➤ UTESLUTNING Rebwar Hassan är ledamot i Stockholms landstingsfullmäktige och Skärholmens stadsdelsnämnd. Men efter debattartiklar som handlat om hur politiker ljuger om invandringens kostnader och effekter samt islamismen inom Miljöpartiet, utesluts han nu.

I ett Facebookinlägg skriver han bland annat att ifall ett komplext samhälle som det svenska inte fungerar kan det heller inte hjälpa människor på flykt eller i nöd.

Hassan menar även att en demokrati och ett välfärdssamhälle aldrig kan fungera om vissa människor av olika skäl håller sig undan de gemensamma åtagandena som krävs.

”Islamistiska parallella klansamhällen har ingen del i ett demokratiskt välfärdssamhälle”, betonar han och beskriver hur islamismen frodats i Miljöpartiet;

Etablerandet av islamistiska parallellsamhällen har dessvärre underlättats av den politiska islam flera muslimer i (MP) har lyckats pracka på partiet. Gustav Fridolin ville som bekant att (MP) skulle välja en religiösa muslim som partiledare och välja en annan till partistyrelsen.
Pengar för arbete mot islamofobi har i praktiken blivit pengar för att sprida politisk islam och cementera klanstyrda parallellsamhällen med shariapoliser och hederslagar.

[…]

Att vara kritisk mot islams irrläror och avslöja islamism, sharia, klanstyren, gängkriminalitet, falsk feminism är nog inte bra om man som parti är beroende på dessas röster.
Mitt politiska engagemang fortsätter dock och jag ska fortsätta att kritisera dem som inte sätter västerländska demokratiska värderingar och vårt lands alla medborgare först och främst!

Tidigare har Mariana Moreira Duarte, gruppledaren för MP i Stockholms stadshus, sagt att Hassans uttalandet visar att han ”inte är en lämplig företrädare för Miljöpartiet” och ”hans uttalanden riskerar att bidra till ökad främlingsfientlighet”.

Enligt StockholmDirekt är det Stockholmsregionens styrelse som tidigare i höst skickat in en begäran till partistyrelsen om att utesluta Hassan

– Partistyrelsen menar att Rebwar Hassan allvarligt har skadat partiet genom att vid upprepade tillfällen nyttja sin plattform som förtroendevald för partiet för att offentligt sprida grova påhopp och allvarliga grundlösa anklagelser mot andra enskilda medlemmar. Partistyrelse har därför i enighet beslutat att utesluta honom ur Miljöpartiet de gröna, skriver Marléne Tamlin, sammankallande i partistyrelsen, i ett sms till SkärholmenDirekt.