Den rullstolsburne man som för en dryg vecka sen misshandlades brutalt på Hisingen i Göteborg har nu avlidit av skadorna. Polisen har ändrat rubriceringen från mordförsök till mord.

Det var förra lördagen som polis larmades till Hisingen där flera gärningsmän överfallit en man i rullstol och en misstänkt sedermera kunde gripas. Offret i 40-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans.

LÄS ÄVEN: Man i rullstol brutalt misshandlad

Nu meddelas att den svårt skadade mannen avled av skadorna i måndags efter att ha legat i koma sedan överfallet. Den råa misshandeln som bland annat resulterade i omfattande skallskador skedde i en hiss i fastigheten mannen bodde i.

– Han blev så svårt misshandlad att kroppen gav upp. Vi kan i nuläget inte säga exakt vilka skador det handlat om, säger kommissarie Peter Kron på Göteborgspolisen till Göteborgs-Posten.

Den man som tidigare greps, en tidigare straffad 32-åring, sitter häktad misstänkt för inblandning i mordet. Ytterligare en man i 30-årsåldern är nu anhållen, också han misstänkt för mord. Han har man dock inte ännu hunnit förhöra.

Okänt motiv

– Vi tittar på hur de individerna känner till varandra för att hitta ett eventuellt motiv. Just nu vet vi inte vad som ligger bakom det här mordet, säger åklagare Magnus Natt och Dag.

Polisen är intresserad av en tredje man som också ska ha uppehållit sig i omgivningen. Både offret och den häktade mannen är sedan tidigare kända av polisen.