trump mar-a-lago

Faksimil Youtube

Utrikes

Trump i tal efter domstolen: ”Förolämpning mot vårt land”

Publicerad 4/5/2023
Annons

I ett tal i sitt hem Mar-a-Lago i Florida på tisdagen, efter att tidigare på dagen ha inställt sig i en domstol i New York, kommenterade Donald Trump det han menar är ännu en form av politisk förföljelse av meningsmotståndare som nu tappat alla hämningar.

Trump inledde talet med att konstatera att han aldrig trott att det som nu sker hade kunnat hända. Anklagelserna mot honom menar han är felaktiga, politiskt motiverade och ”en förolämpning mot vårt land”.

LÄS ÄVEN: Trump åtalad på 34 punkter – nekar till brott

– Det enda brott som jag har begått är att orädd försvara vår nation från dem som försöker förstöra den.

Talet var Trumps första sedan detaljerna i åtalet avslöjades på tisdagseftermiddagen. Expresidenten uppgav sig vara oskyldig till 34 punkter om att ha lämnat in falska affärshandlingar relaterade till en påstådd plan för att begrava anklagelser om utomäktenskapliga affärer inför presidentvalet 2016.

Soros-åklagare

Distriktsåklagare och demokraten Alvin Bragg, som av flera har anklagats för att vara stödd och finansierad av Soros, beskrevs av Trump som ”kriminell” och ”radikalvänster”.

– Brottslingen är distriktsåklagaren, eftersom han olagligt läckt ut enorma mängder storjuryinformation, som han borde åtalas för, eller åtminstone borde han avgå, sa Trump.

Politisk förföljelse

Trump har vidhållit sin oskuld under hela utredningen och har förnekat affären med porrstjärnan Stormy Daniels, liksom en annan påstådd affär med Karen McDougal, en före detta Playboy-modell.

”Detta är politisk förföljelse och valinblandning på den högsta nivån i historien”, skrev Trump i ett uttalande kort efter att juryn röstade för att väcka åtal mot honom.

LÄS ÄVEN: Trumps arrestering: Guvernör till attack mot ’Soros-finansierad åklagare’

”Demokraterna har ljugit, fuskat och stulit i sin besatthet av att försöka ’sätta dit Trump’, men nu har de gjort det otänkbara – att åtala en helt oskyldig person i ett fall av uppenbar valinblandning.”

LÄS ÄVEN: Trump lanserar valprogram med fokus på yttrandefrihet

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1040Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons