Inför möjligheten att Donald Trump skulle kunna bli åtalad var konsensus att det är så tunt att det inte skulle leda någonstans och dessutom bara öka stödet för expresidenten. Nu står det klart att åtalet mycket riktigt har inneburit ett massivt uppsving för Trumps valkampanj inför nästa års presidentval.

I och med ”Sorosåklagaren”, demokraten Alvin Braggs, beslut är Trump den förste expresidenten att åtalas. Samtidigt är de flesta överens om att det handlar om att sätta dit en politisk motståndare och att underlaget är näst intill obefintligt.

På bara någon vecka har Trumps kampanj fått in tolv miljoner dollar varav de första fyra kom in direkt under de första 24 timmarna efter att nyheten om åtalet kom ut.

LÄS ÄVEN: Trump i tal efter domstolen: ”Förolämpning mot vårt land”

”Det amerikanska folket vet att när jag blir illvilligt och orättvist attackerad så är det verkligen en attack på DIG”, står i ett mejl från Trumpkampanjen som skickades ut till supporters på onsdagseftermiddagen.

Kampanjen säljer bland annat en t-shirt med en photoshoppad så kallad mugshot av Trump. ”Inte skyldig”, står det under bilden.

På tisdagen uppgav Trump sig vara oskyldig till 34 fall av förfalskning av affärsregister.

LÄS ÄVEN: Trump åtalas av Soros-åklagare