Den 23-årige mannen kom till Sverige under migrantkrisens kulmen 2015. Han träffade offret på en fest där han såg till att hon söp sig full för att sedan förgripa sig på henne.

I Kalmar har mannen varit politiskt engagerad och har enligt Östra Småland flera politiker som vänner på Facebook. Vilket parti det rör sig om avslöjas dock inte.

Mannen och den 14-åriga flickan befann sig på en fest med gemensamma vänner och enligt offret var han angelägen om att hon skulle dricka. Hon blev också rejält berusad varpå 23-åringen tog henne till ett rum där hon lades på en madrass och somnade.

Hon vaknade sedan av att mannen genomförde ett analt samlag med henne. Då flickan började gråta lämnade han rummet och hon somnade om. Efter en stund återvände han och genomförde ett vaginalt samlag med henne mot hennes vilja.

Flickan har efter övergreppet mått dåligt och försummat såväl skolan som familjen.

23-åringen hävdar å sin sida att han och offret fick bra kontakt på festen och att de hade frivillig sex. Han påstår också att han trodde att flickan var 17 år gammal. Offret ska vara flickvän till 23-åringens kompis som försörjer sig på att stjäla kläder från butiker och sedan sälja dem.

Enligt tingsrätten är det styrkt att mannen var väl medveten om hennes låga ålder och därför döms han för våldtäkt mot barn till två års fängelse samt ett skadestånd på 115 000 kronor. Någon utvisning har åklagaren dock inte ens yrkat på.

Så sent som förra året misstänktes han för sexuellt ofredande, ett fall som avskrevs av polisen.