Misstänkt serievåldtäktsman härjar i Roslagen – släpps av åklagare gång på gång

Delningar

Fem kvinnor och flickor har på kort tid blivit offer för brutala överfall i Södra Roslagen. Offren angrips med ett stryptag bakifrån. Samma man figurerar i åtminstone två ärenden som misstänkt – men släpps gång på gång av åklagare.

Den lokala tidningen Mitti uppmärksammar att samma misstänkta person figurerar i åtminstone två våldtäktsförsök med ett liknande tillvägagångssätt. Den första gången mannen anhölls för ett överfall mot en kvinna var för drygt en vecka sedan – men släpptes fri av åklagare. Natten mot söndag den 9 september utsattes en yngre tjej för en fullbordad våldtäkt i samma område i Åkersberga. Samma man anhölls misstänkt senare under dagen – men släpptes återigen fri av åklagare.

– Han är kvar som misstänkt i ärendet, kommenterar åklagaren Niksa Lucic till tidningen.

Totalt har det inträffat fem kvinnoöverfall i samma område i Södra Roslagen – runt Österåker och Täby – under bara en månad. Tillvägagångssättet är liknande i samtliga fall med en gärningsman som attackerar sina offer bakifrån.

Polisen utreder om det finns ett samband mellan överfallen.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

155 KOMMENTARER

 1. Vid våltäckt så tar man väl DNA prover på offert.
  Det kan ju inte vara så svårt att bevisa vem det är då.
  Eller saknas pengar, kunskap eller i värsta fall vilja.

  • Du har rätt, det saknas pengar, vilja och kunskap faktiskt
   Det första som måste göras är att strukturera om HELA vårt rättsväsende, hårdare straff, avskeda alla domare och åklagare och införa opolitiska jurymedlemmar, samtliga ska arbeta under tjänstemanna ansvar och veta att straff kommer om det inte blir rätt!! Sedan måste resten av landet städas, dvs slänga ut alla globalister och socialister ur statliga verk, kommuner och även alla landsting, detta blir ett hårt arbete men det är bättre att det händer nu istället för att det händer under krigsliknande förhållanden, för det kommer att hända i alla fall!!!

  • Låter intressant, vid omval ställer jag upp som frivillig att kontrollera att valsedlar finns i min vallokal samt personligt skydd för SD valarbetare.

 2. Skall vi Sverigevänner börja synas i Sverige och omvärlden under de kommande 4 åren?
  Demonstrera utanför regeringens tillhåll, med tips till utländskt media.
  Och då får man väl demonstrera mot ALLA orättvisor för oss svenskar vs bidragstagare från arabafrika. Låter som ett 24/7 arbete, men det är nog enda chansen att få liv i SVaMP partierna.

  En annan lösning.
  Om regeringen INTE vill säga till sina ”barn” att inte råna, gruppvåldta småflickor, elda bilar och leva på bidrag, så kanske regeringen vill att vi själva tar hand om de som inte statsminister klarar av…

  Nu är det tid för att styra upp landet oavsett vad politikerna som lever gott på våra skattepengar tycker.

 3. Jag stålsätter mig, tänker inte bli upprörd, arg eller ledsen Svenska folket tycker tydligen detta är bra och ska accepteras och då får det bli så.

 4. Årets julklapp 2018: En resa till ett arabfritt land så man vågar gå ut kvällar och nätter.
  Jag går aldrig ut kvällar eller nätter i Sverige så det är lite nervöst första gången jag kliver ut från hotellet och inser att det är mörkt. Det känns ovant, kroppen spänner sig lite och hjärnan funderar automatiskt på om det verkligen är en bra ide.
  Men jag vet ju innerst inne att det är ok, och efter en kort stund börjar jag slappna av och kan njuta av kvällen, vilket varje kvinna i ett sunt samhälle kan göra.

  • Har just återkommit från polen där jag och min fru kunde vandra genom parker kvällstid och gå längs festgator sena kvällar utan att ens behöva vara orolig alls, detta är helt omöjligt att göra i sverige idag!! Visegradländerna kommer nog att få massor av nya invånare (flyende svenskar) i och med att det svenska valet gör att sverige fortsätter att ha öppna gränser för mena typer!!!

   • Man får onekligen en ögonöppnare när man är utomlands. Att inte kunna gå ut ensam när det är mörkt är något jag blivit van vid, när jag äntligen får göra det igen inser jag åter igen hur sjukt Sverige har blivit.

 5. Vänsterpolitik i domstolar det är farligt det. Dom förstår nog inte vad dom skapar. Medborgargarden är väl det lindrigaste. Tänk när det kommer någon och tar lagen i egna händer. Ska dom skrika Breivik lasermannen då.

  • förmodligen rasistiskt att DNA-testa ”barn” som dessa då det sannolikt skulle definiera svart krulligt hår och starkt pigmenterad hud. dvs i korthet rasistiskt att nämna i varje sammanhang

 6. Känns väldigt skrämmande att karln släpps fri, gång på gång. Ingen som helst respekt för offren, eller de framtida offer som kommer att falla för mannens framfart. Ibland undrar jag vad som har hänt med Sverige.

  Likaså de våldtäktsmän som ställs inför rätta. Trots att de är betydligt äldre, ska de alltid framföras som ”barn”… Men vilket barn gruppvåldtar kvinnor? Och de löjliga straffen sen, lite ungdomsvård, samhällstjänst… Hur ska offren få någon upprättelse på det? Det är ju istället en uppmaning till att våldta. Och det är våra myndigheter som kommer med dessa uppmaningar.

   • Tvärtom, de ser ju dessa ”barn” som sina kärnväljare. Då får inget störa dem.

    Fast, blir nog lite jobbigt för sossarna när Jasin-partiet väl blir valbart. Då lär alla muslimer gå dit. Och då gäller det efter att ALLA svenska partier motarbetar dem.

    För detta parti lovar ju guld och gröna skogar – för dem. De lovar bort våra pengar, vårt land, allt. Och maken till fräckhet har jag inte sett.

  • Har valet utförts på ett rikitigt sätt? Sossar har ju ”hjälpt” folk att rösta där väljare skall vara fredade.
   Hur många har inte fått ”hjälp” på diverse hem?
   Hur räknas valselarna? Det känns som de som räknar resultatet kan göra som de vill.

   Jag röstar för omval med moderna och säkra metoder. Plus fler valobservatörer.

   • Moderna och säkra metoder?
    Skulle det vara datorer??
    INGET är så lättmanipulerat som datorer.
    Nej du gosse ju äldre metod ju SÄKRARE resultat !!

 7. OT
  Hörde några sköna kommentarer på statsradion idag med anledning av sd:s exempellösa framgångar i kommunerna i Skåne.

  – Det är alldeles gult, sverigedemokraternas färg, över hela Skåne när man ser på den politiska kartan.

  – Tidigare höll man inne med att man röstat på sd. Idag är man noga med att att understryka att man röstat på partiet.

  Fråga från reportern till kvinna på torget i en kommun där sd är dubbelt så stora som näst största parti:
  – Hur blir det nu när det ser ut att bli sd som tar över.
  – Ja, sämre än vad det är kan det i varje fall inte bli.

  Heja Skåne! Hoppas övriga landet snart kommer ikapp.

  • Det är ju faktisk lite hoppfullt. Skåne ligger före övriga landet i berikning och förfall. Det pågår en demografisk kapplöpning mellan Svenskar som vaknar upp till verkligheten och den nya importerade röstboskapen. Kanske är det inte för sent för resten av landet.

   • Hoppas verkligen att det inte är för sent.
    Själv hade jag höga förväntningar som nästan låg i linje med det som nu hände i Skåne men uteblev i övriga landet.
    Bara några veckor innan valet pekade ju mycket på att det var en smärre revolution på gång.
    Men så hände något senaste veckorna som ställde allt på kant för framför allt s (upp) och sd (ned).
    Lär bli något för framtida forskning att se vad som hände där.

   • Jo, det är för sent. Löfven kommer att handla valboskap som aldrig förr inför nästa val och han kommer att skriva kontrakt med djävulen om det behövs för att behålla jobbet, han vill ju ha det som Göran Persson, och herrgårdar är dyra. Och jo, jag tror att Löfven kommer att sitta kvar. Fästingar släpper inte förrän de sugit sig mätta.

 8. Offren får ingen upprättelse eller förebyggande samhällsskydd. Kriminella som ska var inlåsta är istället fria att vistas i samhället och fortsätta begå kriminella handlingar.

  82% av väljarna har nyligen röstat ja till ”Bevara samhället som det är, vi ska inte skilja på vi och dem”. Tack för kaffet!

  • Jag tror nog snarare att andelen är betydligt mindre men att man manipulerat valresultatet.
   Jag menar, hur tusan är det möjligt att valmyndigheten och länsstyrelsens datasystem går ner samtidigt??
   speciellt när SD låg en bra bit över 20% och den röd gröna spyan låg på minimala nivåer med MP långt under4%.

   och när systemet var igång igen, ja då var rollerna de omvända..

   Jag köper inte detta resultat och fler borde ifrågasätta detta och kräva nyval med strikt övervakning.

   • Du har alldeles rätt. Frågan är bara vilka i så fall som ska övervaka att allt går rätt tillväga? Det kan inte bli en svensk myndighet för då upprepas bravaden.

 9. Kvinnor måste beväpna sig och kapa organet av honom vid våldtäktsförsk. Nästa gång kulorna så lusten försvinner.

  Rättsssystemet funkar ju inte så människor får själva se till att inte bli ett offer.
  De flesta förstår nog hur gärningmannen kan se ut.

 10. Glädjande enligt mig. Svenska feminister och de övriga kvinnorna gillar våldsamt överraskningsex och då ska de väl få det också!

 11. En typ av råttfälla e.d strategiskt placerad kommer nog att ha en bra effekt, och borde liksom handväskan vara varje kvinnas utrustning när man går ensam hem på kvällar och nätter.

 12. En fullbordad våldtäkt torde ge en DNA-profil på gärningsmannen. Den anhållnes skuld borde kunna avgöras ganska kvickt. Det här adderar inte…

 13. Enkelt egentligen!

  Kontrollera valdistriktet där denne man härjar, hur har dom röstat?

  Har dom röstat för att detta skall få fortsätta, bara lägg ned eventuell polisutredning.

  Som man ropar i skogen, får man svar heter det.

 14. Det är som väljarkåren bestämt, bara det är fri abort till och med 18de veckan så gör det inget att bli våldtagen!

 15. Hur I helvete är det möjligt att fanskapet får fortsätta? Är denna åklagare så jävla rädd att han inte vågar göra ett skit för att skydda våra tjejer och kvinnor?

 16. Skulle endast hända en gång ifall AfS haft makten i Sverige. Sedan skulle han sitta på ett plan till ett fängelse i sitt hemland. Det är inget radikalt med det. Sunt förnuft bara. Dessutom skulle det sända hälsosamma signaler till andra våldtäktsmän.

 17. Då är åklagaren medskyldig.

  Det är honom föräldrarna ska ställa sina frågor till.

  Det är honom polisen ska ta in på förhör.

 18. Känns skönt att luta sig tillbaka och inte bry sig,
  Svenska folket har varit väldigt tydliga med att inte vilja göra några förändringar.

 19. Blev censurerad för att jag ansåg att kvinnor borde få en revolver att försvara sig med. Vi kan ha olika uppfattningar om detta, men om jag, enligt reglerna, själv är ansvarig för mina kommentarer varför censureras de?

  • Stor risk att man skjuter sig själv, svårt att sikta och skjuta på någon som kommer bakifrån 🙂
   Ett finger i ögat kan fungera, skämmer bort förövaren som troligtvis behöver uppsöka vård.

    • Problemet är att försvararen inte kommer så långt. Jag såg så sent som igår en video från USA där en erfaren, utbildad och beväpnad polis sköts ihjäl av en bilist dom stoppade. Beväpning med skjutvapen är helt enkelt inte en lösning. Den enklaste regeln är den viktigaste, den som är beväpnad blir alltid den första måltavlan att bli beskjuten. Det gäller ”dig eller mig”, bättre dig död först. ”Dig” blir som regel offret.

     • Nej – den video jag såg blev polismannen skjuten till döds. Hur det gick med skytten vet jag inte.

  • Du är själv ansvarig, men tyvärr drar PK åklagarna ändå moderatorerna och tidningen inför rätta om dom inte censurerar. Att bära skjutvapen är ingen bra ide, det är inte som i filmerna, det tar även en klantig angripare som är villig att ta risker en halv sekund att ta vapnet och skjuta innehavaren. De flesta har ingen utbildning i att använda vapnet.

   • Det finns för och nackdelar med vapen . Men då ska man skriva det. Att censurera är ingen lösning.
    Det är ett faktum att staten inte tycks kunna skydda kvinnor mot överfallsvåldtäkter. Samhällskontraktet. Kvinnorna har ett legitimt intresse i att kunna försvara sig. De bör ges möjligheten, något som staten inte ger dem idag.

    • Håller helt med om att censurera inte är någon lösning. Det är bara att förvanska och dölja. Då blir det bara värre, fast osynligt. Rätt metod är att bemöta, förklara och uppmana att rätta. Jag håller även med om att staten har totalt misslyckats med att skydda inte bara kvinnorna utan alla innevånare, och alla innevånare har rätt att skydda sig. Däremot tror jag inte på att sätta igång en utveckling som i USA, det leder ingenstans och kan inte backas en gång den införts. Den här veckan såg jag att man på kontinenten har uppfunnit ett nytt ord ”rapefugees” och använder en satirisk variation på ”refugees welcome” affischen. https://edition.cnn.com/2016/01/12/europe/germany-cologne-migrants-tensions/index.html

     • Allt är en fråga om utbildning. Jag har skjutit pistol i nästan 40 år och också utbildat. En revolver i en omdömesgill persons hand och med viss träning är mycket säkert. Att sätta den i handen på ”random” är livsfarligt. Jag har aldrig förordat USA-modellen (BTW, det finns ingen sådan eftersom det skiljer sig enormt mycket åt mellan delstaterna och det vi går oss serverat i svensk media inte är representativt. Det är t.ex nästan omöjligt att äga automatvapen. Jag har bott i USA).
      Vad jag säger är: om inte staten kan skydda medborgarna måste vi få möjligheter själva. I för ett ”skyddsvapenkörkort” för ostraffade som genomgått lämplig utbildning.

     • ”om inte staten kan skydda medborgarna måste vi få möjligheter själva” är ju ordagrant den amerikanska filosofin. Att hantera ett vapen på skjutbanan är verkligen inte samma sak som att hantera det i en livshotande kritisk situation. Jag har också bott i USA. Min egen utbildning i ämnet var jägarutbildning i Sverige. Glöm heller inte att två poliser nyligen vilt, i vilda västern stil, sköt ihjäl en mentalt handikappad som hade ett leksaksgevär. Poliserna var förmodligen ”välutbildade”. Bara ett exempel på vapenkultur.

     • Nu är inte det mitt ”first choice. Bättre vore om staten kunde skydda medborgarna. Jag har sagt två saker: (a) om inte staten kan skydda dig bör du har rätten att göra det själv och (b) kunna bära vapen efter godtagbar utbildning.

      Nu när du bara varit negativ, vad är ditt konstruktiva förslag?

     • Ta en titt på vad Kina har gjort och hur dom gjorde det. Kina var en gång som Sverige är idag, men nu är Kina fredligt, vänligt och harmoniskt. Varken polisen eller innevånarna behöver vapen för att skydda sig eller ens övervakning av någon polis. Alla går hem säkra genom parkerna på småtimmarna och överfall är knappas något som händer. Hur gjorde dom det. Jo – ganska enkelt. Man gav sig hänsynslöst på förövarna, utan pardon, satte dom i omskolning eller fängelse eller kastade ut dom inom ett par timmar. Man lyssnade inte på tjafs om att buset skulle ha mänskliga rättigheter, vara ömmande fall, barn, ha ångest, eller något sådant som skäl för att fortsätta stryka omkring på gatorna och råna, våldta, knivhugga, eller köra ihjäl folk med lastbilar. Inga ”Akilov” tillåts driva omkring för att döda. Vad gör Sverige.

     • Bra. Och vad gör vi om staten trilskas och inte sätter dit brottslingar? Det är där vi är nu och valutgången ger åtminstone inte mig några större förhoppningar.

     • Det är ju precis situationen just nu i Sverige, alla brottslingars ”mänskliga rättigheter” beaktas högt, medan offren inte ens är påtänkta. Vad Kina gjorde var att avsätta ”staten” och tillsätta en som fungerade och lyssnade och följe folkviljan och där folk fick sanningsenlig information, inte via en ”fri press”. Kina hade ju samma ”demokrati” mellan 1912 och 1949 som Sverige har idag. Mao kommunismen 1949 till 1978 fungerade ju inte heller, men den var ändå oändligt mycket bättre än demokratin den ersatte och den blev avstampen till något fungerande. Det är det svenska politiska systemet som måste förändras. Systemet byggdes av socialister/kommunister för att alltid förbli konserverat på så sätt. Förändringar skulle inte vara möjliga. Idag har det alla kännetecken av ett kommunistiskt elitstyre där de styrande bildar en härskande elit av sovjet typ som i första hand ser efter sina likatänkande och håller makten till nästan vilket pris som helst. Det som drev fram förändringarna i Kina var ekonomiska faktorer, välfärd sönderfall, och en hotande kollaps och revolution. Sverige går idag samma väg, frågan är bara när. Valutgången är talande, och jag har inte mer tid i livet att sitta och vänta på förändringar, därför flyttar jag till ett land som är mer utvecklat.

 20. Det är ju inte så här man vill bygga upp motståndet, men varje offer är troligtvis en ny motståndare till vänsterns normaliseringen av brottsligheten.

 21. Serievåldtäktsmän ska sitta inne. Om de inte är svenskar, vilket de med största sannolikhet inte är, ska de utvisas från Sverige för all tid och evighet.

 22. I Sverige är det för vissa kvinnor en rättighet att bli våldtagen.
  Multi kulti anser att det är ens skyldighet att våldta…..allt är ju gratis.

  • Sverige har inte längre yttandefrihet. Ordet ”värdelöshet” är ett omdöme som uttrycker en åsikt, inte ett sakförhållande, och alla måste få vara fria att ha åsikter. Du kanske tycker att Kalle Anka är värdefull, jag att han är värdelös, men båda har vi rätt att ha våra åsikter och i en demokrati värd namnet har vi också rätt att uttrycka dem.

   I det allt mer vänstertotalitära Sverige får emellertid ingen svensk uttrycka någon negativ åsikt om invandrare eller ”rasifierade” medan de senare grupperna är fria att vräka sitt hat över etniska svenskar. Usch vilket land!

   Snart slutar jag att vara nationalist. Hur ska jag kunna värdesätta ett folk där 82% röstar mot sin egen överlevnad?

  • Hur var det med åsiktsfriheten i landet?
   Förr kunde man säga vad som helst utan rädsla för repressalier.
   Nu vågar man inte ens säga att en afrikan är svart .
   Den vite mannen får man däremot säga och tycka vad man vill om.

  • Bara titta på England där polisen ber folk anmäla icke brott som förolämpningar online, hate speech not acceptable, snacka om angiveri samhälle.

   • Jag drömmer om en situation när vi systematiskt kan riva upp en antal liknande fall, och ersätta den fällde. Och en del fall där man inte har utvisat en person som borde utvisas.

 23. In med 300000 till av samma sort bara.Sveriges folk tror att det är den rätta vägen att gå.Det blir bra det här.Heja Sverige!

 24. Socialister och vänster folk borde bli portade från våra etniskt vita & säkra områden.. Låt dom leva skiten dom vill ha.

 25. När vänstern fyllt media med sina anhängare började man läsa juridik och tar över rättsväsendet på samma sätt .

 26. Görs inga kriminaltekniska utredningar längre eller har de inte tid? Två gånger och en fullbordad våldtäkt är massor av DNA. Modus operandi lika och densamme gripen. Något borde polisen lärt sig av schabblet med Qvick men de jagar väl bara någon som liknar Haga-mannen!

 27. Varför klagas det? Ska man gå efter valresultatet så tycker tydligen svenska kvinnor detta är i sin ordning. Låt dem leva med detta i det spännande Sverige.

 28. Så milt försvar för alla dessa kvinnor som utsatts för dessa brutala övergrepp,Vad skulle du tycka om din dotter skulle utsättas för dessa övergrepp från dessa utomeuropeiska män som i många fall inte ska finnas här i vårt land.

LÄMNA ETT SVAR