Ali-Malmo-Rosengard
Inrikes

Misshandelsfilmen sågs av polisen redan i våras – utreddes inte

Publicerad 06:54
Annons

Videoklippet av en ung tjej som misshandlas på öppen gata Samhällsnytt publicerade nyligen ska enligt uppgifter ha nått polisen redan i våras. Då valde man dock att inte gå vidare med fallet. I stället var det Samhällsnytts artikel, och den stora uppmärksamheten, som gjorde att det utreddes.

Det var söndagen den 13 september Samhällsnytt publicerade videoklippet. Sedan dess har klippet fått stor uppmärksamhet både i Sverige och internationellt.

Man har nu också fått kontakt med en 20-årig kvinna som ska ha råkat ut för något liknande, man är dock inte helt säkra på att det är samma tjej som i filmen. Gärningsmannen ska också vara identifierad men har ännu inte förhörts och har inte delgivits brottsmisstanke.

Enligt Hanna Hagberg, utredare på polisens avdelning för grova brott i Malmö, har de känt till filmen sedan i våras. Den ska ha dykt upp i samband med en så kallad telefontömning.

”Stora mängder information”

Polisen ska ofta se filmer som dessa skickas runt bland personer man har att göra med. Samtidigt ska man ha svårigheter med att kunna avgöra ifall de ”är på riktigt” eller filmade i Sverige.

– Det är stora mängder information det handlar om. Du vet själv hur mycket man har på sin telefon, säger Hanna Hagberg till Kvällsposten och fortsätter:

– Vi går igenom en telefon utifrån till exempel vissa sökord. Om vi utreder till exempel ett mord så är det första vi gör inte att gå igenom filmer och bilder.

Polisen har tidigare hittat andra filmer vid tömningar av telefoner som lett till fällande domar.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons