Nyligen hölls konferensen Pandemic Strategies – Lessons and Consequences i Stockholm arrangerat av Läkaruppropet med över tusen deltagare och flera internationella gäster. I fokus stod covidvaccinen och dess bieffekter. I de större medierna har det dock varit helt tyst om eventet.

Världen idag har frågat Sveriges Radio, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och SVT varför de inte rapporterat om konferensen. Samtliga utom SVT har inte svarat.

På statstelevisionen är det Catarina Wilson, kommunikationsansvarig, som uppger att ”bedömningen var att konferensen inte motiverade journalistisk bevakning”.

LÄS ÄVEN: Pfizer muterar covid-viruset i labb för att kunna sälja mer vaccin

På följdfrågan om vad det var som inte motiverade journalistisk bevakning tog det dock stopp.

Några dagar efter konferensen, och dagen innan de skulle börja publicera föreläsningarna från konferensen, stängdes Läkaruppropets Facebooksida ned. Man överväger nu att driva det rättsligt.

SD tog upp konferensen

Vid Stockholms regionfullmäktiges sammanträde i veckan tog Martin Siltanen von Bell (SD) upp konferensen då han frågade om de styrande partierna bevakat denna.

– Jag ville få en bild över Socialdemokraternas kunskapsläge och frågade därför om de tagit del av de många diskussioner som ständigt förs inom forskningen på det här området. Att Socialdemokraterna vill kasta fula ord på mig på grund av det får stå för dem, säger han till statstelevisionen.

LÄS ÄVEN: Pfizer erkänner: Covid-vaccin testades aldrig för överföring