Strax efter klockan 10 på måndagsförmiddagen larmades polis till Malmö central. Detta efter att en man uppträtt hotfullt och uttalat ett bombhot på engelska. När polisen anlände blev mannen aggressiv och uppges bland annat ha skrikit ”fuck the police”. Polisen skadesköt den misstänkte bombmannen med verkanseld och grep honom sedan.

Polispådraget vid Malmö station har varit massivt under förmiddagen med samtliga lediga polispatruller inkallade. Nationella bombskyddet har arbetat med att söka igenom de utrymda och av tungt beväpnad polis bevakade lokalerna i stationens glasdel, bland annat väskor som den misstänkte mannen placerat ut. En av väskorna uppges ha sprängts av bombtekniker.

Polisen har inte fastställt vad som fanns i väskan men uppger att mannen själv hävdat att den innehöll vapen och sprängmedel.

Uppgifterna om den skjutne mannen är än så länge ytterst knapphändiga. Mannens identitet har ännu inte kunnat fastställas men identitetshandlingar i flera olika namn uppges ha påträffats när mannen avvisiterades. Enligt en obekräftad uppgift ska mannen vara hemmahörande i ett annat EU-land, vara i 40-årsåldern och bosatt i Malmö.

Polisen utreder för närvarande händelsen som försök till mord men håller dörren öppen för att det kan röra sig om en terrorhandling. Mannen själv ska inte ha uppgett något motiv.

All tågtrafik till och från centralstationen stoppades och polisen uppmanar allmänheten att hålla sig borta från området.

Texten uppdateras.