Hogreve-9
Inrikes

Moderat i blåsväder efter skämt om migranter som ”värda mer än skattebetalare”

Publicerad 6/8/2019
Annons

En moderat kommunpolitiker i norra Stockholm tvingas be om ursäkt efter ha publicerat ett inlägg på Facebook där han med anspelning på ett populärt barnprogram skämtar om migranter som värda mer än skattebetalare. Politikern försöker nu rädda sin karriär i partiet genom ett nytt Facebookinlägg i vilket han bedyrar att han inte är rasist eftersom han känner en Abdi från Somalia.

Tidigare i veckan publicerade Berndt Hogreve (M) med förtroendeuppdrag i Österåkers kommun ett skämtsamt inlägg rörande migranter som har väckt kritiska reaktioner i sociala medier. Det numera borttagna inlägget där Hogreve vrider och vänder på ett antal namn för populära TV-program kan ses nedan.

M-topp: ”Oacceptabelt”
Moderaterna i Österåker var inte särskilt entusiastiska över inlägget och agerade mot Hogreve. Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) anser att inlägget är plumpt och oacceptabelt. Hon bad politikern radera det vilket han sedan gjorde.

– Att inneha förtroendeuppdrag för ett parti innebär att man har ett extra ansvar för det man publicerar. Vi moderater menar allvar med att debatten behöver fler vuxna i rummet och då är den här typen av inlägg förstås oacceptabla, säger Fletcher till Mitti.


Michaela Fletcher (M)

Ber om ursäkt för sina åsikter
På fredagen publicerade Hogreve ett inlägg på Facebook där han motsätter sig ”alla anklagelser om att vara rasist”. Vidare skriver politikern att han själv är invandrare från Tyskland och att han tagit hand om en ”Ali Abdi från Somalia”.

Vill bara visa er min kompis Ali Abdi från Somalia som var inneboende hemma hos Anneli och mig i 1 års tid. Jag undanber mig alla anklagelser om att vara rasist. Dessutom är jag invandrare själv. Invandrade tillsammans med min mor från Tyskland vid 8 års ålder.

Hogreve slår även fast att det han publicerar på Facebook inte är tillåtet för andra användare att dela vidare utan anser nu att han är ”hijacked”, det vill säga kapad. Trots att politikern själv har publicerat inläggen på sitt eget Facebookkonto försöker han mildra publiceringen med att det ”från början inte var menat att komma ut på Facebook”.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
587Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons