar och bostad. Svenskar ska inte få det såvida de inte är äldre eller funktionshindrade. Vad fan betalar vi skatt för egentligen?

 25. Det är en hel del som inte stämmer här. Har man en sådan hyra och så liten inkomst så får man bostadsbidrag. Förstår sedan inte vilket boende som avses. Jag bor i radhus och betalar med allt inte över 5000:- per månad. Sedan har jag ett internet som kostar 400:-. Bilen en äldre sak som köptes begagnad för 8 år sedan. Som jag kunnat räkna så borde det finnas minst 4.500 med en sund ekonomi att spendera . Jag själv är pensionär med 8000:- var månad som ska räcka.

 26. Jag betalar BRUTALT mycket skatt i det här underbara landet… Det är JAG som ska bestämma vart mina skattepengar ska gå till, inte feta giriga politiker som öser pengar på SKIT!! Fy fan säger jag bara!!

 27. Skattefinansierade SVT-publik Service år orolig för att ensamkommande är tvungna att sälja knark för att överleva. Men det är helt OK att en mamma med barn blir vräkta från sin bostad och lever hemlösa på gatan.

 28. Är inte detta att ställa grupper mot varandra? Vi ska hjälpa de som kommer hit men inte de som redan bor i landet och behöver bistånd? Jag får inte ihop detta, men å andra sidan har jag inga studieskulder…

 29. F.ö betalar jag en ansenlig summa i skatt varje år. Kan man möjligtvis få vara med och peka vart man vill att pengarna ska ta vägen?

 30. Tänk om man haft 15 000:- var månad istället för det 8000:- man har. Men jag gnäller inte för det. Men så är jag pensionär.

  • 8.000 kr. i månaden har du i pension !!!???

   Har du jobbat svart, eller varit sjukskriven halva livet ?
   Hacka på en sjuk ensamstående Mamma, hur långt kan
   man sänka sig ???

  • Verkar finnas några oupplysta här vad gäller en normal pension. Efter mer än 50 års arbete med avtalsenlig lön ligger jag på ungefär samma efter skatt. Prognosmakarna säger det blir sämre för framtida pensionärer, ni som tror nåt annat bör nog göra en koll.

 31. Nu vet jag inte bakgrunden men, varför har folk så jäv.. svårt att hålla ihop? Jag tycker synd om alla barn idag som kommer i kläm för att föräldrarna väljer att separera vid minsta oegentlighet.

  • Hemskt! Det har inte gjort skit för Sverige, vuxna män som låtsa att det är barn och kräver nu försörjning även när det har fullt 18 år. Sverige är en skamfläck i Europa, där vi försörjer människor som inte har blodsband till Svenska jorden.

   Blod och jord

 32. Vuxna arabiska män utan ID-handlingar får dock allt de pekar på under förutsättning att dem påstår sig vara barn!!!!!
  Varför accepterar till synes friska och fullt fungerande svenskar detta jävla trams?

  • De ensamma ”barnen” är utsända knarkkurirer från världens största exportör, Afghanistan. Svensk lögnmedia kallar dem för ”utsatta” som ”hamnat” i drogmissbruk och kriminalitet.

   Som om det vore synd om dem!

  • Det fragar jag mig sjalv varenda dag…………Bor inte i Sverige men jag laser
   om helvetet ni har dar. Nastan varje dag ar det en ny artikel har.
   My heart is broken……..

 33. Det är Svenskarna som har byggt Sverige, med flera generationers hårt arbete och slit, nu ger vi bort till land människor som väller in som bluff flyktingarna. Samtidig får Svensken smulorna som ramla ner ifrån borden.

  Asylrätten måste avskaffas nu

 34. Oavsett vad som är rätt eller fel eller utlämnat i artikeln ,så vet alla här att våra myndigheter sätter våra oönskade invällare före den egna befolkningen. Exemplen på detta har vi läst om massor av gånger. Det fundamentala problemet kvarstår : När skall Svensson vakna och säga. Nu räcker det ,nu får det vara nog med pengagösslingen av dessa lycksökande parasiter…………………

 35. Marianne hade tur, hon fick en snyftartikel i Aftonbladet. Men dom som inte får en snyftartikel i Aftonbladet, det får verkligen fira en piss jul pga Muhammed har släppts in över Sveriges gräns.

  Om det var flyktingar som behövde hjälp, 99,999% av dem som kommer ifrån MENA är lyxflyktingar, det har inte 100% korrekta asylskäl. Detta pga Sverige har en för liberal asylrätt. Det måste införas inskränkningar i asylrätten snarast annars kommer Sverige gå under.

  Idag kan asylsökande från TUT, det måste bort. Vi måste börja ställa mycket hårdare krav på den som vill ha asyl i Sverige. Man har max 7 dagar på sej att vara självförsörjande annars skall man deporteras.

   • Samtidig plocka hit värdelösa flyktingar ifrån MENA och Östra Afrika, som bara ge oss kriminalitet tillbaka. Om man fördelade resurserna ifrån lyx asylsökande ifrån Afrika och MENA, sedan sänkte man skatterna och gav Svenskar som har dålig med pengar mer pengar, så skulle Sverige bli ett bättre land.

    Är man född i ett Afrikanskt land , så skall man söka asyl i Afrika och inte Europa. Samma pripicpe bör gälla för Mellanöstern, det finns inga skäl för araber och muslimer att få asyl i Sverige.

    • Ja – det är dags att bygga en EU flyktingplats i Nordafrika så att det inte längre blir uppfattat som ”dråpförsök” att avhysa parasiterna som lyckats mygla sig till nord- och västeuropa.

     De måste bort.

     • Flyktinglägren bör ligga i den världsdel som flyktingarna kommer ifrån. Sedan får FN äga problemet. Inte Sverige sak att bry sej.

    • De har nu genom politikernas beslut nästlat sig in i alla myndigheter i hela landet.
     Transportstyrelsen
     skattemyndigheten
     polisen
     försäkringskassan
     arbetsförmedlingen
     immigrationsverket
     alla kommunala funktioner

     Sen Eu och FN konstitutioner på det.
     Det börjar bli mycket kryddor i soppan nu.

    • Går även bra att expropriera allt det klanerna har köpt för svarta pengar.
     Blir många kronor in som kan gå till att täcka hålen efter de bidrag de fått.

     • Vem bry sej.. Sverige har skall inte asylrätten för grupper ifrån MENA området är huvudlaget. Dom tillhör inte samma folkstam som oss.

  • Du talar for dova oron. Sveriges regering ar inkompetent. De kommer val
   att skriva pa det nya FN avtalet om de inte redan gjort det…….
   Det ar dags att svenskarna gar ”man-ur-huse” och protesterar……………

   • Det är på skrivet, men de menar att det inte betyder något.
    Europakommissionen däremot säger att dom välkomnar avtalet eftersom det blir en ny riktlinje för svensk immigrationspolitik.
    Då kan brysselpolitikerna luta sig mot överenskommmelsen senare och bedriva massinvandring fortsatt till S-erige
    Några år till så är nog kistan tom med konsekvenser.

    • Läste nånstans , kan tyvärr inte hitta länken igen , att Mama Merkel ansåg att FN´s nya avtal är bindande trots allt . . . X( .

 36. Man kan undra om några politiker och hycklare gav något bidrag,här skulle SD politiker kunna visa folket vad dom vill med sin politik och få gratispoäng.Men samtidigt så ser det så här för många svenskar runt om i landet.

 37. ”Enligt Socialtjänsten är det endast äldre och funktionshindrade svenskar som har rätt till hjälp med bostad i kommunen.”

  Att bo här i toklandet Sverige är väl också ett slags funktionshinder.

  • Det sjuka är ju att inte ens våra gamla eller funktionshindrade får den hjälp dom har rätt till , dom enda det blåses stålar på är typ kaninmannen eller kaninmannens gammelföräldrar etc. . . . X( .

 38. Med detta nya Global Compakt, FN- avtal fortsätter det att komma minst hundra tusen fler invandrare årligen och i tio år, redan 2030 är det en miljon invånare mer i Sverige, dock mest av muslim ursprung därför att deras födelsetal är så stort och stora familjer med anhöriginvandringen behöver nu alla kommunens alla bostäder. Urfolket, om de vill stanna i Sverige ska bli bankernas glada kunder och köpa bostad i stället och betala resten av livet det – det är statens (bankernas) plan.

 39. Hon hade ju rätt hög hyra men normalt för många låg akassa då blir det inte många kronor över till mat lån helt uteslutet bil med men det blir väl så när det blir akut botadsbidrag borde hon fått barnbidrag med , men några smålån bil telefonabb dator sen är det inte mycket kvar.

 40. Nej, som flykting i ditt eget land får du ingen hjälp…… Men till illegala vuxna män, som borde vara hemma och bygga sitt land, funkar det bra,. Att Marianne dessutom har en 6-årig dotter, borde ju självklart bidragit till ökad förståelse till hjälp….. Någon som vet efternamnet på Soss tjänsteman?

 41. Upp- och nervända 7-Klöversverige i ett nötskal. Otack till alla 7-klöverväljare som empatilöst och med dåraktig kunskap röstat fram Sveriges nya folkhem.

 42. Kasta ut några hundra tusen berikare som kommit på senare år så blir det pengar över till vanliga svenskar, saken är enkel och folkförräderiet är stort.

 43. Våra stackars tjuguåriga socialsekreterare flyr yrket! Inte konstigt alls, att gå från gymnasiet in i denna låtsasutbildning till ”moder Theresia- objekt” är omöjligt! Här behövs personal med både arbets/livserfarenhet att hantera all den sörja SOS har att göra med! Varför har inte denna utbildning uppgraderat kraven på sökande? Vem lurar vem, Sverige är så in i vassen naivt att man inte kan förstå!!

  • Regeringen ar inkompetent och har skamt ut sig sjalv i hela varlden.
   Laser artiklar nastan varje dag om vansinnet i Sverige.
   My heart is broken.

 44. Man blir så förbannad på alla dessa idioter som prioriterar utläningarnas krav, istället för fattiga SVENSKARNAS
  Medborgarnas behov!

 45. Det som retar mej så jäkla mycket är att det här ska ingå i vårat skyddsnät , jobbar man och betalar skatt. Och det skiter sig ska man få hjälp . Punkt . Är man svensk får man skylla sig själv tydligen ? Man ska inte behöva tigga som svensk , vi betalar skatt för att få hjälp när det behövs . Samhällskontraktet är brutet för länge sen . Jag har jobbat hela mitt liv aldrig haft problem med att betala skatt . Men nu känns det mer som en stöld . Så länge man är frisk och hel och har jobb så går det obemärkt förbi . Men går något fel då är man rökt . Och har man otur kan allt gå fel . Och så mycket ensamma som det finns i Sverige utan kontaktnät , är vi nog ensammast om i världen . Men vi har byggt vårat samhälle så här från 60 talet . Men det fungerar inte när man tar in ca1,8 miljoner människor från 2000 . Och vi hade problem innan . Det är dags att dra på sig dom gulavästarna .

  • Mycket bra sagt.
   Jag tanker pa samma satt. Svenskar som har betalat skatt maste fa hjalp.
   Ni som fortfarande bor kvar i Sverige maste protestera mot detta.
   Ga och satt er/stall er utanfor politikernas hem och begar att de gor sitt
   jobb. De har inte ratt att ge bort ert land till parsiter som inte gor nagot
   positivt for landet. De ar utsugare och maste omedelbart utvisas.

 46. Sveriges regering ar sa inkompetent !!! Fattar de inte att om detta fortsatter kommer
  det at bli revolution i Sverige. Det har redan borjat pa i Frankrike och regeringen
  maste komma ihag att sadant har sprids forr eller senare. Folket har fatt nog !!!

 47. Svenskar är vanligtvis ”snälla”, har makten nu fattat och tagit fasta på att vi skall vara det folket som betalar de högsta skatterna och dessutom försöka att göra vanligt folks liv någorlunda drägligt………….
  Sverige är ett dårhus !

 48. Det var bra att det ordnade sig, framförallt med vräkningen, men jag tycker inte Marianne borde curla så mycket runt jul.
  ”Kanske ska till Finland, dottern vill det”, ”dottern ville ha vit julgran med rosa kulor”
  (dyr gran). Om dottern ska få allt hon pekar på bara för att det är jul, kommer dom sitta i samma knipa snart igen. Man måste lära barnen mätta mage efter mun, helst nu när samhället krackelerar. Tomten finns inte! är den bästa julklapp du i dagsläget kan ge dina barn samt att lära dom att akta sig för sliskiga ensamkommande gubbar i gäng

  • Det blir ett till reportage i Aftonbladet till Midsommar, då vill väl dottern åka till skansen men pengarna är slut.
   Hon har haft ett år på sig att anpassa sina utgifter men hon lägger 11000kr per år på internet och mobil, det är inte ens svårt att halvera den kostnaden.
   38år, jobbat sen hon var 22, äger inget boende, äger ingen bil äger ingenting? Missbruk?
   7200kr för en lägenhet som ligger väldigt långt ute på landet, 4 mil till närmaste skola, låter inte det väldigt mycket?
   Och hur kan man bo 4 mil från närmaste skola och inte ha rätt till skolskjuts?
   Hur kommer det sig att hon fått sparken efter 3 månaders sjukskrivning när hon jobbat i 16år? Kommun är ju skyldig att omplacera hon.
   Soc går tillbaka 3 månader och tittar på vilken inkomst man haft och om man varit arbetssökande, hon hade tydligen för mycket pengar för att få hjälp från dom, vad har hon gjort med dom pengarna?

   Hon har gjort sig själv till en offentlig person så det hade varit intressant om Egor eller varför inte SImon som skrivit artikeln här kunde titta lite närmare på det här, det är så mycket som är konstigt.

 49. Det lustiga är att 83% av Svenskar ”röst” folket blundar för detta, men man skänker gärna 600 miljarder skattekronor till nysvenskar.

 50. ”– Det är nya grupper som halkar ur de sociala skyddsnäten. Det är fler Medelsvensson som kan hamna där. Dem kan vi inte ta oss an, säger Nashed.”
  Det är vanligt folk som sköter sig som ska stå först i kön för hjälp, pundaruffe och våldtäktsmohammed ska ställa sig sist i kön.

  • Sen finns det alldeles för många som inte tar ansvar för sig själv och tycker att ”mina” problem är någon annans problem.
   Det blir lätt så i ett sosseland där alla får lära sig att dom inte kan ta egna beslut.

  • Ganska talande att hon var vårdbiträde. Dessa har låg lön men gör ett viktigt och tungt arbete. Vad gör våra riksdagspolitiker och vad har dom i lön? Man mår illa.

 51. Jag är måhända extremt naiv (erkännes) men jag trodde att man liksom med stöd av socialtjänstlagen kunde få hjälp upp till existensminimum? Liksom om man inte äger ngt av värde, bor i en hyresrätt, inte har usla krediter som äter upp pengarna, utan har blivit sjuk/arbetslös or whatever och inte har råd att bo kvar! Att man måste sälja det man har av värde FÖRST är ju inget konstigt och har man inget av värde så får man väl hjälp? i annat fall undrar jag vad ett avslag skulle bero på? (existensminimum är inte mkt men det är väl vad studenter och fattigpensionärer har att leva på?)

 52. Vi vet alla vart pengarna man sparar på Marianne skall gå. Bostadsrätter till nyanlända bland annat. Efter 16 års skattebetalande får hon inte den hjälp hon har rätt till. Svenskarna har blivit nyadelns slavar tack vare våra korrupta politiker.

  • Hur var det med…

   ”Gör din plikt, kräv din rätt”?

   ”Allas lika värde”?

   ”Jalla jalla välfärd åt alla”?

   Jag håller med Magnus Uggla.

   ”Jag mår illa”

   Bara floskler och plakatpolitik.
   Mästare i klassen är socialdemokraterna. Nu förespråkar jag inte alliansens politik heller, men med vänsterpolitik följer så mycket mer negativt.

   Jag tycker att SD har bra balans mellan höger/vänster frågor. Möjligen något mer till höger än vänster.

   Såg en intervju med Ingvar Carlsson på youtube när han förklarade socialdemokraternas dåliga valresultat med att

   ”omvärlden har förändrats, det är inte socialdemokraterna som har förändrats. Det är svårt att få väljarna att inse detta, då måste man lyckas förklara detta”.

   I första stunden tyckte jag att detta lät väldigt bra och pedagogiskt förklarat. Men jag är en tänkande människa som ifrågasätter och är alltid är kritisk till maktens förklaringar.

   Det han sa var en floskel.
   Motfrågan han aldrig fick birde vara

   ”Men hur kunde det bli så, ni politiker ska ju styra utvecklingen och framtiden för människors bästa?

   Innebär detta då att EU medlemskapet har inneburet att vi inte längre kan behålla det samhälle väljarna var vana vid och nu vill få tillbaka.?

   Givetvis skulle Ingvar Carlsson fått fler kritiska frågor, men det fick han aldrig.

 53. Tyvärr är sådana här historier mer regel än undantag. Ta ex. Försäkringskassan. Där kan vi snacka Svenska Gestapo. Råkar man komma på fel fot med dom, ja då kan man lika väl ”hälsa hem”.
  Du som förälder, sjuk, ensamstående vårdnadshavare, underhållsskyldig etc. har absolut INGEN egen rätt. FK har ALLTID RÄTT. Känner personer, skötsamma, skattebetalande som fått gå från hus och hem pga FK:s slarviga handläggning. En personen t.ex, överklagade ett felaktigt beslut till Förvaltningsrätten. Tog över 1 år innan domen föll. Personen fick rätt!! MEN tvingades under processens gång sälja sitt hus pga att FK hade rätt att kräva den felaktiga förhöjda underhållssumman ändå, fram tills domen föll.
  Ända sättet att förhindra personlig konkurs var försäljning.
  Överklagande till överinstanser nekades prövning. Närmare 1 miljon i förlust och ett fortsatt liv på existensminimum!
  Så varning för Vådlig Myndighetsutövning!!

 54. Marianne med sin dotter hade oturen att födas i fel land för hade dom kommit hit som ensamkommande iklädda guldutsmyckning märkeskläder samt ha den senaste mobilen i handen hade man fått så mycket tyckasyndompengar så man inte vet hur man skall kunna göra av med allt. I sverige står vi enade där allas lika värde är vårt signum, ja vi värnar om allas lika värde så mycket så vissa till och med uppgraderas till mer värda.

 55. Sverige världens konstigaste land. Svensk mor o dotter ska säras på. Men invandrare dom ska förenas i Sverige och få bostad o försörjning. Jag får inte ihop det hela feminism o allas lika värde är nog världens farligaste floskler.

 56. Den som tror att du som Svensk har ett skyddsnät i form av försörjningsstöd och bostad etc lär bli besviken om han eller hon skulle drabbas…..

  • Finns inget yttre skyddsnät längre. Stockholm stad lägger mer pengar på att illegala invandrare skall få socialbidrag än på Svenska familjer som far illa.

   Då får dom illegala ett extra lyxig bidrag som 3 ggr mer än existensminimum.

  • Många tror att samhället alltid finns som stöd och hjälp om vi får problem. Det är inte sant. Det var möjligen så en gång i tiden. Då var Sverige ett folkhem. De hemlösa var väldigt få och deras situation berodde förmodligen på någon diagno eller misstro mot samhället.

   Nä, idag spelar det inte någon roll vad vi har för regering. Det blir aldrig som förr vad det gäller social trygghet.

   Kvinnans prekära situation som det går att läsa om i artikeln visar ju tydligt på att det inte längre finns något skyddsnät. En person som har arbetat men blivit oförmögen att fortsätta slängs ut på gatan. Men nyanlända får lägenhet och pengar till uppehälle.

   Det finns inget kvar av folkhemmet. Väldigt få reagerar och är medvetna om vad som sker. tyvärr tror jag inte att folk reagerar förrän det är för sent.

   Många har det väldigt bra, behöver ingen sjukvård, har bra bra ekonomi eller rättare sagt upplever att de har det. svenskarna är skuldsatta upp över öronen. Kommuner och landsting brakar snart samman och DÅ kommer folket att förstå.

 57. – Är det enbart invandrare som uppfyller alla kriterier som krävs för att få hjälp av socialen?

  Hur mycket har de (invandrarna) betalat in till stats-/kommunkassan och hur mycket har de som är födda och uppvuxna här betalat in?

  Dags för en socialtjänstrevolution?
  Svenskar först!
  Sedan andra om det finns pengar över.

  • Det finns inga skattepengar till pursvenskarna, de få leva eller dö och fixa problemen själva. Utlänningarna måste skratta bakom våra ryggar till all idioti

 58. Hörde Jan Emanuel i TV berätta att unga friska män från Afganistan
  kunde få kosta 6000 kroner/dygn. Tilläggas att namn och ålder var
  påhittade.
  Normalt kostade en ensamkommande man från tex. Afganistan 2000kr/dygn.
  Då är det ingen som reagerar. Trettiofem miljarder varje år.
  Satans Miljöparti satans Centerparti Satans Vänsterparti som var pådrivande.
  Så har vi Gymnasie-lagen som Mp och C drev igenom.

  • Att importera kriminella element ifrån Afganistan kostar Sverige mer än att uppgradera flygvapnet till moderna F35 istället för våra halvruttna JAS flygplan.

  • Ställ samtliga myndighetspersoner och idkare som Jan Emanuel själv till svars för att detta har kunnat ske. De har berikat sig med låtsasjobb på en oerhört destruktiv illegal och kostsam massinvandring. Revolutionen står nära i antågande!

  • De utsatta ”barnen” är i själva verket utsända knarkkurirer från exportlandet!
   Lögnmedia påstår att de ”hamnat” i missbruk och kriminalitet!

 59. Vi måste per omgående utvisa alla de lösdrivare som illegalt vistas i sverige och då menar jag samtliga. Inför tjänstemannaansvar och lägg ner alla myndigheter som inte hjälper de utsatta och hårt drabbade svenskar som har hamnat i nöd. Ställ samtliga politiker till svars som har förstört det Sverige vi tidigare höll kärt. Sverige måste byggas upp på nytt och det är brottom!

  • Börja lägg ner SIDA och låta FN få ta över SIDA åtagande. Dom 50 miljarder som SIDA skiten kostar, kan vi få i skattesänkningar istället, så vi kommer ur den 30 talet depressionen som Löfven har fixat fram åt Sverige.

 60. Det hela är ju åt h-e,men jag saknar en del info i artikeln,bl a hur bor hon när hon betalar över 2000 i värme,hur mycket får hon i bostadsbidrag,barnbidrag,underhållsbidrag från fadern? Dessutom,varför fick hon sparken? Kommunen kan väl inte kicka någon så snabbt?. Deras arbetsgivaransvar sträcker sig väl längre än så?

  • Framförallt betala hyran först annars är du galen undantaget medicin och vård då men då hade socialen gått in jag håller med dig alldeles för lite fakta!

   • Skit samma. Det är jul och hon har barn. Efter helgerna kan vi grunna på hur det är med det, tycker jag. Hon är svensk och bör få hjälp.

 61. Det är inget snacka om saken – landet som har en av världens högsta skatter har inte råd/politisk vilja att hålla sig med t.ex en A-kassa eller en Sjukförsäkring som täcker Svenskars reella levnadsomkostnaderna när det blir kris. Drar det ut på tiden då när man blir sjuk eller man är arbetslös så äter det snabbt upp ev. besparingar och man tvingas kanske sätta sig i en onödig lånesituation – om man överhuvudtaget får låna. Vad fan är det samhälle egentligen? Vi har betalat enorma mängder skatt för skyddsnät som inte existerar idag. Igår existerade det – men inte idag. Och det är en skam. En ren skam.

  Jag vill ha Tribunaler och jag vill se dom politiker som orsakat detta dömas och få hårda straff.

  • Näe – men det är fattigsvenskens och fattigpensionärernas Sverige.
   Stefan och 7-K lever politiker-adels liv. Det klart att det inte är deras Sverige.
   Det finns ETT ENDA PARTI , ETT ENDA…som har i sitt partiprogram att riva hela detta genomkorrupta och genomruttna systen och det är Afs. SD knystar överhuvudtaget inte i frågan. Och jag fattar varför.

 62. Hon heter ju Marianne och verkar vara Svensk.Då faller man bort från det sociala skyddsnätet.Hade det gällt en bankomatturist hade det bara varit att flytta in på hotell.

 63. Alla ni 7-klöver patienter fysiskt som psykiskt, ni har ju själva valt er situation genom att slå mot de svenska partier som står upp för er!
  En ljusglimt finns i fjärran när Bilderbergergruppens anhang bland 7-klöverns politiker nu får känna utav att de har åkt på ett nederlag!
  Så mycket talar för ett omval och då kommer SD att bli det största politiska partiet och det beror på att 7-klöverns partier börjar folk att tappa ett totalt förtroende för!

 64. SD – vill vara kvar i EU.
  SD – Pratade inte om Global Compact föränn det var för sent
  SD – Är inte Intresserade av att diskutera politikeradelns genomkorrupta situation.
  SD -…..Kan man lita på sd?

  • De flesta inom SD är väl också köpta av globalisterna ?
   Att det tog längre tid beror kanske på att deras ideal var mer äkta och genuina , då är det dyrare att köpa sådana personer ! ?

   Andra så som Löfven , Annie Lööf och andra i 7-klövern tror jag var billiga att köpa !

   • Jag vet inte , svårt att säga – hållhakar på vissa personer har dom givetvis.
    En del radikalhöger och kapitalistfundamentalister tenderar ju att ha rätt globalistiska ideer ändå. Gammelhögern innehöll en hel del sånt – men nu har det gått varvet runt precis som med kommunismen – och det har visat sig hur ohållbart det är. Både Kommunism och Tokkapitalism.

  • Jag har varit fundersam mot SD:s nolltolerans, det finns en känsla av att vi
   kan bli sittande med svarte petter till slut.

  • Finns det något alternativ till SD som har mandat i riksdagen ? Vem skall man tro på ? Småpartierna har inte en janne att komma i position att kunna påverka politiken. Tyvärr är det nog så.

 65. Jag blir så j*vla irriterad när jag tänker på de extrema skatter vi betalar och dessutom måste vi hjälpa till med sånt här. ”Vad fan får vi för pengarna” är en väldigt relevant fråga. Vart går pengarna skulle jag också vilja veta. Det måste vara extremt med slöseri av skattemedel.

 66. Det skulle skriva mer ofta om utsatta svenskar i media,så det bankas in i svenskens tröga huvud att läget kommer vara jäkligt allvarligt framöver och att det kommer garanterat drabba många fler,även dom som tror dom sitter säkert.

 67. Vad är det för en jävla hyresvärd som vräker en mamma med barn precis innan jul undrar jag.?

  Plus att nu kan soc säga att hon har medel för framtiden, detta kommer inte att sluta väl.

   • Ok missade att hon hade det, då förstår jag inte riktigt varför hyran inte har betalats för det bidraget brukar vara väl tilltaget eller.?!

     • Helt klart! Hennes sammanlagda inkomst inklusive bidrag mm t ex! Hon måste ju ha rätt till ett saftigt bostadsbidrag? Samt hennes levnadsstandard!. Dessutom,varför blev hon uppsagd?

     • Ja det är några punkter som inte redovisats i artikeln. Håller med dig om att det är konstigt att bli uppsagd pga ryggont. Så funkar inte svensk arbetsmarknad 2018. Trygghetsavtal mm.mm.

  • Japp, nackdelen nu blir sociala kommer att säga att hon borde ha sparat de pengar hon fått in genom insamling, så får hon 0 kr

 68. Jag åkte ut från mitt andrahands kontrakt till förmån för nyanlända. Har alltid betalat hyran i tid och varit mycket skötsam.

  • Ja, man baxnar, om ursprungsfolket svälter, fryser etc ihäl bryr sig inte kommunerna, politikerna, leftfolket om, men
   alla invandrare, migranter etc legala eller illegala SKALL HA ALLTING GRATIS

 69. Att behöva läsa om situationer likt ovan i Sverige 2018 ÄR Förnedrande

  Samtidigt VET VI att den Sv STATENS representanter alltså inte Vi Folket som Är Staten utan dem vi valt att vara Förtroendevalda för oss….

  BEKOSTAR Månggifte med våra Skattekronor TROTS att det Är Förbjudit enl Lag att LEVA så…

  300 Invandrade Månggiftesfamiljer och deras Barn ca 3000-5000 tusen har FULL ERSÄTTNING från vårt Skattesystem Skola/Vård/Soc/Barn bidra/Underhållsbidrag/Försörjningsbidrag ..
  Alltså Rent Kriminellt enl Svensk LAG

  Gula Röda el Blå Västar Allt går Bra att använda för att få SLUT på den kriminalitet som våra Representanter i Staten bedriver emot sitt Skattefinansierade Folk…

 70. En majoritet av svenska folket har valt den politik som skapade detta samhälle med alla de problem vi aldrig sett tidigare och det är så här man vill ha det, någon annan förklaring är svår att se.

  • Nästan 60 % av de röstberättigade röstade på ickesocialistiska partier och ändå står sossarna och vräker ur sig att de utgör det största blocket med sina 40 % där det revolutionära kommunistpartiet ingår. Sossarna anser att de alltid skall ha regeringsmakten och resultatet ser vi nu efter deras 4-åriga totala vanstyre med bl.a helt okontrollerad invandring av muslimer/islamister som alla blir försörjda med allt.

 71. Det är en stor skam att Socialtjänsten inte hjälper behövande svenskar. Globalistpolitikerna, globalistmyndigheterna och globalistmedierna är svenska folkets fiender.

 72. Sv folket verkar —- som har röstat fram politiker/partier som sviker dem som har det sämst ställt och är ursprungsfolket. Hur i hell tänker folk? c, v, l, mp borde ut omedelbart! Det är bättre göra 2 block, som förr i tiden ett M och ett S

 73. När det gäller svenskar i nöd, köper inte PK-politiker in bostadsrätter för miljoner, men när det gäller muslimska somalier är det skillnad!!!!!!!!

  • Det är en självklarhet för svetsarn och hans kollaboratörer att utbytet
   av människor måste fortsätta enligt plan. Att opponera sig med ursäkter
   som att man är född med svensk börd är oturligt, och man får skylla
   sig själv och sitt ursprung; tyvärr. ”Våra mänskliga prioriteringar har
   vi inga planer på att ändra. fredrik visade vägen! Nu är dags för oss
   inom arbetarrörelsen att öppna våra hjärtan och satsa allt på framtiden
   tillsammans med våra nya vänner”.
   Det gamla Sverige skall krossas för att aldrig mer återuppstå.
   Allah Akbar.

   • De gör oss alla fattiga som kyrkråttor när vi ska dela med oss av allt till alla. Sedan är vi tvungna att arbeta för de rika globalisterna för skitlöner resten av våra liv med en EU arme som bevakar allt vi gör och säger.

 74. Jag tycker kommentarerna är underhållande, komiska och ni borde någon samla ihop alla smarta, komiska, tragiska etc kommentarer och sätta ihop dem till en bok, som säljs ut för att hålla siten flytande.

 75. Detta visar ju att vårt land styrs av korrupta cyniska galningar som är totalt fientliga mot Sverige och dess befolkning. Hur har vårt en gång så fina stolta och extremt välskötta land kunnat spåra ut så totalt!!?? Det är Sorosglobalisterna och deras nyttiga idioter inom extremvänstern som lyckats under några decennier helt infiltrera och systematiskt förstöra det land som generationer av svenskar med blod svett och tårar byggt upp under över 1000 år. Det började med att 68-vänstern började infiltrera media som de sen använde som plattformar för att indoktrinera befolkningen och få politikerna att mer bry sig om vad vänsterjournalisterna tyckte än vad väljarna tyckte för att överleva politiskt. På den vägen har det sen fortsatt…skolan är nu helt vänsterstyrd och hjärntvättar våra barn. Myndighet efter myndighet har numera fyllts med suspekta vänsteraktivister som är för obegåvade för att fatta att de bara går i de giriga ärkekapitalstiska Sorosglobalisternas ärenden…sen gick Sverige med i EU…resultatet av detta ser vi i all sin vedervärdighet..ett land i upplösning..en tragedi utan dess like…

 76. AB PK skriver visserligen att det är bra att hon fått hjälp men att hon donerar mycket av beloppet till kyrkan och dessutom inga kommentarer om det horribla soc. beteendet i frågan! En ensam mamma kring jul!!!

 77. Man kan väl antaga att Marianne är etnisk svensk , på grund av alla svårigheter som hon och hennes barn möter . Socialnämnden vill att hon , för att ytterligare motivera deras beslut , att hon avhänder sitt barn . Detta är den situation som svenskar bemöts i sitt eget land . Detta dj-la land gör allt för att tillmötesgå främmande kulturer och deras asociala traditioner, istället för att tillvarata den svenska . Hela 7- klöver gänget borde förpassas med det snaraste !.

 78. I hela EU just nu känner sig medborgarna bortglömda av etablissemanget. Politikerna prioriterar annat. Vad som händer i Frankrike är ett resultat av klyftorna som EU skapat. Med dess globalistiska världssyn där de som bestämmer gynnas av billig arbetskraft och själva leva gott. Det är ett europa i förfall där klasskillnaderna återupprättas. Fast det är en farlig utveckling. Där någon tomte snart kommer poppa upp och ha svaret på alla problem.

 79. Kyrkan ska inget ha av dom insamlade pengarna. Rösta rätt, så kan vi hjälpa hederliga människor först, och inte knarksäljande låtsasflyktingar..

 80. Jag är inte förvånad. För många har missbrukat socialförsäkringen. Det går inte i längden. För många kräver pengar från socialtjänsten. Det går inte heller i längden. Att vara arbetslös är också extremt svårt att få ekonomi att räcka. Pappan till flickan borde väl rimligtvis hjälpa till.

  • Det fungerade tidigare, men välfärden räcker inte på långa vägar till, när man importerar vällfärdsmigranter. Ett litet välfärdsland klarar inte en anstormning av migranter. Reinfeldt visste detta, och han önskade slå sönder det svenska välfärdssystemet. Metoden han valde var massinvandring från dysfunktionella länder. Reinfeldt bad svenskarna öppna sina hjärtan och förlora sin välfärd, sin säkerhet och sitt land.

    • Reinfeldt och Kristersson kan redan idag känna sig som stora vinnare. Det svenska välfärdssystemet krackelerar och är på väg mot kollaps. Reinfeldt och Kristersson har haft stor hjälp av svetsarlövén, Lövin, Fridolin, Lööf, Jan Banan Björklund, stalinistsjöstedt m.fl. med att slå sönder den välfärd generationer svenskar arbetat ihop. Svetsarlöfvén och hans anhang fortsatte Reinfeldts ”Öppna-Era-Hjärtan-politik”. Målet var också för honom och anhanget att slänga ut svenskarna på gatan.

     • De vill plocka bort självtänket av svenska folket, sätta dem i ekonomiska problem.
      Där efter kan de styra de flesta svenskarna som marionetter.

     • De svenskar som arbetar skall fortsätta att finansiera massinvällningspolitiken, så länge de bara går upprätt. Någonting för skatterna skall de givetvis inte få. Så gott som varenda skattekrona skall gå till invällare. ”Mitt Sverige stänger inga gränser”, ryter svetsarlöfvén till svenskarna.

     • I alla fall inte ännu, men i morgon samlas svenskar på Mynttorget och andra platser i Sverigie för demonstrationer. Det inger hopp. Om du har möjlighet, så¨delta gärna i demonstrationerna. Alla som kan komma behövs för att visar svetsarpajasen, Lööf, Lövin, Fridolin, Jan Banan Björklund med flera att nu är det allvar skitstövlar! Stora demonstrationer liknande dem i Frankrike skulle med ens sopa bort svetsaren och de andra från offentligheten.

  • Jag saknar en hel del info som t ex hur mycket hon får i bostadsbidrag med den låga inkomsten?. Övriga bidrag?. Anledningen till uppsägningen? Det skall väl mycket till att kommunen säger upp någon så snabbt efter sjukdom?

 81. Tio års vanvettig prioritering av massinvandring från dysfunktionella länder och den samhällskostnad den inneburit och fortfarande innebär börjar bli synliga även i Politiskt Korrekt Etablissemangsmedia.. Svenskar slängs ut på gatan, när skattemedlen oavkortat skall gå tiil ekonomiska migranter. Vi kommer att få se mycket mer av samma fenomen framöver. Nya grupper av svenskar står i tur att kastas ut på gatan av Löfvén, Lööf, Lövin, Björklund, Fridolin m.fl. Det började med de äldre svenskarna, pensionärerna, som satts att leva på svältgränsen, och det fortsätter med arbetslösa och sjuka svenskar. Men det fortsätter hela tiden uppåt i den svenska befolkningen, som Löfvén, Lööf, Lövin, Björklund, Fridolin m.fl. önskar byta ut. Idag är det Marianne och pensionärerna som dessa korrupta politiker vill svälta ut. I morgon är det din och min tur tur. Jag är övertygad om att Löfvén flinar allt han förmår, och det gör också Lööf, Lövin, Bjlörklund, Fridoliin m.fl. De gapskrattar oupphörligt från sina vräkiga lyxvåningar, med sina jättepensioner, och allt de stulit från folket. ”Mitt Sverige stänger inga gränser”, gapskriker Löfvën.

 82. Åk över Öresundsbron och färga håret svårt och kom tillbaka utan id och språkkunskaper.

  Då får hon rubbet fixat..

 83. Resultaten av villken politik som är förd de 3-4 senaste mandatperioderna!!
  Inte vidare förvånad. Vänta bara, det här kommer att bli vardags symptom i Sverige!

 84. Svensken i gemen är givmild och känner medlidande med de som verkligen behöver hjälp och som är tacksamma för hjälpen inte mot de importerade parasiterna som belönar hjälpen med hot, våld, kriminalitet, skadegörelse, våldtäkter, mord etc. Det är skillnad på folk och folk det bevisar invandrarna/flyktingarna varje dag.

 85. Så länge det finns en enda behövande medborgare i Sverige ska inte en enda öre skickas utomlands.
  INTE EN ENDA ÖRE!
  Fattar du Steffe, hela världens tomtefar.

     • Vadå går inte att riva upp? Regeringes förfarande är olagligt. Enligt kap 10 paragraf 3 i regeringsformen begår Sveriges regering ett lagbrott genom att skriva under.

      ”Riksdagens godkännande krävs innan regeringen ingår en för riket bindande internationell överenskommelse som
      1. förutsätter att en lag ändras eller upphävs eller att en ny lag stiftas, eller
      2. i övrigt gäller ett ämne som riksdagen ska besluta om.
      Om det riksdagsbeslut som avses i första stycket 1 eller 2 ska fattas enligt en särskild ordning, ska denna följas även vid riksdagens godkännande av överenskommelsen.
      Även i andra fall krävs riksdagens godkännande innan regeringen ingår en för riket bindande internationell överenskommelse, om överenskommelsen är av större vikt.
      Regeringen kan dock avstå från att inhämta riksdagens godkännande, om rikets intresse kräver det. Regeringen ska då i stället överlägga med Utrikesnämnden innan överenskommelsen ingås.”
      Alltså kan det rivas upp

  • 46 miljarder i bistånd..46 000 miljoner..! Nästa år borde det alla fall halveras, så kan vi fixa alla kommuners akuta problem med besparingar..

  • Åt*.
   I övrigt skulle jag vilja använda ordet lagom i en svensk variant av MAGA.
   ”Gör Sverige lagom perfekt/utopiskt/vackert igen”

 86. Den dagen socialen vräker Abdallah med barn före ramadan så kommer Annie Lööf t.o.m bli statsminister! Tänka sig, Annie skulle lyckas med någonting, hur mycket önsketänkande är inte det!

 87. Vänsterfeministerna på soc är bara intresserad av att hjälpa våldtäktsmän från Afrika och Mellanöstern.

 88. Röfen Rööf Rövin Frigolit Rövstedt Tamburmajoren Micromorgan Ynkeman Ruinfelt Walfuskström..! Alla dom kommer ge bort svenskarnas pengar gladeligen..

 89. När jag läste den historien så var det många röda flaggor som restes. Det är något i berättelsen som utelämnades. Det som händer i Sverige är skrämmande, men snyftartiklar i Aftonbladet tenderar att vara som allt annat i regimmedia, extremt vinklade.

  • Ja,det är mycket som inte dras fram! Hur mycket har hon i olika bidrag som t ex bostadsbidrag? Det måste ju vara en hel del med tanke på hennes låga inkomst!

   • Och med tanke på kommentaren om att hon borde ha sparat tidigare så börjar man undra om det är en av de där ”mina barn har inte råd med utflykter, men jag har råd att röka” eller valfri annan ”Lyxfällan”-individ.

 90. Dessvärre ligger det alltid annat elände bakom oftast. Men, hon kan hamna i en knipa senare, när pengarna är slut och om hon inte får pengar genom div insamlingar? dels pga skatter?? och dels för både FK och sociala kan anse hon har ekonomiska tillgångar får hon inga pengar därifrån. Hon kanske behöver en kurs i ekonomi?

 91. Det är inte alla papper på bordet här!

  men skit i det…

  Svenskarna måste kräva SWEXIT!

  Jag vill inte att mina förfäders pengar, de som arbetade lika hårt som de flesta andra svenskars förfäder, ska gå till hitresta.

  Våra förfäder dog i förtid, med sjukdomar, slet hårt för att bygga ett välfärdssamhälle till oss.

  Det kan man lära sig att göra även i migranternas hemländer. De ska ha hjälp på plats med att utveckla sina samhällen, inte ta över vårt julbord.

 92. Klöfvrarna med Löfven i spetsen struntar i de svaga Svenska medborgarna men kan vräka ut miljarder på ensamkommandes miljard -uttömning av skattemedel.

 93. Många här misstänkliggör den utstötte, men i många fall så har de som orkat driva överklagande till slut fått rätt.

 94. Aftonbladet igen som jämförelse? Ett reportage för ett antal år sedan om sk ensamkommande som kastades av i Sävsjö på julafton! Något som senare visade sig vara fel! De hade åkt med X2000 från Malmö utan biljett och blivit avförda i Sävsjö!

  ”Vi trodde vi skulle frysa ihjäl”
  SÄVSJÖ. Det var julafton. Pojkarnas tunna gymnastikskor sjönk ner i snön.
  Utmattade pulsade de sig framåt efter 18 dagars skräckfärd i en container
  – Jag lämnade kriget, men trodde jag skulle dö här i
  stället, säger Rahul Sultani, 14.
  Lastbilen stannade i en skogsglänta. Chauffören öppnade
  portarna till containern och släppte av de fem tonårspojkarna.
  – Gå ditåt, sa han, och pekade in mot skogen.
  När skräckfärden började nästan tre veckor tidigare kände
  pojkarna inte varandra.
  De hade bara en sak gemensamt. De hade sålt allt för att ha
  råd att betala ligan som skulle smuggla dem bort från talibanernas skräckvälde
  i Afghanistan.” Detta var inledning på reportaget!

 95. Jag undrar ni som är hårt drabbade varför demonstrerar ni inte utan bara sitter och ber om andras hjälp gör något själva.

 96. Frågan blir allt mer motiverad: vad f-n får jag för pengarna?

  Detta är ett exempel på att systemet inte är där för att värna de som gör rätt för sig och betalar skatt. Som Marianne gjort.

 97. Sånt här borde vara en ickefråga i det så jävla perfekta Sverige i etablissemangets ögon. Nu är verkligheten en hel annan där Marianne bara är en av många i samma situation. Läser dock med glädje hur vissa har givit henne och dottern lite andrum.

 98. Löfvens och Kristerssons fattig Sverige! Kanske en tanke så här till jul att bry sig om Sverige och svenskarna? Eller?

  • Medan svenskarna får betala för sociala två gånger. Först på skattsedeln och sen lika mycket för att få det man ursprungligen var berättigade till.

 99. Alla pengar går till massinvandringen. Svenskar som är sjuka, skadade, fattiga eller utan bostad får lida för det. Det bekymrar inte PK-eliten runt Östermalm.

 100. Det finns två uppsättningar lagar i Sverige: En hård, strikt och oförsonlig för svenskar som skall veta hut, samt en annan uppsättning som är mild och hjälpande för invandrare från MENA.

 101. Gör som jag. Har för det mesta en hemlös svensk i mitt gästrum! För länge sedan var det vi svenskar som tog hand om varandra. Soc fanns inte.
  Vakna upp! Släpp individualismen o tron på samhället. Det skiter i svenskarna! Vi måste backa i tiden o återigen ta hand om varandra!

 102. Vad är problemet? Marianne måste som vi alla andra i detta land bidra till den förtäckta invasionen som makteliter eldar på. Det är väl klart att Marianne ska vräkas, så en familj från ett annat land får någonstans att bo på socialtjänstens bekostnad.

  • Så är det. Det finns det en överväldigande majoritet för i Riksdagen. Och Marianne har med största sannolikhet aldrig röstat på SD. Vi behöver fler som Marianne, som slavat och betalat skatt hela livet och som sen får ett långfinger i luften när hon begär hjälp….

LÄMNA ETT SVAR