migranter österrike

Bundesheer Fotos, CC BY-SA 2.0

Utrikes

Migranter går kurser i värderingar för att förhindra upplopp

Publicerad 12/23/2022
Annons

I Österrike storsatsar myndigheterna för att förhindra en upprepning av oroligheterna från staden Linz under Halloween tidigare i år. Paralleller kan även dras till de ökända händelserna i tyska Köln på nyårsafton 2015/16 då horder av migranter rosade sig med sexuella övergrepp.

Under Halloween-upploppen greps nio stycken migranter och myndigheterna är fast beslutna att inte låta upprepning ske på nyårsafton.

LÄS ÄVEN: Köln rustar för nyårsafton – delar ut ”toleransarmband”

De migranter som var inblandade sist har anmälts till ”värderingskurser” utformade för att lära dem om acceptabelt socialt beteende. Samtidigt arbetar polisen för att förhindra en upprepning av oroligheterna under kommande nyårsafton.

Ytterligare en åtgärd för att säkerställa friden under julsäsongen har varit att flytta de migranter som varit ansvariga för upploppen till nya boenden.

En särskild arbetsgrupp har inrättats och övervakning av internetforum och sociala medieplattformar där organisering sker har ökat.

Syrier och afghaner

I upploppen i Linz tidigare i år deltog mer än 200 män, av vilka många enligt polisrapporter var av syriskt och afghanskt ursprung, som slogs på gatorna. Smällare kastades mot kontaktledningarna för stadens spårvagnar vilket fick kollektivtrafiken att stanna och två poliser skadades.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
644Demonstration mot svenskt WHO-medlemskap
Annons