amerikansk-polis2
Utrikes

Minst åtta döda i skottdrama i USA

Publicerad 9/11/2017
Annons

➤ MASSMORD Minst åtta människor sköts ihjäl i en bostad i Texas natten till måndagen. De var samlade för att titta på en fotbollsmatch. Den misstänkte mördaren sköts till döds av polisen.

Dådet inträffade i den amerikanska staden Plano i norra Texas. Förutom dödsoffren har minst två skadats. Polisen utreder just nu vad som inträffat.
Det är oklart om det finns familjeband eller annan relation mellan gärningsmannen och hans offer. Samtliga är vuxna.

The Guardian uppger att skjutningen inträffade i en bostad där en grupp människor samlats för tv-tittande. Det finns vittnen som uppger att någon form av bråk föregick den besinningslösa skjutningen.

En polisutredning har inletts om vad som inträffat. Enligt lokala medier skedde massmordet när människor samlats för att titta på en match med Dallas Cowboys i amerikansk fotboll på tv, men uppgifterna är inte bekräftade, enligt Reuters.

Enligt polisens talesperson David Tilley fick polisen ett larm om skottlossning. När den första polisen kom fram till huset och gick in konfronterade han den misstänkta skytten och öppnade eld, varpå den misstänkte sköts till döds, enligt The Guardian.

– Vi håller på att lägga ett pussel, säger David Tilley.


Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
845Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons