Rån Borås

T.v. Hyundai IX35. Genrebild. Faksimil YouTube

Inrikes

Maskerad man med kniv knackade på bostad – rånade familjen på deras bil

Publicerad 4/18/2019
Annons

Klockan 17.34 på onsdagen knackade det på ytterdörren till en bostad i Borås. I hemmet befann sig en man med två barn. När fadern öppnade ytterdörren möttes han av en knivbeväpnad man iförd motorcykelhjälm som krävde att få familjens bil.

Enligt polisens händelserapport ska mannen som knivhotade fadern ha börjat räkna ned i hotfull ton i väntan på bilnyckel. Bostaden som är belägen på Västermalmsgatan i Byttorp, gränsar till det invandrardominerande och så kallade ’utsatta området’ Norrby.

LÄS ÄVEN: P-vakter i Norrby ska eskorteras av polisen efter hot

Fadern överämnade bilnyckeln till knivmannen som därefter försvann i riktning mot Alingåsvägen. Polisen larmades till platsen och inledde en sökinsats efter familjens vita Hyundai IX35. Familjen skadades inte fysiskt men uppges vara chockad av händelsen.

Omkring en timme senare mottog polisen tips rörande en IX35 som färdades vårdlöst i Borås i riktning mot Viared. En polisjakt inleddes och den misstänkta bilen påträffas körande i riktning mot Svenljunga, men föraren vägrade att stanna bilen.

Vakthavande befäl tog beslutet att använda spikmatta mot bilen. Det resulterade i att bilen kolliderade och två personer kunde gripas. De misstänkta personerna är en man och en kvinna. Mannen är sedan tidigare anhållen i sin frånvaro och kvinnan är nu gripen för grovt olaga tvång samt grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Ytterligare bostadsrån i Malmö
Strax efter midnatt mot torsdagen inträffade ytterligare ett brutalt rån i bostadsområdet Nydala beläget i Fosie. Tre män trängde sig in i en lägenhet med hjälp av kniv och skjutvapen, rapporterar Lokaltidningen.

I lägenheten befann sig en man i 60-årsåldern, en kvinna i 50-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern. En av personerna uppges ha blivit fasthållen under rånet samtidigt som gärningsmännen tog mobiltelefoner och guldföremål.

Polisen har gripit en man i 20-årsåldern misstänkt för medhjälp till rån medan de resterande två rånarna fortfarande är på fri fot.

LÄS ÄVEN: Blodig rånvåg mot barn i västra Malmö – knivhugget offer höll på att dö för en jacka

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
844Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons