I en intervju med Expressen säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson nu att inte utesluter att Sverigedemokraterna kan bli ett samarbetsparti i en framtida regering som leds av honom själv. Detta inkluderar förhandlingar om budgeten.

Beskedet är nytt då Kristersson tidigare sagt att sådana samarbete eller förhandlingar varit uteslutet, men inte längre:

– Jag tror att vi kommer behöva diskutera budgetfrågor med många partier. Ytterst är det alltid regeringen som måste vara säker på att om man lägger en budget så får man igenom den, säger han till Expressen.

Han förklarar sitt nya ställningstagande närmare.

– Det här onormala i att just två partier ska hållas utanför alla samtal, det tramset pågick fram till den här krisen. Men om man sitter varje vecka och diskuterar ganska svåra saker för landet och Jimmie, Jonas, Stefan, Ebba och Nyamko pratar med varandra, då går det inte efteråt att komma tillbaka och låtsas som att nu ska två partier vara helt ute i kylan och inte få vara med längre, fortsätter han.

I intervjun säger han sig vilja rösta bort Löfven men säger samtidigt att det uteslutet att göra det ”under rådande pandemi”.

authorimage