Minst åtta döda i skottdrama i USA

➤ MASSMORD Minst åtta människor sköts ihjäl i en bostad i Texas natten till måndagen. De var samlade för att titta på en fotbollsmatch. Den misstänkte mördaren sköts till döds av polisen.

Dådet inträffade i den amerikanska staden Plano i norra Texas. Förutom dödsoffren har minst två skadats. Polisen utreder just nu vad som inträffat.
Det är oklart om det finns familjeband eller annan relation mellan gärningsmannen och hans offer. Samtliga är vuxna.

The Guardian uppger att skjutningen inträffade i en bostad där en grupp människor samlats för tv-tittande. Det finns vittnen som uppger att någon form av bråk föregick den besinningslösa skjutningen.

En polisutredning har inletts om vad som inträffat. Enligt lokala medier skedde massmordet när människor samlats för att titta på en match med Dallas Cowboys i amerikansk fotboll på tv, men uppgifterna är inte bekräftade, enligt Reuters.

Enligt polisens talesperson David Tilley fick polisen ett larm om skottlossning. När den första polisen kom fram till huset och gick in konfronterade han den misstänkta skytten och öppnade eld, varpå den misstänkte sköts till döds, enligt The Guardian.

– Vi håller på att lägga ett pussel, säger David Tilley.


Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Tommy Carlsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.