I helgens miljöpartistiska kongress beslutade man bland annat att man vill se en nolltillväxt av bilar i städerna och ett förbud för kortare flygsträckor.

Nolltillväxt av bilar i städerna var ett förslag från partiets ungdomsförbund och är något man vill se även om en stad växer.

– Vi ska göra det mer otillgängligt för bilarna i de stora storstäderna i Sverige Vi måste lägga stora satsningar på cykeltrafiken, bygga ut alla cykelvägar runtom i hela Sverige, även ute på landsbygden så att alla kan ha möjligheten att använda sig av cykeln, säger Laban Thelaus i Grön ungdom till TV4 Nyheterna.

LÄS ÄVEN: Miljöpartiet vill låna 1 000 miljarder för klimatet och höja skatterna

Förslaget om att förbjuda flyg på kortare sträckor klubbades också igenom och är nu något partiet ska arbeta för, likaså höjda kapitalskatter. Tidigare har partiets klimatpolitiske talesperson Lorentz Tovatt sagt att ett förbud i Sverige skulle omfatta sträckan Stockholm–Göteborg.

Partikongressen har också beslutat att driva på för att fasa ut alla subventioner till flygplatser vars samhällsnytta inte är avgörande.