pool bad vatten

Pixabay

Utrikes

Migrant gripen för sexuella trakasserier av 12-åring vid bad

Publicerad 6/7/2023
Annons

I den tyska staden Stuttgart grep polisen en 23-årig syrisk migrant som anklagas för att ha tafsat på flera kvinnor vid ett utomhusbad under pingsthelgen.

Totalt blev sju kvinnor i åldrarna 12 till 18 utsatta för sexuella övergrepp vid badet i tre olika incidenter. Tre män greps inklusive den syriske migranten.

Vid den första incidenten, vid kl 16.45 på söndagseftermiddagen, befann sig två 18-åriga kvinnor i en familjepool när två unga män simmade förbi dem. En 13-åring och en fortfarande okänd misstänkt tog tag i kvinnornas skinkor under vattnet.

LÄS ÄVEN: Bestörtning efter storbråket på Askimsbadet: ”Ingen respekt”

Polisen grep omedelbart 13-åringen och lämnade sedan över honom till sin mamma utan vidare åtgärder.

Senare samma dag närmade sig två män i åldrarna 22 och 23 en 12-årig flicka och börja tafsa på henne. De två männen greps. Åklagarmyndigheten identifierade en av gärningsmännen som en 23-årig syrisk migrant som har åtalats i fallet.

Dagen därpå, på måndagen, gav sig fyra män i åldrarna 20 till 30 på fyra flickor i åldrarna 13, 14 och 15. Polisen grep en 29-årig misstänkt, som domaren redan har släppt.

Våg av sexbrott

Det är oklart om de andra misstänkta har migrationsbakgrund – i Tyskland offentliggörs inte etniciteten eller migrationsbakgrunden för misstänkta med tyskt medborgarskap.

Under de senaste två åren har det skett en ökning av sexuella trakasserier vid badet i Untertürkheim från säsongsstarten i maj.

Tyskland har under de senaste åren haft stora problem med migranter som betett sig illa vid utomhusbad, som utöver sexuella trakasserier även handlat om våldsamma masslagsmål och överfall.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Migrantkaos på ännu ett utomhusbad

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons