polis-93773
Inrikes

Meddelanden till allmänheten via högtalare ska stoppa brottsligheten i Malmö

Publicerad 4/26/2019
Annons

Lokalpolisområde Malmö Norr blir först ut i landet med att prova högtalare på offentliga platser som ett sätt att avbryta pågående brott och skapa ordning vid demonstrationer. Två högtalare har satts upp på Möllevångstorget i centrala Malmö där kameror och strålkastarbelysning redan finns sedan några år tillbaka.

Via högtalarna kan polisen spela upp förinspelade meddelanden eller användas av personal på regionledningscentralen som via mikrofon kan ropa ut meddelanden. Då de yttre befälen har samma behörigheter som regionledningscentralen kan även de ropa ut meddelanden bland annat via sina mobiltelefoner.

– Jag ser fram emot att få ytterligare ett verktyg att använda för att hålla kontakt med medborgarna i Malmö. Polisen kan inte vara på alla platser samtidigt men högtalarna möjliggör för oss att vara närvarande på fler platser. Högtalarna är också ett verktyg för oss att skapa trygghet och säkerhet på de platser där högtalarna finns, säger Andy Roberts, chef för lokalpolisområde Malmö Norr.

Framöver kommer fler högtalare att placeras ut i staden. Nästa ställen blir Södervärn, Rådmansvången, Gustav Adolfs Torg och Stortorget.

Högtalarna ska vara ett permanent inslag i Malmö men ska utvärderas av Nationella operativa avdelningen, Noa. Faller allt väl ut ska de spridas till fler platser både i Malmö och övriga landet.

Kommer högtalare att få ned brottsligheten i Malmö?

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
853Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons