Ilan Sade t.v. och HBT-Socialdemokrat i Stockholm t.h.. Faksimil Twitter/Facebook

MED utestängs från Stockholm Pride – kommer att ordna ett alternativt evenemang

Delningar

Det nya partiet Medborgerlig Samling planerade att vara med under Pride, men fick förra veckan ett avslag på sin ansökan. Som skäl anges att partiet ”inte till fullo lever upp till Stockholm Prides värdegrund”, enligt ett pressmeddelande på MEDs sida.

I Stockholm Prides styrelse ingår flera personer med vänsterpolitiskt engagemang, däribland Annika Strandhälls pressekreterare Victor Harju, son till den socialdemokratiske profilen Bengt Harju. Victor Harju tog, efter en snabb karriär inom SSU, plats i Statsrådsberedningen blott 23 år gammal – ett ovanligt fall i svensk politik, som Samhällsnytt uppmärksammat tidigare.

När Samhällsnytt ringer honom för en kommentar hänvisar han till Stockholm Prides presstelefon som vid den tidpunkten var stängd för inkommande samtal.

Har du ingen insyn i beslutet att neka MED?

Jo, det har jag absolut, men du får gärna ringa till Prides presstjänst.

Jag vill dock få din kommentar som styrelsemedlem?

– Du får gärna gå via presstjänsten.

Medborgerlig Samlings partiledare Ilan Sade, som själv är homosexuell, ger följande kommentar om Stockholm Prides agerande:

– Det visar på en enorm ängslighet och rädsla inför att ta in politiska partier och personer som inte delar vänsterinriktad syn på saker och ting. Jag tror vi ser början på en splittring inom HBTQ-världen, när vänsterextrema och andra vänsterkrafter som styr riskerar att lämna stora delar av sin målgrupp efter sig och göra sig irrelevanta för den målgruppen.

Så det här var ett politiskt beslut?

– Absolut! Det är ingen tvekan om det. Vad skulle det annars vara?

I Stockholm Prides styrelse ingår bland annat Annika Strandhälls pressekreterare socialdemokraten Victor Harju. Ska beslutet ses i kontexten av den pågående valkampanjen av Socialdemokraterna?

– Jag har även sett en kommentar från ordföranden från HBT-Socialdemokrater på Twitter som välkomnade detta beslut. Det är givetvis så att all politik handlar till syvende och sist om att vinna röster i valet så ja, på det viset är det kopplat.

– Jag tror att många inom gruppen är trötta på att bli förknippade hela tiden med dagens RFSL, Stockholms Pride och de idéer som finns där, där man hela tiden utmålas som ett offer, som svag, som att man måste hela tiden ha statliga ingrepp. När lika rättigheter för HBTQ-personer i grunden är nådda i Sverige, då måste man leta efter nya frågor för att berättiga sin egen existens. Då blir man kidnappad av en rörelse som försöker att leta efter nya mål.

Vad blir det för ett alternativt evenemang som ni flaggar för?

– Tanken är att hålla någon träff på någon pub eller klubb eller så i varje fall. Planen var inte att ha något stort evenemang. Nu blir det nog större. Och givetvis är alla väljare välkomna – det spelar ingen roll vad man röstar på eller vilket politiskt part man är aktiv i.

Alexander Bard, även han är medlem i MED, är starkt kritiskt till beslutet:

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

416 KOMMENTARER

 1. Precis som med den Svenska kyrkan så har de vänsterextrema odemokratiska krafterna kidnappat HBTQ-rörelsen och använder den i politiska syften.

  • Så tant brunne har förlorat trots alla ansträngningar? Det blir för
   biskoparna att ta nya tag; nu när ingen vill gå i kyrkan.
   Öppna portarna? Jesus och Lärjungarna – vad hade dom för sig?

 2. Jag begriper inte att det ska vara så jäkla viktigt att gå med i denna cirkus, jag bryr mig föga om vad folk och fä sysslar med i sängkammaren.
  Så därför känns det helt meningslöst att spatsera med stolpskotten.

  • Precis. För mig ska religion och sex utföras privat i hemmet och inte utsätta andra människor för det.

  • Tycker det bara är bra att dom visar sitt rätta jag, en helt vanlig bög eller flata har inget till övers för dessa…utan tvärtom så undviker dom Pride så mycket det går.

 3. Problemet är att om man inte är med så får man det kastat i ansiktet istället via media. Och som nu, vill man visa stöd så får man inte. Jag hoppas alla vanliga homosexuella säger ifrån avgående denna sandlådementalitet. Hur kan ett vuxet parti ha dessa hatiska egenskaper? Jag pratar om tex Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet.

 4. Jag tycker att Medborgerlig Samling ska vara glada att slippa Pride-spektaklet som styrs av vänsterextremistiska mobbartyper.

 5. Finns det verkligen nån som vågar delta i en pride-parad i dagens Sverige med alla muslimer som hatar homosexuella och vill slänga ner dom från ett tak ?

  • Ja, men dessa muslimer har skuffats undan i våra no-go-zones, så att vänstern kan fortsätta att låtsas att de inte existerar. Låt Pridetåget gå igenom Rinkeby-Tensta om de vill göra skillnad!

 6. RFSL och HBTQ-rörelsen är numera mer intresserade av att stå upp för muslimer och asylinvandrare än för sina egna. Ändå avstår de, konstigt nog, från att marknadsföra sig i älsklingsgruppens egna förorter och bostadsområden. Konstigt!

  • På samma sätt som svenska kyrkan inte längre är kristen så slutade LBQHT bry sig om homorättigheter för länge sedan. Nu handlar det bara om kultur-marxism, dvs att slå sönder samhället ”bakvägen”. Det gick ju inte så bra med klasskamp och väpnad revolution, så då får man ta omvägen via kultur-marxismen och fräta sönder samhället underifrån istället. Nästa generation skall läras att allt som byggde västerlandets demokrati är skit.

   Marknadsekonomi? Skit! Kärnfamiljen? Skit! Lag och ordning? Skit! Meritokrati? Skit! Den egna kulturen och historian? Skit och dubbelskit!
   När folk itutats detta så förstör de sitt eget land utan att förstå det själva.
   Pridetåget har landets högsta koncentration av nyttiga idioter.

   Att islamister hatar pridebögarna så mycket att de vill kasta dem från hustak är inget som bekommer dem. Tids nog kan allt kan lösas med lite dialog. Och eftersom muslimerna också hatar västerlandet så ser kulturmarxisterna dem som anförvanter enligt principen att min fiendes fiende är min vän.

  • Inte bara det, de vill att förskolebarn och skol barn ska trava runt i led med GB-glass-gubben färgad flagga.
   GE FAN I VÅRA BARN OCH UNGDOMAR! 😠

  • Medborgerlig Samlingborde ägna sig åt medborgerlig säkerhet t.ex. bilda medborgargarde och grannsamverkan för att skydda sina nära o kära. Och lämna hbtq åt vänsterpacket.

  • Bidragen från skattebetalarna blir större ju fler man är. Därför är det
   så viktigt för SSU att vara med

 7. Ta ett gott råd.
  Normala flator o bögar går inte på detta jippo där dom exploateras maximalt ekonomiskt.
  Så dom går inte heller dit.
  Låt det vara en vägledning.

 8. Jag förstår inte Bars förvåning. Så fort kommunistkärringar får makt missbrukar de den.. Så har det alltid varit. Dessutom, kvinnor är mer vänster än män generellt.

  • Idag skall alla kvinnor vara bisexuella. Det har vänstermarxisterna
   bestämt. Därtill kommer att i stället för herrar skall man investera i
   en sexrobot. Lovense Lush, som vännen från ’klubben’ kan köra
   med mobilen ska vara bäst.

 9. Bögar och flator som står upp för islam, tycker dom om att åka hustak??????
  Eller är dom mögelangripna i hjärnan?

 10. Vad är det för dumdjävlar som överhuvudtaget funderar på att delta i något så extremistiskt och PK som pridefestivalen?

 11. Värdegrunden bör köras ner i halsen på de som använder den som argument på knästående tills de kommer på bättre tankar. De största förtryckarna antidemokraterna fascisterna osv är alla dessa kommunistiskt styrda feministiska organisationer. Ett gift som raserat samhället. Karma kommer förr eller senare och tar er.

 12. Varför VILL man vara med på detta mög? Pride är nåt man ska hålla sig undan, representerar förfallet i samhället.

 13. Identifierar mig som bi. Pride ska vara en ren liberal rörelse i min mening. Tar man politiskt parti försvinner meningen med det.

  • Måste du ”identifiera” dig? Hur gör du då? Skaffat ett speciellt ID-kort? Varför inte bara vara som man är utan att konstla till det med olika bokstavsförkortningar samt ”identifieringar”. Säg rakt ut ”jag är bisexuell” du behöver inte ”identifiera” dig… Lycka till!

   • Bra fråga. Jag tror man måste skilja på vad man känner och vad man vill med känslorna. Jag har haft med män och kvinnor men om man läser om mig på en matchingsida så letar jag efter en kvinna att leva med.

 14. Varför vill MED gå med i det där tåget överhuvudtaget? En vulgär maskerad genom centrala Stockholm (världens PK-epicentrum), där hycklare slår in öppna dörrar genom att låta påskina att de är diskriminerade. Varför tar de inte en sväng i den muslimtäta förorten istället?

  Men så har det har ju aldrig handlat om LBQTHZ-rättigheter heller. Det är ju bara kulturmarxism för hela slanten: -Att underminera kärnfamiljen. Slår man sönder kärnfamiljen så skapar man trasiga vuxna i nästa generation. Och trasiga, rotlösa människor utan kompassriktning i livet är lätta att kontrollera. Perfekt!

  Därför måste vi låtsas att ensamstående mammor är ”starka” och ”jätteduktiga”, att bilogiskt onaturliga reationer och familjekonstellationer är lika bra eller bättre än den tråkiga kärnfamiljen. Därför har Sverige ett bidragssystem som premierar de som lever i trasiga familjer och som straffar kärnfamiljen. Det gäller att skapa framtidens nyttiga idioter.

 15. Så länge Pride-arrangörerna portar en bör det ses som en fjäder i hatten.
  Det är obegripligt att politiska partier FORTFARANDE kämpar för att få delta i detta barnsliga och kulturfientliga vänsterjippo som går under namnet Pride. Pride är i sig en vänsterföreteelse och det är därför märkligt att borgerliga – och konservativa! – partier envisas med att vilja delta i något så (b)analt.
  Har folk inte vettigare saker för sig än att fjanta runt i dessa parader, där deltagare praktiskt taget tävlar i vem som kan vara mest extrem?
  Jag trodde de flesta insåg – ja, genomskådar – att denna förment ”inkluderande” mångfaldsparad de facto är hierarkisk; att det sannolikt även förekommer mobbing, hat och våld även där. Det har ju tidigare deltagare berättat om i dagstidningarna.

  Visst behövs det uttryck för kärlek, glädje och gemenskap, men Pride är extremt. Mycket med Pride är direkt frånstötande och därför borde politiska partier förhålla sig svalare till det. Inte dansa med. Även SD borde reservera sig om de bjöds in. Värdighet får inte underskattas, less is more.

 16. Fattar inte varför folk måste manifistera sina sexuella preferenser offentligt?
  För normala människor är sådant något privat!
  Är så fruktansvärt trött på att mot min vilja få sådant nedkört i halsen!
  De som vill delta i ”Pride” kan väl ha det på en öde ö eller liknande? Win Win! Ingen stör sig och alla som är där, deltar av fri vilja!

 17. Varför är en del så jädra sugna på att visa upp sig på detta årliga perversa inslag? Det handlar om att försöka plocka billiga politiska godhetspoäng. När ska vi få se en ärlig partiledare som säger vad de egentligen tycker om Pridefestivalen!?

 18. Henry Fords uttryck (om det nu är sant vill säga) om att ”ni får välja vilken färg ni vill bara ni väljer svart” dyker upp i huvudet på mig…..

 19. Hur många muslimska organisationer har anmält intresse att gå med i Pride? Inga? Men de välkomnas nog om de skulle vilja! Och islams syn på homosexualitet känner väl de flesta till…

 20. Pride är inget annat än en freak show för vänsterradikala.
  Det finns inget ställe i världen där hbtq-personer är så accepterade som i Sverige.
  Förutom bland muslimerna.
  Jag är så [email protected] trött på att behöva lyssna på hbtq-personers sexliv i tid och otid. På tv, radio etc. Det är som om de måste göra reklam för deras relationer. Tänk om alla vi heterosexuella skulle hålla på så. Då hade man hört ”porr-chock” i förfasan för jämnan.

 21. Det verkar som England har inspirerats av dårskapens högborg, Sverige.
  Rättegången och fängelse direkt för Tommy Robinson. Och nu emigrerar John Cleese, han har fått nog av media och galenskapen i landet.
  På fredag kommer Trump att mötas av en jätteballong i luften, när han besöker London. En ballong föreställande en ”bebis Trump”, som protest mot hans kvinnosyn och migrationen.
  Det ni! Skulle kunna vara Absurdistan.
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/baby-trump-far-klartecken-ska-flyga-over-london-under-trumps-besok

  • Det är en välkomsthälsning från Londons muslimske Borgmästare, enligt
   vad jag hört. Muslimska Brödraskapet tar fakturan.

 22. Behöver man va med i Pride???? Pride är ute! Varför ska man skylta med sin läggning?? Bara idioter som gör sådant! Vem bryr sig om du är bög eller flata idag bara du bidrar till samhället och inte lever på bidrag?

 23. Det var värst vad intoleranta de är inom pridefestivalens styrelse. De verkar också ganska arroganta då de inte vill svara på journalisters frågor.

  Pridefestivalen är kulturmarxismens högtidsdag.

 24. Hur i he…e kan man ens komma på tanken med att vilja vara med i detta pedofilspektakel.
  Detta dekadenta spektakel som bl.a splittrar samhället och familjer.

  1919 grundade Hirschfeld Institutet för sexualvetenskap där man ägnade sig åt vetenskaplig forskning över sexuella avvikelser kombinerat med politisk verksamhet och undervisning

  Krossa homolobbyn

 25. Det är med Pride som med feminism i Sverige. Sparka in redan öppna dörrar. Istället för att engagera sig och stödja sina bröder och systrar i andra länder, som har det betydligt värre, ska man fjanta och kokettera. Man ska hata, och man ska hata ”rätt”.

  Allt handlar om att ses i rätt sällskap. Det känns så löjligt alltihop.

 26. Gubben som skulle starta avel och gick till banken och ville låna pengar till två tjurar!!!

  Uuuuuuuuuuuuut

 27. Parti med homosexuell ledare inte välkomna pga fel värdegrund? Hmm SÅ man är bara välkommen om man vill ah fri invandring? Det är det enda jag kan tänka mig att det handlar om. Eller är högerpolitik i helhet inte välkommet? Är man bög så måste man vara vänster annars är man inte välkommen. Idioti.

  • Och fri invandring innebär att vi importerar böghat från MENA. Det begriper dock inte Gardell och hans polare.

 28. 2018 kommer bli året som blir ihågkommet för ”kaoset i sandlådan”.
  Det är bara att skratta och njuta 🙂

 29. Helt klart, att hela Priderörelsen inom en snar framtid kommer att splittras upp i två falanger…
  En kommunistisk del med inslag av sharia samt en kunglig fraktion.

 30. Håller med Alexander Bard om att det är galningar som håller i trådarna när det gäller Pride. Tyvärr måste jag säga att jag betraktar även de som vill deltaga som något av galningar. Låt dessa galningar jönsa sig för varandra och låt andra slippa att se eländet. Att man sedan genom Försäkringskassan och andra myndigheter som skattebetalare måste finansiera skitet är beklagligt men tyvärr finns det ingen utgång för att slippa ifrån detta. Något korrumperat när ministern för Försäkringskassan Strandhäll där kassan tydligen är medfinansiär har en nära underlydande som sitter i styrelsen för Pride.

  • Folk i allmänhet gillar jippon och förströelse. Det spelar inte så stor roll vad det är, bara det ”händer något”.
   Det som blivit Pride-veckan är i själva verket fortsättningen på det som tidigare hette vattenfestivalen i Stockholm, och som var mycket uppskattat. Nu känns det som om det hela kidnappats av Pride. Pride, i sin tur, hette förr (från början av 80-talet) Frigörelseveckan, och var helt inriktat på homosexuellas rättigheter och frigörelse, även då med ett litet demonstrationståg varje år.

   • Alla är nog överens om att homosexuella blivit illa behandlade genom åren – och i viss mån även idag – men lösningen på detta är inte att fjanta sig i ett tåg som långt överskrider vad som är lämpligt. Detta skapar inte tolerans för dessa personer, tvärtom spär det på fördomar om gruppen. En vanlig gammaldags demonstration är betydligt effektivare om man vill ha respekt för sin sexuella hållning. Att det sedan har blivit ett politiskt spektakel gör inte saken bättre.

    • Jag håller helt med. Kampen för sexuella minoriteters rättigheter och acceptans i samhället är för länge sedan vunnen. Det här Pride-spektaklet klamrar sig fast på samhällskroppen utifrån helt andra förutsättningar.

 31. Personligen tycker jag att ”pride” är ett väldigt udda och konstigt jippo för personer med extremt uppmärksamhetsbehov, det borde läggas ner.
  MED har jag ingen som helst koll på, kan inte hålla koll på alla promillepartier men om de vill vara med där så finns det ingen anledning att säga nej till det.

 32. Pride, är det festivalen där vissa människor söker acceptans och vill visa att de är helt normala genom att enbart bära penisfodral och jucka framför barn?

 33. Stockholms-paraden är en extemistisk islamism-kramande parad, och inga muslimer deltar. Varför ha ha ha. He he he vilken trollverkstad.

 34. så var det denna mystiska värdegrund igen som ingen verkar veta vad det är.Ska
  de använda den till nu att ta bort yttrandefriheten och införa censur?

  • Värdegrunden innebär att alla ska behandlas lika med vissa undantag, en del ska vi inte lyssna på alls eller ta i med tång ens, andra ska få en massa fördelar och alla på hela planeten har rätt till svensk välfärd.

   Bäst att inte ha en värdegrund, bättre att ha en hjärna innanför pannbenet.

 35. Nu när sexuellt avvikande är som princip godkänt av samhället finns ingen anledning till ’parader’. Vad är det de vill demonstrera för. Mer acceptans eller vad då?

 36. …att partiet ”inte till fullo lever upp till Stockholm Prides värdegrund” Ni måste hata och hota SD vet ni, annars ni ingår inte i PK-Juntans ”Värdegrund” he he he, att mobba oliktänkande.

 37. Det här visar ju att vänstern egentligen inte bryr sig om homosexuella eller kvinnor, det handlar om att få dessa grupper att underkasta sig deras åsiktsdiktat.

 38. Varför inte skapa en massa nya demonstrationståg, hyllade och framburna av regeringen:
  – Vi som föddes norr om Dalälven
  -. Vi kvinnor som arbetade deltid och uppfostrade barn, och sedan ej kan existera på vår pension.
  -. Vi som lydde uppmaningen att studera vidare…..men inte gick något jobb.
  – .Vi som stod 15 år i bostadskön, utan att få något erbjudande.
  – Vi som fick ett svårt handikappad barn, men ej gick någon hjälp från samhället.
  – Vi som efter 35 års hårt jobb, fick en ryggskada, och blev utförsäkrade.
  – Vi som fastnade i sjukvårdsköerna……och kom ”försent”.
  Med många fler kategorier……..

 39. RFSL är ett till 100 % skattefinansierat projekt. Kontorslokaler , samlingslokaler , löner osv…allt betalar vi med våra skatter. Man kan ju bli galen för mindre.

    • Ja, och RFSL:s lokalavdelning i Stockholm tar t.ex. emot stöd från Stockholms Stad, från landstinget m.fl. Men att det skulle vara ett 100% skattefinansierat projekt stämmer inte, då en stor del av verksamheten finansieras med medlemsavgifter och donationer.
     När det gäller just Pride-veckan kan jag tänka mig att sponsorer står för en stor del av intäkter också, d.v.s. reklam.

     • Det ingår på något sätt i vårt demokratiska system, att vi alla får bidra till en massa saker som vi helt saknar intresse för på det individuella planet.

     • Ja, för mig så tillhör sexualitet och sexuell läggning den privata sfären som staten ska hålla sig borta ifrån. För vänstern är det privata politiskt.

     • Det har definitivt funnits en tid då det fanns anledning att politiskt driva fram de här minoriteternas erxistensberättigande. Men den kampen har vunnits i Sverige för länge, länge sedan. Ingen bryr sig om nån är si eller så. Att därför fortsätta att utmåla sig som en utsatt grupp retar bara upp folk och gör dem irriterade på de människor som de egentligen redan hade accepterat!

     • Men nu blev det ”lite” fel. Homosexuella/bisexuella är fortfarande, verkligen, en utsatt grupp i samhället.

     • På alla sätt! Ungdomar blir fortfarande utslängda av sina föräldrar, till exempel, när föräldrarna får veta, att de är homosexuella. Homosexuella kan inte, som heterosexuella, hålla varandra i handen på stan. Vakna, människa!

     • Det fåtal vuxna som fortfarande lever i fördomarnas rike kan nog inte räddas av fler parader, tror jag. Det kommer alltid att finns trögtänkta människor i alla samhällen. Men överlag så är nog Sverige bland de mest HBTQ-vänliga länderna att leva i. Det enda växande hotet är från den importerade muslimska befolkningen. Där borde Pride i såna fall visa att de finns!

     • Ja, där har du förstås rätt. RFSL blundar för muslimernas hot emot homosexuella. Islam är inte bara ett hot emot vårt samhälle, det är ju också ett hot emot homosexuella/bisexuella.

     • Homosexuella har ju makt i PK-Sverige, precis som andra grupper med offerstatus. Jag har inget emot homosexuella, men någon speciell särställning tycker jag inte de ska ha.

     • Inget svar? Var det för nära sanningen? Mittlandet får gärna svara på mitt inlägg om homosexuellas/bisexuellas utsatthet. Men eftersom Mittlandets kunskap om detta är NOLL, så kanske det blir för jobbigt (?).

     • Problemet är väl att vi bidrar till ändamål långt ifrån det allmännas normala uppgifter. Jag vill inte bidra till finansieringen av vänsteranstrukna politiska kamporganisationer!

  • Är det sant? Länkar?

   Om dina uppgifter stämmer bör ju Stockholm Pride vara öppet för alla demokratiska partier.

   • Hög offentlig finansieringsgrad

    Om vi tittar på en mycket mindre lokalavdelning, RFSL Kronoberg, så ser vi att de år 2011 hade 35 000 kr i medlemsintäkter samt bidrag från Växjö kommun och Smittskyddsinstitutet (SMI) om 385 000 kronor. Det ger en offentlig finansieringsgrad om mer än 90 procent. Bilden är densamma över hela landet.

    Att skapa en samlad bild över alla bidrag som går till RFSL och RFSL Ungdom är närmast omöjligt. Bidrag kommer från staten centralt (Smittskyddsinstitutet, Ungdomsstyrelsen) samt från länsstyrelser, regioner, landsting och kommuner. Det handlar omolika medel för organisationsstöd, hiv-prevention med mera.
    Huvudsaklig slutmottagare av SMI:s pengar

    För 2011 fick RFSL riksorganisation till exempel 5 200 000 från
    Smittskyddsinstitutet och cirka 5 000 000 från Ungdomsstyrelsen. RFSL ärockså en av de huvudsakliga slutmottagarna av de omkring 90 miljoner kronor som årligen fördelas av Smittskyddsinstitutet via landstingen
    enligt en överenskommelse mellan staten och Sveriges kommuner och landsting, SKL.
    Under de senaste 11 åren har RFSL också fått cirka 30 miljoner till 23 olika projekt från Allmänna arvsfonden, som ju också är allmänna medel, ehuru ej skattemedel.

    Det är inte missvisande att beskriva flödet av offentliga medel till
    RFSL som en miljonrullning. Därför är det viktigt att i rättvisans namn slå fast, att RFSL ingalunda är unikt bland svenska förment ideella organisationer i att ha en hög offentlig finansieringsgrad, även om den idetta fall är extremt hög. Men att fenomenet är utbrett gör inte problemet mindre ur good governance-perspektiv, utan större.

  • (Saxat från deras webbsida)
   RFSL jobbar till stor del med projektredovisning genom bidrag från bland annat SIDA, Forum Syd, Postkod, MUCF, Folkhälsomyndigheten och Arvsfonden

 40. Otroligt – och oväntat!
  Det skulle innebära att alla politiker som har borgerliga politiska värderingar till höger om Socialdemokraterna, skulle nekas tillträde till Stockholm Pride.

  Men så är ju inte fallet. Någon som vet vilka konkreta orsaker som Sthlm Pride angav för att nobba MED?

  • Det är väl de vanliga ”orsakerna”: ”Fel värdegrund” och ”respekterar inte allas lika värde”. Påståenden som aldrig ifrågasätts av journalister för att de inte går att definiera, och därmed är likamed skitsnack!

   Den troliga anledningen är att MED vill införa kraftigt minskade asylmedgivanden tills Sverige har kommit på rätt köl på invandringområdet.

  • Jag tror att marxisterna är rädda för att stjärnan Katerina Janouch kunde
   dyka upp. Hon hatar vänsterpacket och vänsterpacket hatar henne – så
   MED får naturligtvis inte vara med i ’syföreninga’!

 41. Detta har inte att göra med att försvara de homosexuella, detta är ett exempel på när Neomarxismen använder sig av ”minoriteter” (identitetspolitik) för att skapa ”de utvalda” (”Offren”) som INTE alls representerar alla homosexuella individer i samhället men, de tar sig friheten att ”TALA” för alla och vad DE vill SOCIALISM! he he, plötsligt finns det folk i samhället som tilldelas en ideologi, en representation av denna ideologi, marxism, kommunism, Socialism,mm bara för att deras identitet blev kapad av ideologer. Vi lever i speciella enfaldiga tider, där dumhet är standard. Bara det låter fint.

 42. Jag har inget emot homosexuella, bryr mig ett minimum vad folk har för sig i sina sovrum. Men bygga hela sin personlighet på sin sexuella läggning. Detta behov för att visa upp läggningen inför publik. Pride är en osmaklig depraverad freak show. Har inget berättigande i det offentliga rummet. Det är bra PR att inte delta i detta lättjans tåg.

 43. ”Värdegrund”, ett populärt flumord som inte betyder nånting men som effektivt sätter punkt för obehagliga diskussioner på samma sätt som ordet ”rasist” tidigare gjorde.

  • Vad är inehåller ordet” värdegrund” för att landet aldrig har varit så splittrat som idag. Svarta , vita, HBTQ, muslimer, nazister, feminister och utanförskaps områder m.m. Och vem är det som har skapat detta ” värdegrund” och varför, för varför finns också?

     • Texten jag möttes av är: The post you are trying to reply to has been removed. Jag fattar ingenting av detta!

     • Varför då? Vad var det som var farligt att publicera? Jag bara skrev att alla religioner är påhittade av mänskligheten självt.

     • Kommenaren som du ville svara på hade redan raderats. Det går inte att svara på en kommentar som inte längre finns.

     • Okej, då skriver jag samma svar till någon annan religiös hjärntvättad person. Utan religioner skulle världen se helt annorlunda ut, så är det bara. MYCKET FREDLIGARE!

  • Du har helt rätt! Idag skvalpar det runt ett antal helt intetsägande begrepp som låtsas definiera något väsentligt. T ex ”alla lika värde”!

   Det betyder allt – och – ingenting!

 44. Frågar mig själv dagligen varför regeringen ej ålägger denna ”väntande hop” som uppbär sin försörjning här…..varför krävs inga motprestationer? Vi har massor av parker som skall städas, och oändliga stränder som måste saneras…….
  Jag vill att det ställs krav på bidragsmottagarna från den första dag de befinner sig här….!!

 45. Jag förstår varför MED vill gå med i Pride men det är just detta som också gör dem till ett icke-alternativ nu och för all framtid. Deras ideologiska platform (det jag vet så långt) är för mig bara skräp och kommer varken idag eller imorgon vara ett alternativ.
  De kan inte ens klassas som ett sunt alternativ till de etablerade partierna idag och det säger mycket.

  Homosexualitet och dess ”avknoppningar” är dekadens, samhällsförstörande och ett tecken på en förruttnelse och ska som sådant ej framhållas som ett normaliserat tillstånd (eller någonting eftersträvsamvärt) i ett samhälle som strävar efter en sundhet.
  Man ska inte ge efter för några krav från ny-liberalismen och vänstern lika lite som man ska lyssna på absurda krav från ett barn.

  https://www.youtube.com/watch?v=PSrNv5x-ny4
  https://www.youtube.com/watch?v=jevP4aLzzqc

  Speciellt VertigoPolitix’s clip får en att bli väldigt dyster.

 46. Efterlyses: några cm/2 utan vänsterpolitik eller islamism, utan tjafsiga feminister, utan det eviga snyftet över minoriteter, där den vite mannen har rätt att vistas, där man slipper välförpackade kvinnor, där inga svarta mördarskägg finns,där luften är ren, gräset är grönt och politiker är intelligenta personer….

 47. Pride har blivit en PK Cirkus . Förutom gubbar i svarta galondräkter med öppning där bak som dansar 1 meter ifrån barn så handlar det om politisk korrekthet .

  Skulle inte förvåna mig om årets pride kommer att till 80 % handla om att dizza SD.

  • Ja dom båda delar ju kärleken för bedrägeriet”kvotflyktingar” och så kallad ”öppen svenskhet”.

 48. Stockholms innerstad har inte tagit emot en enda flykting permanent på 30 år. Hur tusan kan Pride då välja tex Södermalm som nån slags örnnäste för verksamheten. HBTQ är kapat av hyckleriska kulturmarxister. Kaviar vänstern frossar långt, långt från verkligheten. DN skadade förlorare. Lika töntiga som NMR.

  • Den var jäkligt underfundig då vänstern är de som beter sig fascistiskt⚡️
   Snitsig one-liner som åtm inte jag hört förut.

 49. Hur ska man kunna leva upp till den rätta värdegrunden när man inte tillåts att delta i evenemang som ställer sig bakom ”allas lika värde”!?!?

 50. Precis som Hitlers SA. Brunskjortorna. Om du inte var bög fick du inte bli officerare i SA. Det är en sanning ingen vill tala om idag. På den tiden var bög idealet maskulinitet och Spartanerna var förebild. Idag skall alla vara fjollor, bo på Södermalm och rösta på kommunisterna.

  • du är en (((lögnare)))
   Detta är sanningen

   Detta är sanningen

   Magnus Hirschfeld föddes den 14 maj 1868 i staden Kolberg i en judisk familj. Efter att ha studerat medicin och filosofi och öppnat en läkarpraktik inledde Hirschfeld sin politiska karriär 1897 då han grundade ”Vetenskapliga humanitära kommittén” (Whk) i Berlin. Whk var den första politiska organisationen för homosexuella i Tyskland och grundades på Hirschfelds födelsedag, 14 maj. Syftet var att arbeta för ett avskaffande av den lag som kriminaliserade homosexualitet bland män.

   1919 grundade Hirschfeld Institutet för sexualvetenskap där man ägnade sig åt vetenskaplig forskning över sexuella avvikelser kombinerat med politisk verksamhet och undervisning. Institutet kom att bli en samlingsplats för homosexuella och transpersoner världen över. Exempelvis besökte socialdemokraten Eric Thorsell, en av grundarna av homorörelsen i Sverige, Hirschfelds institut i början av 1930-talet. Kring institutet flockades en mängd prominenta judar som marxisterna Benedict Friedländer och Kurt Hiller och sionisten Albert Einsten.

   Magnus Hirschfeld var själv marxist och kommunist. Han var först anhängare av det socialdemokratiska partiet SPD men samarbetade senare med kommunistpartiet KPD som han hyllade som en del av den homosexuella frigörelsekampen. KPD försökte för Hirschfelds räkning avskaffa lagen som kriminaliserade homosexualitet bland män. Detta skedde i tyska riksdagen år 1924.

   Hirschfeld engagerade sig för marxism, homofrågor samt ”sexuell frigörelse” överlag – vilket även innefattade understödjande av feminism och aborter. I Berlin skapades under 1920-talet en dekadent homomiljö som i sin tur ledde till formandet av vad som beskrivs som världens första HBT-rörelse. Den homosexuella rörelsen i Tyskland, med Hirschfeld som en av de mest centrala figurerna, arbetade frenetiskt med att göra Berlin till en samlingsplats för världens homosexuella. Ett myller av bögklubbar, barer och till och med tidningar uppkom i Berlin och år 1922 anordnades i staden den första homodemonstrationen någonsin, vilken lär ha samlat 400 deltagare.
   Vad många uppfattade som en medveten attack på samhällsmoralen skapade reaktioner i Tyskland. 1920 ska Hirschfeld ha blivit nästan ihjälslagen efter en föreläsning i München. De nationalsocialistiska tidningarna Völkischer Beobachter och Der angriff bemötte och kritiserade Hirschfeld vid ett flertal tillfällen. År 1933, när nationalsocialisterna kom till makten, förbjöds homosexlobbyn i Tyskland

   Hirschfeld dog 1935 i Frankrike. Hans lobbyarbete fick ett abrupt slut då nationalsocialisterna kom till makten i Tyskland, men kunde återupptas efter att ”de goda krafterna” vann andra världskriget. Genom att ha tillhandahållit mötesplatser för världens homosexuella, propagerat för homosexualitet i offentligheten samt skapat en politisk arena för homosexlobbyn har den judiske kommunisten Hirschfeld haft en stor påverkan på HBT-rörelsen av idag.

 51. Tycker uppriktigt att det måste vara förnedrande för Homosexuella att
  behöva förknippas med gatuvänsterns
  Freakparade.

 52. Sverige måste vara världens mest fantastiska land (i en negativ mening). Frasen ”ALLAS LIKA VÄRDE” som man hänvisar till 24/7 i alla sociala sammanhang, den frasen = snömos, när människor frågar mig vad jag menar med snömos?….då svarar jag, ingenting……precis som ”ALLAS LIKA VÄRDE” som heller inte betyder någonting.

  Det är fantastiskt vad masspsykoser kan få människor att tycka, själv tycker jag synd om alla människor som inte har ett eget förstånd.

 53. Vänstern trampar i klaveret varenda vecka nu. Att Pride förvandlats till en intersektionalistisk mardröm, där Sveriges första manliga öppet homosexuella partiledare nekas tillträde, gör organisationen lika trovärdig som svenska kyrkan.

  MEDs Pride-arrangemang kommer snart att konkurrera ut kommunisternas Pride.

 54. HBTQ-rörelsen har kidnappats av de vänsterextrema. De flesta homosexuella, tror jag, har inte alls samma uppfattning som Stockholm Prides ledning!

 55. Varför politisera människors sexuella preferenser? Vad, och med vem i sovrummet är privat, och det har ju ingen annan med att göra, ganska enkelt.

 56. Har Medborgerlig Samling inte något viktigare att syssla med i dessa tider än Stockholm Pride? Festivalen borde förresten byta namn till Stockholms Bryderi.

  • Eftersom HBTQ-grupperna numera är så många är de också viktiga väljargrupper. Det har alla partier insett för länge sedan. Så det är inte det minsta konstigt att även MED önskar delta i Prideevenemanget.

   PS. Vi människor är olika och ska tillåtas vara det i ett fritt demokratiskt samhälle som det svenska.
   Vill man inte delta, så är det också tillåtet. Jag har t ex aldrig deltagit i Pride, eftersom jag inte intresserar mig för den här frågan.

 57. Att folk är bögar är ingen garanti för att dom är trevliga och toleranta, Hitler, Alexander den store, Breivik etc…..

 58. Finns det något som inte är politik. Styra varenda förening politiskt det blir bara vansinne. Precis som det är i Sverige.

 59. Det är konstigt att det delas ut statliga pengar till odemokratiska projekt.
  Jag har aldrig hört att nåt liknande projekt fått pengarna villkorade med demokratiska regler.
  Många som deltar i Pride är rabiata vänstermänniskor som inte bör få avgöra vad som är rätt eller fel.
  Det är tydligen så att allas lika värde inte räcker till alla, men så är det ju med floskler.

  Har f.ö. inget övers varken för homofobi eller homos fobier mot alla. Ingen av de två ska vara normer i samhället, de får göra som alla andra. Låt er egen sexualitet stanna hemma, ni behöver inte springa runt på gator och torg med er frivolitet. Det är konstigt att dessa grupper inte talar om det största hotet mot rörelsen, invandrares intolerans. Men till det räcker tydligen flosklerna.

 60. Pride Stockholm är känd för äldre bögar. Det finns sittplatser överallt. I tex Köpenhamn är det proppfullt överallt och inga sittplatser och yngre homosexuella. Stockholm är för seniorbögar.

  • Om bara pedofiler röstar vänster så går det säkert bra med medlemskap.
   Vänstern stödjer redan barnäktenskap.

 61. Partier och organisationer som sysslar med identitetspolitik förespråkar import av människor som saknar identitet och kallar det värdegrund.

  Vänsterfolket bär sig alltid konstigt åt.

 62. Jag måste säga att jag fick lite avsmak för MED. Vad ska dom, om dom är konservativa, ha att göra, i ett jippotåg för flummiga och delvis perversa rabiata vänstermänniskor att göra. Det är för mig motsägande.

  • Hur vet vi att de avsåg delta i pridefestivalen? De kanske helt enkelt ville visa hur intoleranta och fyllda av hat pridefestivalens ledargarnityr, och i förlängningen förmodligen även många av besökarna, faktiskt är.

   Något de måste ges en elloge för.

 63. Jag blir riktigt upprörd och skrämd på samma gång. Jag känner delvis till Pridestyrelsen och ja, de är riktigt vänster där. Antingen politiskt aktiva eller bara har noll koll. De gör precis tvärtom som de själva vill bli och blivit behandlade historiskt! Hur skulle det vara om man inte portade SD, då hade man kanske tvingats prata med dem i deras hörn i Pride parken! Nej Ussch, då kanske de lär sig något nytt istället för att vara fördomsfulla! De bidrar med exakt det synsätt på människor som de manifesterar mot! Och hur är det med M och KD? Som vill ha lika många flyktingar som SD? Och numera S också. De är inte portade. Dom vet inte vad de håller på med !

 64. Pridefestivalen är en skamfläck för Sveriges huvudstad, och ju fortare den läggs ned desto bättre.
  Hoppas att det är början på en splittring i hbtq-världen så att pridefestivalen inom några år är ett minne blott.

 65. Människans sexualitet har, så länge den mänskliga arten funnits, tagit olika vägar, inget konstigt, helt normalt.

 66. Rivandet av Berlinmuren symboliserade Kommunismens fall 1.0
  Revolten mot missbruket av asylrätten och revolten mot politiseringen av myndigheter och organisationer, med påföljande korruption, utgör Kommunismens fall 2.0

  • Det går inte ihop.
   Varför vurmar Feministerna så mycket för alla dessa vuxna barn som är uteslutande män från kulturer/religioner/klansamhällen där kvinnor behandlas och anses vars skit?? Helt obegripligt, men det hela bara fortsätter..

   • Därför att dom inte längre behöver betala tiotusentals kronor för att åka till Gambia och få ett skott i råttan. Svenska skattebetalarna bekostar deras harem av skäggbarn. Flyktingförläggningarna är i princip bordeller eller call-boy services.

    https://youtu.be/kOCX-_pIO4M

 67. Varför vill någon vara med i Stockholm pride? Det är få rörelser som framställt hbtq-personer som lika vulgära!

 68. Borde inte PKmafian undra över varför Alexander inte håller med dem. Problemet är att de vägrar att lysna på honom och andra som har en annan åsikt. Därför kallar jag detta beteendet när 51 % bestämmer hur man skall behandla de restesterande 49 % utan att ta hänsyn för att vi lever i en parlamentarisk diktatur. Tyvärr är det kommunisterna som har ömsat skinn och säger att vi står upp för allas lika värde.

 69. Nu är det f-n nog med detta vältrande av sin egen tragik!.

  Jag har skrivit in här tidigare så en del vet nog att jag är gay.

  Gays idagens Sverige vet inte vad Pride står för från början, de vet inte heller vad flaggan representerar eller var den urprungligen kommer ifrån, Själv är jag och min pojkvän så fruktansvärt trötta på dessa trastransor, combatflator, allehanda faghags, och vi skiter fullständigt i om det finns bögar inom polisen, moderaterna, att bögar kan vara katoliker eller hörselskadade, De borde tycker jag istället ta ställning för att hjälpa alla de utsatta från de länder där de i detta nu kastas ut från hög hus.Själv har jag skrivit in till regeringen/riksdagen och ifrågasatt att organisationer som AFA verkligen ska vara någon köttmur under dessa parad spektakel,
  De flesta var inte ens med under 70-80talet då detta med Pride var en ”issue”, utan är en bunt ylande snowflakes som använder sin sexualittet som någon ursäkt att behöva ta itu med sitt ytliga leverne och utan personlig utveckling.
  Jag har umgås och har nästan bara heterosexuella vänner flertalet män, sitter hellre med dem på en bar och drar en bärs än att få höra att jag har fel märke på skorna.
  Det ända jag ville ha var att när jag dör så ska min partner ärva mig det fick vi, jag har ingen lust att gifta mig inte heller av att se vare sig mig själv eller min pokvän i någon dj-vla brudklänning, och några barn vill jag defintivt inte ha det räcker så bra med att passa syrrans (de är jättegulliga) men sedan lämnar jag gärna tillbaka dem till syrran och svågern. Själv är jag ekonomisk fadder åt två barn genom en förmedling lite titt som tätt får jag uppdareringar om hur det går för dem i skolan och det är otroligt givande, varför skulle inte det vara bra nog, är själv adopterad så här är jag väl lite färgad” no pun intended”. Det finns så mycket att bli lycklig av utan att själv vara i centrum hela tiden anser jag.
  Ja ni kan själva tänka er hur populär jag är i gaykretsen, do I give a shit, jag blev portad från en av gayklubbarna i Stockholm två år sedan när jag var hemma på besök, har skrivit in detta i CV-n.vilken merit gott folk
  Det finns heller ingen grupp som är så åldersdiskriminerande som just gays, trevlig start för alla de som vågar komma ut efter 30 bast.
  Förlåt med allt kräkande från min sida men dags att vi andra bögar också ger en bild av homosexualitet inte bara PK-stjärtisarna.
  Man får gärna kalla mig bög men kalla mig aldrig offer, har aldrig varit något kommer aldrig att bli.
  Skriver som A.Bard på FB
  Fuck Pride

  • Tyvärr har det blivit ett slags jippo. Jag har ohetro-bekanta-vänner mm och jag var på pridefestivalerna för 12-15 år sen och det var helt annorlunda mot idag. ser ingen anledning att besöka den längre.

 70. Varför ska MED vilja gå med i Pride, vilken är en fördomsfull parad med uteslutning av vissa grupper. Fördomar som hbtq rörelsen protesterar mot men själva använder sig av.

 71. Vad trött man blir..

  ”Som skäl anges att partiet ”inte till fullo lever upp till Stockholm Prides värdegrund”, enligt ett pressmeddelande på MEDs sida.”

  Och vilken värdegrund har 150.000 nya svenskar varje år??

  Men nej, dom nya svenskarna är inga problem, bara vanliga svenskar är ett problem..

  • Ja detta jävla ord ”värdegrund” vem bestämmer värdegrunder och varför?
   Vi lever i ett socialistiskt helvete där alla konstigheter finns men så
   kommer det att gå åt helvete också,med besked

   • ”Värdegrund” betyder bara att vara med i innegänget. Det handlar om att behålla narrativet, att se till att samhällsdebatten bara går i en riktning så att man inte tappar sina egna positioner.

 72. Hoppsan! Jag som trodde att Pride skulle verka för tolerans och inte diskriminera personer som inte är straighta?
  Har dom alldeles själva degraderat sig till att vara fördomsfulla på grund av politikska åsikter? Vem hade väntat sig det av vänstertrollen?

  • Det är bara ett spel för gallerierna…..och rädslan av att inte följa med strömmen….viljelösa varelser!

 73. Alexander Bard är anti SD.. Så vad är det för fel på hans värdegrund? Det räcker inte att vara homosexuell måste också har rätt åsikt.

 74. Blir det en repris av Pride Järva kanske? Det har betydligt mer existensberättigande än Pride Södermalm i alla fall

 75. Det brukar vara populärt på Pride att prata om Intersektionalitet. I var och annat seminarium pratar akademiker om ”intersektionalitet”. (Och identitets politik).Artikeln beskriver just denna intersektionalitet som inte är ”godkänd” av Pride arrangörerna. Ynkligt av dessa arrangörer. Dom borde vara mera generösa.

 76. Tycker både MED & AFS borde lägga ner inför valet i höst och uppmana folk att rösta på SD.
  Detta är ett ödesval och varken MED lr AFS kommer att komma in i riksdagen.
  Om SD inte får nåt uträttat under kommande 4 år, då kan jag rösta på afs i nästa val.

 77. Pride är väl främst en extrem-vänsterrörelse numera. (även om Moderaterna tar varje tillfälle till att gå i deras tåg)

  Tidigare slogs de för homosexuellas rättigheter.
  Kidnappat.

  Amnesty och Läkare Utan Gränser är också rörelser som haft specifika inriktningar som man har velat stödja, men som man inte tar i med tång längre efter att de kidnappats av vänstern och liknande extremister.

 78. Finns det verkligen någon stolthet i det här spektaklet? Att tillhöra en liten uteslutande klick nyfascister som gapar i kör..?

 79. Fakta: David Thorstad, en Trotskyist född 6:e Juni 1941, var inte bara en av grundarna till HBTQ-rörelsen. Han var också en av grundarna till pedofilrörelsen NAMBLA,(north american man/ boy love association.)

 80. Rosornas krig 2018??? Vem känner igen sig nånstans? Ingen riktig människa! Jag garanterar..
  Jag är inte särskilt pryd, men vad motiverar den stjärnglans som media just nu tycks ösa över makarna Lundell? Är det för Jonna har Ulf Lundell som far? Som f.ö funderar på om han ska byta namn pga svärsonen!
  Konstaterar att parets kändisskap bottnar i en medelmåttig knullfilm där hennes största bedrift är att protestera mot ljussättningen! Är makarna Lundell dagens idoler har utvecklingen gått helt fel!

 81. Regnbågsflaggan och HBTQ-röelsen ör helt i händerna på extremvänstern. Hoppas bara att det finns tillräckligt många som genomskådar detta och bojkottar de fjolliga prideparaderna. HBTQ-folk är människor liksom vi andra med samma rättigheter och skyldigheter och jag inbillar mig att flertalet inser detta och vill leva i samhället utan offerkofta och med frihet att rösta som de vill i höst.

 82. Vem fa´n bryr sig om dessa snoppviftande akterskyttar och andra pervon som måste visa upp sina avvikande böjelser offentligt.
  Har aldrig sett normala människor åka omkring på lastbilsflak och fjanta sig på det sättet. Den dagen SD deltar i dessa smaklösa spektakel så går min röst till AfS i a f.

  • Tror också att detta spektaklet verkligen är kontraproduktivt, och hos folk som annars inte kommer uppi dessa pervon väcks istället avsky

 83. En grupp som propagerade intensivt för att normalisera och propagera för homosexualitet, feminism och avskaffande av traditionella värderingar i väst var Frankfurtskolan. Vilka var då grundarna av detta obskyra sällskap? Låt oss se:

  https://vimeo.com/231435958

 84. Det är väl samma toleranta och öppna rörelse som hade plakat för några år sedan som förkunnade ”Död åt alla borgare och sverigedemokrater”. Ställer man sig bakom den värdegrunden, är det snarare en komplimang att bli portad från eländet.

  Och varför går Pride alltid i Tantolunden? Det är väl bättre att ta sina regnbågsfärgade dildosar, lädersuspensoarer, discokulor och skimrande bo’or, och åka ut till ”ett utsatt” område, och där göra skillnad.

  Att köra Pride i Tanto år ut och år in, är som att sparka in öppna dörrar. Som kissa ner sig, och undra varför man blir blöt.

  • Ändå har det gnällts från Sd att dom inte får gå med i pride.
   Det måste ju vara en ögonöppnare för folk att inte rösta för några som vill gå med i Pedofiltåget.

 85. Som alla redan har förstått är Pride i Sverige först och främst en hyperpolitisk rörelse som är kidnappad av extremvänstern, i likhet med så mycket annat i samhället som är anarkistiskt och fientligt mot heterosexualitet kärnfamiljen och samhället som förenar oss. Medborgerlig Samling saknar rätt värdegrund därför att de helt enkelt inte är tillräckligt vänsterextrema. Värdegrunden man syftar till här handlar om att ta avstånd från sunt förnuft och allt som kan associeras med normalitet eftersom det stora målet är att omkullkasta s.k. ’samhällsstrukturer’ genom radikal vänsterpolitisk aktivism.

  • Främst är det den ”vite heterosexuelle mannen” som är måltavla.
   I grunden handlar det om att man vill få bort den typen av folk. (vissa kallar det folkutbyte..)

   Det blir dock bli jobbigt när uppvaknandet börjar bli mer omfattande hos andra ”kategorier”.

  • Om ”Medborgerlig samling” menade allvar skulle de bara gått ut och sagt att ”VI TAR AVSTÅND FRÅN ALLT SÅDANT HÄR!”

 86. Pride. Jag lovar att den har försvunnit inom fem år. Ingen bryr sig längre vilken sexuell läggning folk har. Totalt ointressant. Hoppas Löfven går där. Det blir i så fall motsatt effekt än vad han tänkt sig.

 87. Har ni hört det där om ”Alla människors lika värde”. Så om man är något av HBTQ och är med i MED, då får man inte vara med, inte ens som enskild. Ibland går inte hissen hela vägen upp. Men du får gärna vara kommunist och ha den historien de bär med sig. Du får till och med vara ultra-islamist. Det är ju så snurrigt allt det där så man begriper ingenting.

 88. Denna perversa tillställning betackar jag mig för. Flator är förövrigt de elakaste jävlarna man kan råka ut för förutom mena folk.

 89. RFSL – Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter är en svensk politisk och ideell organisation för ”homosexuella, bisexuella och transpersoner (HBT)”. Förbundet bedriver en aktiv sexualpolitisk verksamhet”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/RFSL

  Vidare skriver de själva att de finansieras (till del) genom bidrag ifrån Stockholms stad (stockholms kommun), Folkhälsomyndigheten, Socialtjänst- och arbetsmarknadförvaltningen, Idrottsförvaltningen, Kulturförvaltningen och Stockholms läns landsting.

  Hur lyckas en politisk organisation få bidrag ifrån alla dessa offentliga organ? Det framgår inte hur stor del av den totala finansieringen som kommer ifrån skattepengar, men det lär knappast vara en liten del.

  Är det ens tillåtet för privata politiska organisationer att erhålla offentliga bidrag på detta sätt?

 90. En kille kommer in i en bar, och möts av en robotbartender. Han beställer det han ska dricka, och får strax därpå in en perfekt mixad paraplydrink. När drinken landat framför killen, frågar roboten: ”Vilken IQ har du?”

  Killen svarar förvånat: ”Ehh, 150”. Och roboten börjar konversera om senaste rönen kring nanoteknologi, ekonomihistoria, avancerad biomedicin och miljöpåverkan genom tiderna. Killen lämnar baren både imponerad och även lite chockad. Men beslutar sig för att återvända.

  Han får en ny lika perfekt mixad drink, och sedan den obligatoriska frågan: ”Vilken IQ har du?” Nu beslutar han sig för att istället svara ”100”. Och roboten börjar prata om tjejer, fotboll och snabba bilar. Precis lika imponerad och häpen, lämnar han baren. Men vill testa en sista gång, med ett ännu lägre IQ.

  Sagt och gjort. Han återvänder, beställer och får in en ny, perfekt drink. Och sedan frågar roboten: ”Vilken IQ har du?” Killen som nu är rejält nyfiken svarar: ”Öhh.. Hehe.. Jadu.. Kanske 50 – tror jag.” Roboten: ”Vad…ska…du…göra…på…Pride…festivalen…i…år?”

 91. Ett tecken i tiden är att vänstern blir allt sämre på att dölja sin totalitära bockfot. Vissa grupper och personer försöker inte ens längre utan går helt öppet ut och förespråkar inskränkningar i yttrande- och mötesfrihet. Det är en tilltagande arrogans som visas och orsaken kan man spekulera i. Det hårdnande och polariserade samhällsklimatet kan vara en förklaring. Jag tycker mig också se en ökande oskicklighet och dilettantism. Vänsterns gamla strateger har gått i pension och ersatts av ett B- eller C-lag som inte riktigt fattar hur en slipsten ska dras. Det är bara att tacka och ta emot. De gör nu bort sig på löpande band. Aftonbladets Sima är det senaste exemplet i denna sorglustiga uppvisning.

 92. Även fast jag tror detta är lite av ett PR-jippo av MED – som säkert visste i förväg att de skulle bli nekade att delta – gör inte det Pride-rörelsen till mindre hycklare. Precis som alla andra kollektivistiska ideologier genom tiderna så utgår intersektionalismen från att alla i de grupperna den omfattar går med på och ställer sig bakom den. Verkligheten är dock inte svart-vit, och när det visar sig att det finns individer som inte gör det så blir det plötsligt väldigt motsägelsefullt. Individer som tillhör grupper som ideologin hävdar sig representera och försvara blir fiender och persona non grata.

  Då människor är individer, med olika livshistorier, erfarenheter och åsikter, kommer kollektivistiska ideologier alltid kräva totalitarism, då den omöjligen kan få alla den omfattar att ställa sig bakom den och då måste tvinga folk att hålla sig i ledet via social stigmatisering, och om inte det räcker, hot och våld. Detta är en av intersektionalismens många brister, och är en av huvudorsakerna till att vänstern runt om i västvärlden är i kris.

 93. Terrorgruppen Black Lives Matter har tydligen en bättre människosyn än MED enligt RFSL. De tillåter också att aktivister går alldeles bakom gaypoliserna och skriker okvädningsord mot dem, det är tydligen också helt okey. Men inte att vara kritisk till massinvandring från en kultur där man hänger homosexuella i lyftkranar.

  • Vem har finansierat BLM, jo juden Soros. Kontrollerar man båda sidor som judar har för vana så kan man inte förlora.
   ”If you can’t convince them confuse them.”

 94. Pride är ingenting annat än ett krav på frisedel att få bete sig hur som helst. De som går i tåget är inte stolta devianter, utan snuskiga exhibitionister. Vad skulle göra ett alternativ tåg bättre?

 95. Och varför vill MED delta i detta kulturmarxistiska jippo?

  Dåligt omdöme. Tyder på att det är ännu ett skitparti.

 96. Att en ensam individ beter sig kan jag acceptera, men hela tåg med exhibitionister ska inte tolereras. Polisen borde stoppa tågen och kasta människorna i cell. Perversa böjelser ska inte vara på display, de håller man för sig själv, djupt inne i garderoben.

  • Ja verkligen, att läderbögar och flator skall paradera Stockholms gator är under all kritik, sådant får man hållas med hemma.

     • Jag har aldrig propagerat för vare sig AfS eller något annat parti här på SN, och det är verkligen inte mitt fel att många mentalt sjuka individer väljer att springa runt på stan iklädda hundkoppel och kedjor.

     • Nej, det var så gott som samtliga psykiatriska sjukhus som gjorde det. Jag håller med dom.

     • Det var den dåvarande psykiatriska diagnosmanualen som gjorde det, baserad på vad ett amerikanskt psykiatriskt sällskap pratade ihop sig om på den tiden.

     • De psykiatriker som ändrade på det har erkänt att de gjorde det efter ett intensivt mobbande, hot och trakasserier från hbtq-rörelsen och vänstermedia.

     • Jaså, var har du läst det?
      Faktum är att sjukdomsdiagnoser alltid har reformerats under decennierna, i takt med att forskning och kunskap förbättrats, så det är inget konstigt alls.
      I Sverige gjordes på 70-talet en protestaktion mot Försäkringskassan, där homosexuella krävde att kunna sjukskriva sig pga sin homosexualitet. Ett smart drag som också ledde till förändringar i Sverige.

     • Forskning pendlar alltid fram och tillbaka. Ena dagen är det smör som gäller, nästa dag margarin, sedan återgår forskningen till att smör bäst.

     • Ja så gott som samtliga psykiatriska sjukhus gjorde detta för flera årtionden sedan, men det var då det. Den inställningen har reviderats av psykiatrin för länge sedan men du lever uppenbarligen kvar i en föreställningen som rådde då. När är du född egentligen? Riktigt gammal eller tonåring?

     • Över 40% av transsexuella har begått eller kommer att begå självmordsförsök någon gång i sitt liv. Homosexuella män är enormt överrepresenterade bland dömda pedofiler och pederaster. Dessutom finns det en enorm överrepresentation av AIDS, Hiv och andra könssjukdomar bland homo män. Tycker du att det låter friskt? Det tycker inte jag.

     • Överrepresentationen av AIDS och könssjukdomar beror inte på den sexuella läggningen utan på det faktum att homosexuella har fler lösa sexuella förbindelser än vad heterosexuella har, vilket i sin tur kan förklaras med svårigheten att hitta partners och den kvarvarande svårigheten att kunna leva öppet som homosexuell.

     • Ja det är på grund av detta så kommer det västerländska samhällen att dö ut, vänsterextremister stigmatiserar kärnfamiljen, och hyllar den perversa dekadenta homofamiljen.

     • Struntprat. Det blir varken fler eller färre homosexuella därför att folk tycker det ena eller det andra om saken. Förekomsten är stabil i alla samhällen.

     • Har du inte märkt att det föds alldeles för få etniska svenska barn i Sverige? Det är därför
      myndigheterna främjat massinvandingen, de svarta har en sund syn på kärnfamiljen, inget tal om annat.

     • Det alltför låga barnafödandet i Sverige beror inte på homosexualitet! Det beror uppenbart på andra faktorer i samhället som gjort det olönsamt eller på andra vis mindre önskvärt att skaffa barn, samt enklare och helt socialt accepterat att göra abort (35 000 om året).

     • TFP Student Action på Youtube och videon ”Dr. Michelle Cretella on Transgenderism: A Mental Illness is Not a Civil Right”
      Men stollar som bara följer rövhålet både bokstavligt och bildligt framför dem är inte mottagliga för sans och vett, så denna video är nog inget för dig.

    • Det finns homosexuella inom alla politiska partier. Inget konstigt med det. Snarare så att åsikter som dina har börjat att betraktas som lite konstiga.

     • Ja jag är väl konservativ gammalmodig, men jag tycker inte att nakna läderbögar i koppel skall paradera Stockholms gator som du tycks göra, DET är konstigt om något!

  • Dock är det fullständigt okey att ta med sitt barn för att åse en krypande varelse i hundkoppel. Allvarligt talat?

   • De lever efter idéer om jämställdhet och allting som är jämställt är bra, brist på jämställdhet är dåligt och motstånd mot jämställdhet är gammaldags och patriarkalt. Då är man fienden men jag är gärna deras fiende för jag vill inte vara deras vän när de förstör sina barn. Tänk om föräldrar kunde leva efter verkligheten istället för Marxistiska idéer?

  • Precis, bryr mig inte om vad folk gör i sovrummet, men offentlig propaganda för homosexualitet hör inte hemma i ett friskt och sunt samhälle.

   Men så är ”pride” också ett kulturmarxistiskt projekt med mörka avsikter, vilket är orsaken till att det är så omhuldat i den kulturmarxistiska högborgen Sverige.

 97. Det kanske bara jag som funderar på om det inte är läge att anmäla dessa föreningar. Om jag har förstått det rätt så är en förening skyldig att välkomna människor. Det har blivit alltför lätt att neka idag.

  Inte för att jag förstår varför med vill deltaga i detta vänsterextrema perversitetfestival. Den handlar inte om lika rättigheter. Den handlar om vänsterpolitik och rätten att vara snuskig offentlig.

 98. Och dom kallar sig kulturmarxister. Jag vet inte vilken bok dom har läst, men förmodligen någon annan än den jag gjort. Men kommunisternas historia är ju synnerligen brokig.

 99. Egentligen ingenting att förvånas över -det är nämligen precis så här den moderna vänstern fungerar. Man tar över någon form av opolitisk rörelse som exempelvis Svenska kyrkan eller Pride och omstöper det till en propagandaplattform för vänsterpolitik. Att Pride borde handla om att stå upp för alla de som utövar de ovanliga formerna av tillåtna sexuella uttryck och att en svensk kyrka borde stå upp för samtliga svenska kristna spelar ingen som helst roll. Den moderna vänstern har inget som helst intresse av att försvara gemensamma demokratiska värden utan vill istället ha total politisk kontroll över samtliga former av opinionsbildande organisationer. Det vänsterextremt vinklade innehållet hos SVT/SR är kanske det främsta exemplet.

 100. Vad var det för fel på min kommentar som blev raderad? Jag tycker inte att perversa böjelser hör hemma i det offentliga rummet och vem kan klandra mig? Varför ska det vara så känsligt för? Folk får bli stötta, de överlever.

  Allting är visst tillåtet på Pride, och folket ska låtsas som om allt det där är normalt och får inte säga någonting annat. Det är dåligt. Jag var inte ens specifik utan skrev i generella termer. Den här exhibitionismen kommer att fortgå som den gör eftersom att vi inte har möjlighet att diskutera den. Liksom könskorrigeringar och andra trender.

   • Jo det är mitt inlägg som är raderat i den långa tråden. Den där tråden som eskalerade till huruvida homosexualitet är en psykisk störning eller inte som bl.a. du är med i.

     • Tack Mittlandet för att du återskapade inlägget.

      Jag försöker visa att det är okej att säga att någonting är perverst. Det finns jättemycket som är det. Jag skriver inlägg för att det sovande folket ska börja tänka till.

     • Alla förstår nog att din extrema åsikt är din egen! Men du behöver inte utmana gränserna för vad som är tillåtet att skriva, bara för att möjligheten finns.

     • Jag måste. Det är min natur. Jag har min roll att uppfylla och folket behöver verkligen tänka till. Jag hänvisar gärna till diverse personlighetsteorier som belägg för min olyckliga natur.

     • Vi klarar oss utan det just nu, tack! Du har fått framföra dina åsikter och det kan räcka så.

   • Hej Mittlandet. Jag är en kompis till MEDSOLS. MEDSOLS undrar varför du skrev flera kommentarer där du kritiserade och önskade källhänvisningar från MEDSOLS för att sedan banna MEDSOLS från samnytt så att MEDSOLS inte kunde svara. Det hela känns väldigt intellektuellt oärligt om det var så det gick till.

    • Hej, vi moderatorer har inte stängt av dig. Jag ska undersöka hur det har gått till. Jag håller det däremot för väldigt sannolikt att det är du själv som är MEDSOLS, som skriver här med nytt konto. Vi har alltså inte stängt av men jag ser att det tidigare kontot MEDSOLS faktiskt är avstängt för ett par timmar sedan.

     • OK, tack för svar. Det hela är lite underligt iom att de sista komentarerna MEDSOLS skrev faktiskt inte blivit bortplockade heller. Uppskattar om du kan bringa lite klarhet i det hela.

     • Jag ska göra vad jag kan. Tillsvidare föreslår jag att du ändrar ditt profilnamn till något mindre utmanande.

  • ”…och folket ska låtsas som om allt det där är normalt och får inte säga någonting annat. Det är dåligt”, det här gäller ju inte bara Pride.

 101. Ironiskt att ett parti ledd av en jude blir portad från en satanistisk och ett mentalsjukt jippo (kommer just nu inte på något bättre ord) som judarna ligger bakom.

 102. Vad har SD för politisk agenda?

  Portat SD vill vara med på Pride
  Sverigedemokraterna är portade från all medverkan på Stockholms Pridefestival, inklusive partiledardebatten på fredag.

  – Det är en märklig inställning att inte samtliga partier med politiskt inflytande är representerade, säger Paula Bieler, SD:s jämställdhetstalesperson, som uppger att partiet hade velat medverka.

  https://www.svd.se/portat-sd-vill-vara-med-pa-pride

 103. Att utesluta någon för att man inte har samma åsikter och att göra det i demokratins namn, är inte bara dumt, utan det är IN I HELVETE KORKAT!!!!

  Smartare än så här är inte PK-packen……….

 104. Tycker Sade ska se det som en kvalitetsstämpel på sitt parti att vara exkluderad från det urspårade eländet.

 105. Inget direkt nytt under solen. Sådan är socialismen, eller blir väldigt lätt om man inte ser upp. Det är ingen skillnad nu jämfört med för 40-50 år sedan. Eller för den delen 60 eller 70 år sedan fastän minnet av det börjar blekna. Det är ungefär samma krafter med en mycket snarlik ideologisk agenda i rörelse.

 106. Trots Åkessons besök på läderklubb så är SD tack o lov fortfarande bannlysta. Varför vill man vara med på ett jippo som är för pedofili?

 107. Och ?
  Jag skäms inte att säga hur de mina fostrats o lever.
  Traditionell familesyn, omtanke, respekt mm
  Är det fult ?
  Inte springer vi o fjollar oss. Vad som händer i sovrummen skiter vi i. Kamel, gammal tant, snuskgubbe….
  Låt det stanna i sovrummet, eller är jag en ful gubbe med 30 års äktenskap o 4 barn vilken skiter i om människor vilka måste utmärka sig . Pissar jag blir det ramaskri. Byter jag naken kommer farbror blå . Men visa upp sin kropp o läggning (reklam ?) i en parad är helt ”naturligt” .
  Vore väl ett utmärkt sätt att visa upp tvångsäktenskap, 50-åriga gubbar med sina barn-fruar, misshandeln, våldtäkterna o andra kulturella äckligheter.
  Men nej ! Shhh, det talar vi inte om så finns inte dessa vidrigheter.

  Hur fan är man funtad i huvudet om sexparader ska bli en del av valrörelsen?

 108. Varför blev min kommentar som beskriver sanningen censurerad. Vad håller ni på med? Har ni blivit PK eller är ni helt okunniga

  • Den beskrev inte sanningen alls och skapar därmed bara en massa tjafs i kommentarsfältet. Därför togs den bort.

     • Saknar relevans? Vad har hänt med samnytt? Jag tycker det är fullt relevant när de uppenbarligen tycker det är ok med sådana invigningstalare.
      Om SD skulle bjuda in någon ökänd nazistledare för att invigningstala skulle inte detta säga något om partiet? Är det inte därför Åkesson utesluter folk för att inte dömas enligt guilt by association.

     • Jovisst, du har en poäng där. Å andra sidan är SD också förlåtande mot medlemmar som må ha haft ett tveksamt förflutet men som tagit avstånd ifrån det.
      Rindar är sedan lång tid ej längre verksam inom RFSL. RFSL som förening försvarar inte sex med minderåriga eller barn. Man kan definitivt ha synpunkter på lämpligheten i att låta honom invigningstala men det är inte samma sak som du skrev, nämligen att ”jippot är för pedofili”.

     • Om man har en talare som begår brottsliga handlingar har föreningen ett ansvar. Om någon vilket tidigare skett bjuder in någon revisionist som blir stoppad vid gränsen så blir de som bjudit en vederbörande stämplade. Det gäller rydligen bara vissa brott enligt dig och övrig PK maffia

 109. Ja jääälar, snaran håller på att dras åt! Snart är det slut på vänsterns paradgren hbtq, vilket för dem enbart handlat om att vinna politiska poäng, på samma sätt som man gör med massinvandringen! I slutändan skiter de totalt i människorna bakom!

  När t.o.m. Sade och Bard inte är välkomna med sina partier, då har ”Stockholm Pride” verkligen kört i diket!

  Kommer det en pudel kanske!?

 110. Jag har homosexuella vänner som ogillar Pride och som aldrig skulle kunna tänka sig att delta. De anser att det är ett kontraproduktivt jippo.

 111. Ser ni vilket skarpt och farligt politiskt vapen denna pedofila rörelsen ”pride” är?

  Alla vill av någon sjuk anledning vara med, men alla får inte vara med, om man inte har rätt islamistisk kommunistisk pedofil värdegrund.
  I så fall måste man ändra sig i sina viktigaste och kanske mest system-avvikande åsikter.
  Och vips, så har alla kuvat sig och tycker exakt likadant och landsförfallet kan få fortsätta utan protest.

 112. Reser man upp och besöker man Stockholm pride,vilket jag har gjort vid några tillfällen i samband med andra ärenden, så upptäcker man att icke hbtq människor lyser med sin frånvaro men att dialekter från landets alla hörn hörs i vimlet.

 113. Jag har sneglat åt MEDs håll ett tag, men jag tror att det är väldigt få konservativa som är beredda att lägga sin röst på ett parti som medverkar, eller vill medverka, på Pride.

 114. Varför har detta parti dykt upp och vad har de igentligen för agenda kan man undra om man synar intressenterna där. SD light ? snacka om bortkastade röster..
  Uppriktigt sagt varför har denna ”parad” och perversa företeelse så stor betydelse. ?

LÄMNA ETT SVAR