Det är inte bara Sverige som drabbades av våld och stök med fyrverkerier på nyårsafton. I Berlin var problemen ännu mer omfattande när unga invandrargäng löpte amok i stadens mest migranttäta områden.

Polis och brandmän fick rycka ut på hela 3 943 incidenter i Berlin på nyårsafton. Totalt 15 brandmän och 18 poliser skadades under kvällen – varav många fick vårdas på sjukhus – när de försökte upprätthålla trygghet och ordning i den tyska huvudstaden som drabbades av diverse våldsamheter och upplopp med inslag av fyrverkerier och bilbränningar.

Enligt tidningen Bild var det ”särskilt hemska attacker i hotspot-kvarteren Kreuzberg och Neukölln med en hög andel migranter”. I Kreuzberg anlades bränder av unga män, och när brandmän kom för att släcka bränderna attackerades de av 200 maskerade män. I Neukölln, som är en av de mest mångkulturella stadsdelarna i hela Tyskland, sköt 50 gärningsmän raketer mot räddningstjänsten.

Många videoklipp och bilder på våldsamheterna har publicerats i sociala medier och visar brinnande fordon, bränder i höga flerfamiljshus och en polis som träffas av en raket direkt på sin hjälm som sedan börjar brinna.

Vid ett tillfälle filmades en grupp män när de attackerade en ambulans och slungade in föremål genom de öppna bakdörrarna.

Andra videor visar unga migranter som skjuter raketer mot ambulanser när de försöker köra nerför Berlins gator.

Minst 70% har invandrarbakgrund

Av de 145 gärningsmän som kunde gripas är 100 migranter medan endast 45 personer har tyskt medborgarskap. Detta innebär emellertid inte att de 45 personerna har tyska föräldrar eller tysk bakgrund.

Totalt 18 olika nationaliteter registrerades bland överträdarna, avslöjade en polistalesperson. Den största migrantgruppen med 27 misstänkta kommer från Afghanistan, medan 21 misstänkta härstammar från Syrien.

LÄS ÄVEN: 72-åring skrev ”islam ut från Europa” – då kom polisen