I april uppmärksammade Samhällsnytt att Södertälje kommun inte inkluderat assyriska/syrianska på flerspråkiga skyltar intill E4:an som välkomnar på 13 andra språk. Nu har kommunen bytt ut skyltarna till en kostnad av 92 000 kronor.

Då assyriska/syrianska talas av omkring 35 procent av Södertäljes invånare blev det många upprörda känslor i sociala medier varpå kommunen pudlade och lovade att rätta till misstaget. ”Vi vill att alla ska vara inkluderade och vi är stolta över mångfalden i Södertälje och det är en av anledningarna till att vi gör de här skyltarna”, sa Ulf Westman på Destination Södertälje.

LÄS ÄVEN: Ingen assyriska/syrianska på flerspråkiga skyltar i Södertälje – kommunen pudlar

När de nya skyltarna nu sitter uppe lovar Westman bättring. ”Våra rutiner för den här typen av kommunikation, korrläsning etcetera har varit bristfälliga”, skriver han i ett mejl till SVT.

Westman ”tycker givetvis att det är jättetråkigt” att skattebetalarna för stå för den extra kostnaden. ”Det är givetvis väldigt tråkigt att vi gjort fel. Det är tyvärr inte heller något vi kan göra något åt i efterhand. Nu har vi gjort om och gjort rätt. Vi tycker att skylten har blivit jättefin – och den fyller det syfte vi vill uppnå”, skriver han vidare.

De nya skyltarna är på 25 olika språk, de gamla hade 13.