Misstänkt serievåldtäktsman härjar i Roslagen – släpps av åklagare gång på gång

Delningar

Fem kvinnor och flickor har på kort tid blivit offer för brutala överfall i Södra Roslagen. Offren angrips med ett stryptag bakifrån. Samma man figurerar i åtminstone två ärenden som misstänkt – men släpps gång på gång av åklagare.

Den lokala tidningen Mitti uppmärksammar att samma misstänkta person figurerar i åtminstone två våldtäktsförsök med ett liknande tillvägagångssätt. Den första gången mannen anhölls för ett överfall mot en kvinna var för drygt en vecka sedan – men släpptes fri av åklagare. Natten mot söndag den 9 september utsattes en yngre tjej för en fullbordad våldtäkt i samma område i Åkersberga. Samma man anhölls misstänkt senare under dagen – men släpptes återigen fri av åklagare.

– Han är kvar som misstänkt i ärendet, kommenterar åklagaren Niksa Lucic till tidningen.

Totalt har det inträffat fem kvinnoöverfall i samma område i Södra Roslagen – runt Österåker och Täby – under bara en månad. Tillvägagångssättet är liknande i samtliga fall med en gärningsman som attackerar sina offer bakifrån.

Polisen utreder om det finns ett samband mellan överfallen.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.