De avlidna kvinnorna och det eldhärjade poliskontoret. Faksimil Twitter

Migrant brände ned poliskontor – två döda och 16 skadade

1.5K Shares

Natten mot tisdag brände en nordafrikansk migrant ned polisstationen i italienska Modena. I branden dödades två äldre kvinnor och ytterligare 16 personer skadades. Enligt inrikesminister Matteo Salvini är det inte någon förmildrande omständighet att migranten är minderårig och lovar ytterligare krafttag mot illegal invandring. 

Branden utvecklades snabbt och fylldes med kraftig rök på grund av mängden av papper som förvarades på poliskontoret. Ovanför kontoret är det lägenheter där bland annat två kvinnor, 86-åriga Marta och 74-åriga Yaroslava bodde. De kunde inte evakueras utan dog i branden, rapporterar TPI News.

Av de 18 personer som drabbats av bland annat rökförgiftning uppges fyra vara allvarligt skadade. Polisen har gripit en ung marockansk medborgare misstänkt för att vara den som tänt eld på kontoret. Motivet uppges vara att migranten ville hämnas mot polisen.

Inrikesminister Salvini rasande över dådet
Landets inrikesminister Matteo Salvini var rasande i sociala medier på tisdagsmorgonen. I ett inlägg på Twitter skriver han, ”två döda, flera skadade av rökförgiftning. Glöm att vi kommer öppna hamnarna för att ta emot migrantbåtar. Att eliminera illegal invandring till Europa och Italien är en moralisk plikt – de alla ska åka hem”.

I ytterligare ett inlägg skrev Salvini att ”illegal invandring måste bekämpas och rensas upp – det finns ingen återvändo”. Uppgiften att marockanen som utförde brandattacken är minderårig, kommenterade inrikesministern kort och gott med ”jag bryr mig inte”.

På tisdagsmorgonen deltog Salvini även i en morgonsoffa hos tv-kanalen Rai där han kommenterade dådet. På Twitter har Salvini publicerat ett videoklipp och en text där han retoriskt ställer frågan om någon ska behöva dö därför att en marockansk brottsling bestämmer sig för att tända eld på ett poliskontor under natten.

Salvini efterlyser ett Europa där dessa invandrare utvisas till sina hemländer.

1.5K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.