I helgen gjordes en massbeställning av pizza till en av landets anstalter. Enligt uppgifter ska det vara anstaltsledningen som velat lugna ned de intagna som varit missnöjda med överbeläggningar.

Det var på söndagen som en pizzeria i Karlskoga fick en beställning på 40 pizzor till närliggande Karlskogaanstalten, en anstalt med medelhög säkerhetsklass. Skälet ska vara att de intagna varit missnöjda med situationen där många tvingas dela rum.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här festar intagna på anstalten

Anna Wikman är kriminalvårdschef i beredskap för Kriminalvårdsregion mitt där Karlskoga ingår.

– Det har jag väldigt svårt att tro, att man skulle ha kunnat hota sig till pizzabeställningen, säger hon till Expressen.

Samtidigt bekräftar hon att beställningen gjorts.

– Det har beställts pizza, det kan jag bekräfta. Fullständiga detaljer har inte jag i dag eftersom det är söndag och beslutsfattaren i fråga inte är på plats, säger hon. 

Kan ha skött sig

Enligt Wikman får intagna göra den här typen av beställningar endast ett par gånger om året och då oftast som belöning för ett positivt beteende.

– Det kan vara att man har skött sig väldigt väl och jobbat på i verkstäder och sysselsättning. Med stor sannolikhet är det så i det här fallet också. De intagna betalar med egna medel, som de har tjänat in på sin sysselsättning.

LÄS ÄVEN: Efter strejken: HÄR är nya maten för fångarna ”från jordens alla hörn”