Marine le Pen. Foto: kremlin.ru.

Marine Le Pen beordras att undergå psykundersökning för att ha Twittrat om IS illdåd

2.6K Shares

Ledaren för Nationell Samling (tidigare Nationella Fronten) blev igår beordrad av domstol att undergå psykiatriska tester för att ha twittrat bilder på illdåd som Islamska Staten gjort sig skyldiga till. Le Pen fick för en tid sedan sin diplomatiska immunitet indragen och åtalades därefter för att ha ”uppmuntrat till terrorism eller pornografi eller att ha allvarligt skadat mänsklig värdighet”.

Det var igår som den franske partiledaren Twittrade ut domslutet:

– Det är galet. Denna regim börjar verkligen bli skrämmande, skriver hon i tweeten.

I en annan tweet fortsätter hon.

– Jag trodde jag varit med om allt, men nej! För att ha fördömt Daesh (IS) illdåd I tweets, tvingar ”rättssystemet” mig till psykiatriska tester. Hur långt är de villiga att gå?, frågar hon sig.

Le Pen delade bilderna som ett svar på en journalist som jämförde hennes parti med IS. Hon kan fortfarande bli dömd till upp till tre år i fängelse och omkring 750 000 kronor i böter, enligt Breitbart.

Le Pen har fördömt fallet mot henne, som drivs under en lag som straffar våldsamma bilder som kan ses av minderåriga. Hon menar att detta bryter mot hennes yttrandefrihet.

Till reportrar meddelade hon att hon vägrar att delta i någon psykiatrisk undersökning.

2.6K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.