Modulhus för 41 migrantfamiljer färdiga för inflyttning i Grimsta

Delningar

Igår onsdag invigdes de nya modulhusen för 41 nyanlända familjer med uppehållstillstånd. Vissa av familjerna har tidigare bott på Råcksta sjukhem.

– Det här känns som en examensdag! I Råcksta sjukhem bor ju familjerna bara i ett rum, det här är riktiga lägenheter som är anpassade för barnfamiljer, säger Anna Mölgård, stadens samordnare av bostäder för nyanlända, till StockholmDirekt.

Modulhusen är tänkta att fungera som genomgångsbostäder där migranterna inte får förstahandskontrakt utan hyr bostäderna i andra hand av staden. Ambitionen är att familjerna ska hitta egna boenden så snabbt som möjligt.

Modulhusen byggdes med tillfälliga bygglov som gäller under fem år, dessa kan sedan förlängas maximalt två gånger.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

251 KOMMENTARER

 1. Som vanligt ingen brist på ambitioner i naivitet hos makthavarna. Vad får dem att tro att migranterna skulle ”hitta egna boenden så snabbt som möjligt”? Är det vanligt att de gör det? Var hittar de i såna fall dessa boenden, när inte ens vi svenskar längre kan hitta lediga hyresrätter?

  • Exakt, de skapar tjocka rökridåer när de leker manipulativt med dessa uttalanden. De vet att det är omöjligt att få bostad, det kanske finns några hundra annonserade hos Bförmedlingen, för rimlig månadskostnad. Dessutom kostar de nybyggda bostäderna (1-2:a) fantasisummor (8-9ooo kr/m), det vore billigare att bo på hotell i Mauritius. :-))

 2. Sluta sura gott folk..det är som det är.
  Det var nyligen val och majoriteten av Sveriges befolkning vill tydligen ha det så här.
  Det är bara att acceptera folkviljan hur sjuk den än må vara.

  • Ja, dom vill ha det så här. Problemet för Sverige är att det inte finns någon motrörelse, tex en stark borgerlighet som går mot den vänsterliberala masspsykosen.
   I Usa har man åtminstone Fox news.

 3. Och efter dessa bostäder blir dom bara som, parasiter dom varit sedan dag ett i Sverige.. Men Hur dum i huvudet får Svenskarna och deras skitpolitiker, vara??

  TA BORT BIDRAGEN OCH GRATIS VÄLFÄRD!!!!!
  Muchameehed kommer då snabbt söka ”Asyl” i ett annat land!!! Är det så svårtt!!?

 4. Det blir väl som vanligt. När lyxmigranterna har bott i dessa bostäder i två år och inkasserat bidrag snyftar de ut i pressen om att de behöver flytta eftersom de naturligtvis inte har ordnat jobb, bostäder osv på egen hand.
  Detta har vi sett ske i Lidingö, Nacka och andra ställen. Nej, de räknar kallt med att fortsätta få allt serverat som de fått sedan dag 1. Vi betalar.

  • Bortskämda barn slutar inte upp med att vara bortskämda, ni förstör människors naturliga instinkt …….att klara sig själv så länge det bara går !!!!

 5. Och hur hittar man egna boenden i Stockholms oändliga bostadskö? Kanske Nacka kommun hostar upp några miljoner och köper bostadsrätter?

 6. Modulhus… Med tanke på hur kräsna många av dessa ”flyktingar” är, är det väl frågan om när de första klagomålen kommer. Och de underförstådda hoten om att om de inte får bättre boende, lämnar de oss. Ni vet, ”det var bättre hemma, trots kriget”.

  Enligt dem så är det väl bättre att de tråkiga svenskarna flyttar in i dessa modulhus, så att dessa ”flyktingar” kan få överta de fina lägenheterna. Utan att behöva betala hyra, naturligtvis. Och att bidragen ökar, de har ju utgifter hemma, som inte betalar sig själva.

 7. VAR finns viljan och ambitionerna att hjälpa svenska ungdomar till ett eget boende?
  Det finns många bostadslösa svenskar som tvingas till uteliggarliv, för att de icke ges en möjlighet att leva, bo och rå sig själva. ..

 8. Alla dessa förbehåll lär man sätta ur spel vad tiden lider. Folk verkar inte längre bry sig om vad som händer runt omkring dem.

 9. Läste igår att en 94 årig kvinna fråntogs sin
  plats från hemmet och är nu hemlös.
  Ett modulhus kommer säkert att skänkas henne……

 10. TACK alla röstare som har röstat fram partier som i sin tur öppnar alla gränser för inflödets folk, hoppas ni får känna av det också.

 11. Det här kommer att fortsätta tills varje stad i Sverige behöver stöd från staten. Man behöver inte vara raketforskare för att inse att det är game over för Sverige och att Världsregeringen kommer att ta över kontrollen över våra liv. Samma krafter som kontrollerar den privata Federal Reserve…

 12. Första prioritet är …familjeplanering i Afrika och andra delar av tredje världen !
  Och inga bidragssignaler från Västvärlden !
  Tack !

  • När ”vi” befriade Libyen från Gadaffi så försvann arbetsmarknaden för miljoner svarta i det då stenrika landet, Nu väljer de Europa i stället!

   • Det största problemet är att för många som föds i tredje världen, de kommer till vår värld och kan inte tillföra något positivt, hur klokt är det?

   • Konklusion: Skicka en faktura på kostnaderna i Sverige till bl.a.
    krigshetsarna Hillary Clinton och Tony Blair, som såg till att Gadaffi blev mördad.

    • Tyvärr så var väl även Sverige med på detta om jag inte minns fel. Sverige är ju som vi vet en vasallstat till det stora landet i väst.

  • Sossarna använde sig av steriliseringar i Sverige på 1900 talet.
   Inte för att vi har varit överbefolkade men för att de var det som de kallar oss.

 13. Napoleon sänkte medellängden i Frankrike med 10 cm.
  Finns det några mätningar hur mycket den sänkts iom
  hitkomna, i Sverige, man kan nog sätta en peng på att längden på
  de boende i modulhusen ligger under svensk medellängd.
  Och vem är ansvarig för det.

   • Dan Park kan hata eftersom han är en riktig svensk.
    En chokladfärgad kan inte hata eftersom han är den han är.
    Summa summarum det är alltid den vite mannen som är en skurk.

    Fullt logiskt eller hur ?

 14. Total hjärntvätt som stämmer tyvärr in i ett hjärntvättat folk , svenskt folk vad är det ni vill uppnå ?

  • ”Glöm inte att svenska folket är
   extremt fegt, det saknar civilkurage, människorna är extremt konflikträdda, få
   vågar säga vad de tycker, detta har gjort att beslut fattas ibland högt över
   huvudena på folket eftersom folket inte säger ifrån. Det skulle behövas mycket
   mer djävla anamma och riktig finsk sisu”./Herman Lindqvist

   • Läste Katerina Janouch bok ” Bilden av Sverige”, kan rekommendera den är ärlig och mycket klok, tack Katerina du är strålande !!!!!

 15. det kommer att bli många många fler modulhus över hela landet.
  detta till otroliga kostnader.
  modulhusen kommer att permanentas,
  allteftersom resurserna tryter så kommer också med tiden en förslumning.
  om tjugo år så har vi favelor. åh! gud so romantiskt.

   • precis! all samhällsplanering. allt bara upphör. i förorterna finna lägenheter med dussintals boende. ingen vet hur många som faktiskt bor i fastigheten. ingen samhällsplanering är längre möjlig. allt blir bara krishantering. även dessa modulsamhällen kommer med tiden att bli överbefolkade.

  • byggloven är tillfälliga.
   men! nöden kommer säkert att göra lösningen permanent.
   det kommer ju nya ”flyktingar” hela tiden.

 16. Svensk politik handlar inte annat om invandring. Detta vansinne är bara sin linda. Invandrare har förtur till allt.

  • Och det kommer att bli mycket värre när Sverige undertecknar ”Global Compact for Migration” nu i december, därefter kan alla komma utan asylskäl ifall de åberopar ex vis klimat osv.

 17. Vad skall vi ha nationaldagen med svenska flaggan till när globalismen trampar på oss??
  Globalismen vill endast gynna alla andra länder och vill förgöra nationen.
  Skall vi skämmas för vår urprung och vara stolta globalister??
  Än har jag inte drabbats av hjärnblödning.

  • Så länge som svensken bakar nya tårtor så kommer frosseriet att fortsätta.
   Även lättjan fortsätter då att frodas för ett väl utvalt klientel.

  • Exakt, det förklarar varför filmen ”one flew over the cokoo’s nest” gick på svenska biografer i 10 år i sträck, ett rekord i hela världen.
   Sverige är ett gökbo helt klart.

   • För många år sedan så träffade jag och hade en uthyrningsbostad till en mycket trevlig kvinna och hennes partner.
    Hon arbetade på en psykiatrisk klinik och då för 30 år sedan så sade hon , ”jag orkar inte längre vi har bara främlingar som ockuperar alla sängar och ligger där och skriker som småbarn …………….”jag tar livet av mig ”

 18. OT: Ser Opinion, man diskuterar UG från igår. Man pratar om psykriatin i Sverige, att den är otillräcklig. Man tar inte upp var pengarna går som skulle gått till verksamheten. Blundar man för det, då löser man aldrig problemet. Konstigt val av ämnen att ta upp i programmet, vi har ingen regering, nya skjutningar varje dag, våldtäkter likaså. Låt UG spinna vidare på sitt program, inte Opinion.

  • Dozzi ( mamman) är kopplad till SVT, hon har även skrivit en bok som hon lobbar för! Dotterns tragik kan jag inte kommentera mer än det jag vet! Ingen missbrukare kan vårdas ”frisk” utan att själv vilja bli fri från drogerna!! Att SVT låter detta få sådant genomslag är för mig helt oförståeligt!! Mer än kopplingen!

   • Du dottern behöver verkligen ordentligt med hjälp! Och det den här mamman har gjort för sin dotter ska vi verkligen hylla henne för. Dottern är helt nedkörd, först av anorexi som ofta blir till ett drogmissbruk o ångesten kommer med anorexin och fördubblas när dom tar droger. Det här är en flicka/kvinna som är i behov av tvångsvård under en väldigt lång tid. Det kanske är så att vi måste tvångsvårda under lång tid för det finns inga quickfix! Det räcker att se 5 minuter av programmet för att förstå att det här är en person som är i extremt behov av vård oavsett var mamman jobbar!

    • Ja! MEN enligt gällande lagstiftning får inte våra vårdinstanser hålla kvar en patient som inte själv VILL det! Tufft men så är det!

 19. När Trump säger att det som pågår är en invasion, säger L.förrädarna att Turmp är dum. I själva verket, handlar nästan all migration till Västvärlden om en invasion. Så gott som alla migranter är muslimer (inte ens en bråkdel av de är icke muslimer). Varför går de – bokstavligt tala – varför GÅR de inte bara över gränsen till världens rikaste länder, som Saudi arabien osv. De har samma språk, samma kultur och religion. Nej, de ska förstås till Väst, där allt är gratis!

  • Jag skulle bli förvånad om de inte eldar upp någon modul inom kort.
   Jag menar att inte kan de väl ”stå ut ” med att bo i så enkla boningar ?
   Nej förstahandskontrakt skall det naturligtvis vara i nyproducerade lägenheter.

 20. Dags att bygga modulhus för svenska ungdomar, som vill flytta hemifrån och bilda familj. Varför ska vi ge migranterna förtur till boende.

 21. När byggde man studentbostäder senast?
  Eller när byggde man ålderdomshem senast?
  Och snart är det ju akut att bygga fler fängelser. De som finns är nu fulla.

 22. Du hemlöse och fattige svensk, känn dig snuvad. Trots att du har fötts, växt upp, gått i skola, arbetat men ändå hamnat utanför så tillhör du en oprioriterad grupp. De som inte fötts, växt upp, gått i skola eller arbetat i Sverige och som inte ens kan språket och kanske t o m kommit hit på dunkla grunder, är prioriterade.
  Du oprioriterade svensk kan inte längre stämma upp i nationalsången eftersom ditt fosterland sviker dig till förmån för andra som kanske inte vill vara svenskar eller ens vill lära sig språket.
  Du kan tacka dina landsmän för detta i det att de i allmänna val röstat på partier som ser din litenhet som om du vore förorenad luft.

 23. Och de 100.000 som kommer nästa år då? Var ska de bo? Mer nybyggen och modulhus?

  Om inte någonting görs åt läget snabbt. C och L har tyvärr framtiden i sina händer. Annars måste SD se till att det blir extraval.

 24. Ofattbart att inte bostadsrättsköpande kommunerna istället storsatsat på modulhus för nyanlända, det borde ju finnas en lag som styr kommuner att göra så. Prisvärt & ger dessutom jobb åt arbetslösa byggnadsarbetare.

 25. bygglovet gäller i fem år och kan förlängas två gånger…det betyder att det kommer att stå där i 15 år och då kommer det aldrig att tas bort…om det inte är så nedslitet så att ingen kan bo där…eller om det inte redan har brunnit ner…

 26. Där finns ett naturreservat med fina motionsspår och en idrottsplats. Ligger inte lång från Kaananbadet. Tjejerna som joggar där på kvällen får be att polisen gör dem sällskap. Polisen ställde ju upp på detta i ett område i Täby.

 27. Jag har ställt frågan förut : Hur i h-vete skall dom hitta egna bostäder ? Inget arbete, dåliga språkkunskaper ,inga kontakter osv. osv. Detta funkar helt enkelt inte. Bostadsbristen är enorm och när inte våra unga hittar in på bostadsmarknaden ,hur skall då dessa invandrare göra det. ???

  • Dom är inte här för att jobba, dom är här för att krossa välfärdsstaten och sprida dödskulten islam. Vi betalar själva för att utrotas medan politiker och globalister gapskrattar åt dumsvenne.

  • Politikerna säger så för att lugna folket. Alla som hängt med vad som hänt senaste åren vet att detta är önsketänkande. Är rädd att resten av pensionsfonderna töms för att bekosta bostäder till alla nya socialfall. Sedan räknar säkert många beslutsfattare med att bostadslösa ska flytta ihop med sina släktingar. Det blir som i många fattiga länder. 3 personer på 30 kvadrat med kök och badrum kommer att räknas som lyx.

   • Ja dom kanske kan lugna dom aningslösa 82% som går omkring och undrar vad som händer. Vi här vet att det är en totalt omöjlig ekvation. Dom som påstår något annat borde söka läkarhjälp.

  • Det finns många ”nyttiga idioter i det svenska samhället som gladeligt ställer upp för att behålla sin skitposition i skräpsamhället, de har inte många val……….de är de de är !

  • Grimsta…dessa nya kolonisatörer lär känna sig som hemma (med allt vad det betyder i form av våldtäkter, bilbränder och rån).

 28. undrar när alla gamla som svälter och ungdomar som bor hemma när de är 30 och alla hemlösa när får de sin examen . Sverige är tokarnas och dårarnas land helt klart med sjuklöverns välsingelse

 29. Förutsätter att dessa familjer är självförsörjande och betalar in lika mycket skatt som vi Svenskar gör till vårt sjuka system,, annars är systemet ännu sjukare!!!!!!!!

 30. I Lund har kommunen skänkt nybyggda svindyra lägenheter åt migranterna som de får ”hyra” med våra pengar i fem år! Kommer ihåg när Lunds kommun över en dag rev ner svenska hemlösas bostäder för att det såg skräpigt ut. Ett par år senare började de med att ge miljoner åt hitresta zigenare och nu på senare tid har de köpt bostadsrätter åt menainvällarna. Allting på Lundabornas skattekonto.
  Det värsta du kan vara i Sverige är att vara svensk.

 31. Undrar hur svenskar känner sig som kanske köpt sin bostad i närheten för upphausade priser och nu får ta förlusten.

 32. Ambitionen är att familjerna ska hitta egna boenden så snabbt som möjligt.”

  Hur kan de hitta boenden?? Det är ju fullt överallt, och svenska ungdomar bor kvar hemma för att det inte finns lägenheter

  • Stockholms kommuns hopp är att de flyttar till grannkommunerna. Inge vill ge dem permanent boende för då får de försörja dem livet ut. Det kommer att bli ett trixande utan dess like när allt fler kommuner stänger dörren.

  • de ska renoveras eller renoveras i alla utanförskapsområden. hyrorna ska chockhöjas så att brorsan eller kusinen öppnar dörren i den fattiga förorten till de nya

 33. Det finns inga bostäder för svenskar som fått jobb i Stockholm! Arbetsgivarna skriker efter folk som vill jobba men inte får någon bostad. Varför skall IMMIGRANTER utan flyktingskäl ges bostader i Stockholm och dessutom full försörjning utan att vare sig kunna eller vilja jobba. I norra Stockholm finns det massor av välmatade och dyrbart klädda immigranter som definitivt inte går till något jobb. De bor i fina lägenheter med parkettgolv o varmvatten jämfört med hur de hade det hemma med en brunn o stampat jordgolv. Jag förstår dom men jag förstår inte liberala svenska politiker ( naiva feministiska kärringar)!

  • Kommer du till Sverige så bor du automatiskt bra du är välnärd fina kläder fina prylar åker flott bil livet på en pinne hur det går till det vet inte jag speciellt med tanke på att vi har ingen industri längre som byggt landet utan bara massa hittepåjobb

   • Jo det går till så att förrädarpolitiker lånar hos globalist bankerna som vill inget annat än byta ut befolkningen till analfabeter dom kan styra över

 34. Ge en av bostäderna till den pensionerade svenska helnyktra elektrikern de visade på uppdrag granskning som på grund av för låg pension inte kan få en bostad efter 40 arbetade år får bo med sina väskor på rullande SL bussar 70 år gammal.

  • Han är tyvärr inte den ende !
   Vilket skräpland som inte ser efter sitt eget folk först, skäms era drullar !
   Vidriga varelser…………

 35. Nu varnas det för att svenska vattenledningar är i uselt skick, läcker och är sårbara. Vattnet kan sina eller bli otjänligt. Stora investeringar krävs i VA-näten. Läser detta i Metro. Vad är då orsaken? Jo, enligt Metro är det klimatet.

  MSB med Eliasson har inte ansvar för vattnet. Det ligger på kommunerna. Men det fattas 10 miljarder varje år i investeringar.

  Räkna med skyhöga avgiftshöjningar för alla ”klimatinvesteringar”.

  • Ja, denna fruktansvärda värme som breder ut sig, bilarna i förorten självantänder.
   Men det är nog väldigt lokalt, mest värme i svenska städer och skogar.
   Förresten hör man inte så mycket om att isarna på polerna växer år för år, det är ju bara att kolla satelitbilder.

 36. Utrotandet av svenska folket går i rasande fart. Hur ska svenska ungdomar kunna hitta bostad och bilda familj i Sverige när de är färdigutbildade?

 37. Detta med att få bostad i två år för att under tiden söka egen lägenhet är helt galet. Vem har kommit på detta?

  Vem kan få hyra en lägenhet utan inkomst som kan anses rimlig för att kunna betala hyran?

  Finns det lediga lägenheter? Jag bor hos ett kommunalt bostadsbolag med ett kösystem där en dag är ett poäng. Det finns vissa lägenheter som 5 personer blir utvalda att ev få sen bestäms vem som får den.

  Det krävs ofta flera år i kö för att få en lägenhet även i de sämre områdena.
  När gamla tant Nilsson och Johansson flyttat in på äldreboendet flyttar invandre in. Det händer ofta.

  När yngre par får barn flyttar de ti större lägenheter eller köper hus/bostadsrätter. Gissa vilka som flyttar in?

  Har svårt att tro att de nya grannarna har stått i kö 3-4 år….

  • Vi svenskar står sist i bostadskön. Svenska ungdomar har inget människovärde som sjuklöverpartierna styr Sverige idag.

   • Det heter vi ”svenska medborgare” står sist i bostadskön.

    Mina ungar som är födda och uppväxta här och som jobbat sedan tonåren efter skolan varje dag och varje ledig dag på helger och lov,
    Således skattebetalare sedan ungdomen och när de behövde egen bostad så räckte inte deras tid i kön för att få ett boende utan de har blivit tvungna att ta lån och köpa sig ett boende.

    Du ska inte tro att alla med invandrarbakgrund är tärande människor utan många jobbar stenhårt och betalar ordentligt med skatt och bidrar till den välfärd som nu skänks bort till en kategori invandrare som i grund och botten hatar allt som inte är förenligt med deras egen medeltidsreligion, den s.k. fredens religion islam.

    Det är nu dessa erövrare som utan vapen har tagit över Europa och Sverige i synnerhet och Ursvenskarna och de skötsamma invandrarna får lida.

    • Syftet för kommunisterna med er invandring (arbetsamma invandrare) var att bereda vägen för islam och jihadisterna som så småningom kommer att krossa Sverige och döda eller förslava alla icke-muslimer.

  • Inte ens 5 år räkningen för det sist vart väl en halv miljard eller så för vad de hade förstört/sabbat.

  • De emigrerar, och kommer till slut att försvinna helt från Sverige. De kommer att spridas för vinden över hela världen och assimilera sig var än de befinner sig. En generation senare är all svenskheten borta hos dem. Deras efterkommare kommer inte ens besöka Sverige. Både mina och min brors barn har gjort detta. Vill man träffa dem så får man åka och besöka dem eller flytta efter. De har lagt Sverige bakom sig. Betraktat situationen i Sverige så är man faktiskt tacksam för det. Känns betydligt tryggare.

 38. Det fungerade fantastiskt väl för många år ( cirka 40 år sedan)……………………………..
  det finns väl INGEN som tror att LYCKSÖKARNA ,,,,,,,,,,,annars hade sökt sig till vårt land ??????????

 39. Ja, och innevånarna lär nog bli kvar i femton år också, längre, efter femtio år, i flera generationer kommer dom att bo kvar, för alltid kommer dom att bo kvar.

 40. ”Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov.”

  –Karl Marx

  När staten (sossarna) byggde bostäder åt svenska folket blev det hus av betong starkt inspirerade av ett betydligt större miljonprogram i ett stort land i öster. Men ärligt talat är det väl ingen som vill bo och leva i dessa hyreskaserner längre.

  Nu för tiden är bostäderna som svenska staten bygger istället av modultyp. Bostäder som inte kan vara särskilt hemtrevliga. Möjligen är standarden aningen högre än i en manskapsbarack.

  Det är vad staten förmår med all sin välmening genom höga skatter då det kommer till bostäder. Man bör ha det i åtanke när man försvarar kolossen på lerfötter som är den svenska välfärdsstaten.

  • Mer marknära boenden skapar inte samma känsla av socioekonomisk utsatthet.
   En kopp te med Mohammad, Muhamed och Ahmed på en balkong endast tre meter över markplanet inspirerar inte heller till kast med liten kärring.

 41. Om det nu är ”illa” att de svenska medborgarna tycker att de ( ockupanterna) kan återvända till sina rötter och faktiskt lämna vårt enda land ifred .
  Visst skulle det vara UNDERBART !

 42. När stat och kommun glömmer bort de som betalar för kalaset och ger bort deras inbetalda skatt till främmande personer. Skapas en situation som är svår att försvara. Skattebetalarna kommer att få välja mellan välfärd eller skänka bort allt till nya medborgare. Sverige kommer rasa ner i ett svart hål. Eller se till att bryta den allt mer ohållbara invandringen. Om det är någon som tror att enorm invandring är bra. Är det bara att åka till närmaste förort och begrunda. Det går inte att bygga bostäder till folk som går på bidrag. Kommunen måste då betala både bostäder samt hyran till de boende. Istället för att bygga till skattebetalare som kan betala hyran själv. Bara idioter tror att det kommer gå bra.

 43. Det är så korkat så klockarna stannar! Detta är desperata lösningar påkomna i all hast..inte genomtänkta för fem öre. Alla självständigt tänkande människor begriper ju att dessa ”tllfälliga” modulboenden som nu poppar upp överallt kommer permanentas och bilda etniska slumområden överallt i vårt land. Stoppa vansinnet..riv skiten och deportera asylshopparna per omgående..Vi kan inte ha det så här!

 44. James Fenimore Cooper utgav år 1826 boken ’The last of the mohicans’.
  Undra vilken nysvensk som år 2086 kommer knalla upp på Bonniers förlag och be dem ta en titt på manuskriptet till ’Den siste svensken’?

 45. Ja å glöm inte det kanske inte blir av äns med att dem flyttar ut efter 2 års boende där utan det vill kanske så att dem stannar i dem nya lägenheterna istället så får vi skattebetalare bygga nya igen för nästa kull.

 46. Jag bara skrattar. Det är meningen att de ska bo där i två år. Sedan ska de ha ordnat egen bostad. Mydigheterna är så verklighetsfrämmande att de borde få psykiatrisk hjälp. Vet de inte hur svårt det är att få bostad i Stockholm. Men de kanske har tänkt att de ska gå före i bostadskön? Något annat sätt är omöjligt.

  • Så har det varit i minst ett decennium redan. Inget nytt.
   Men det blir bara värre och värre. Förvånandsvärt hur många av de invällande ”utfattiga” som har råd att köpa bostäder.
   Fattar inte hur bidragstagare, taxichaufförer och hembiträden har råd när man inte kan få tillräckliga lån på en vanlig tjänstemanna lön.

 47. biltema har beställt en extra laddning tålt för kommande tider som i solna, tur att man flyttat från det råtthålet,

 48. Några moduler till hemlösa svenskar var/är det aldrig tal om. Det finns en förening i Sthlm som heter ” Vid Din Sida ” som gör ett fint arbete , helt oavlönat och frivilligt . Programledaren i Fråga Doktorn var och besökte föreningen , hon berättade att hon inte hade en aning om att det var så illa . Det fanns på FB.

 49. Total galenskap, hur svårt kan det vara att säga ”Dessa människor kostar för mycket och tillför för lite, vi vill inte ha dessa här, de är inte vårt ansvar”
  Det gäller både kommuner och givetvis vårt land.

  Mer än hälften av befolkningen vill och förstår detta men tyvärr är det bara 17.5% som tycker det är den viktigaste frågan och det är det som måste ändras.

 50. LYCKAN är nu stor hos alla tiotusentals unga Svenskar som TVINGAS att bo hemma hos pappa och mamma fastän dom är 20 – 35 år.
  Importfolken får flytta in i NYA MÖBLERADE LÄGENHETER utan krav på att dom skall försörja sig själva.

  GRATTIS till alla DÅR POLITIKER som bara skapar HAT !

  • Javisst, äntligen får stadsdelen ett lyft. De som får utsikten mot Bergslagsvägen blockerad är i extas…..buller från vägen eller ”buller” från boendet, vad väljer vi?

 51. Det är inte utan att man börjar ana att viljan att fylla varje ort med migranter är ett sätt att göra tvärtom vad SD vill.
  Så beröringsskräcken och mobbingen är nu en snackis i hela världen.
  Från att ha varit ett land att se upp till har Sverige blivit ett land att använda som exempel på hur man absolut inte skall göra.

  Den som gräver en grav åt andra…….

 52. Något som vet hur vad dom nyanlända får för hyresavtal i dom här modulehusen? Kommer det vara lagligt 2 års kontrakt som kommunen har plikt att tillhandahålla eller kommer det vara extra förmånliga 10 års avtal som t.ex Botkyrka kommun tillhandahåller?

 53. Från en tidigare artikel på Stockholm Direkt, februari 2018:

  41 lägenheter
  Byggnaden blir i tre våningar med totalt 41 lägenheter, mestadels tvåor men även treor.
  – Det beror på att det generellt är familjer vi bygger för, säger Patrik Andersson.
  Utöver det ska källarförråd, två parkeringsplatser, miljöstuga samt cykelparkeringar byggas.
  Kostnaden beräknas landa på 67 miljoner kronor.
  Evelina Hertz

  https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/klart-da-byggs-modulhusen-i-grimsta/[email protected]@VURfJ1rEeQ/

 54. Nybyggarlandet Sverige,Enda skillnaden är att de som flyttar hit bygger sin egen lycka själva,Den byggs på ryggen av en befolkning så bespottad och nedtryckt att det saknar motstycke i västvärlden.

 55. Alla vuxna svenska barn som tvingas bo hemma hos sina föräldrar, när får de några lägenheter att bosätta sig i.
  Det här problemet fanns även redan på 70-talet och intresset att skapa lägenheter är i första rummets politik ”invandrarna måste få gå före!!”

  • Vi stackar medelålder skall snart jobba tills vi stupar för att ta hand om våra vuxna barn och gamla föräldrar!!! Fy vad trött man är redan vid 55!!!

 56. Det här har 80% av koma svensken röstat ja till så va faan gnälls det för? Lär er att komma i andra hand eller rösta på ett parti (NÄR DET ÄR VAL INTE EFTER) som inte hatar svenskar.

 57. De senaste 10 åren har nyhetsflödet endast handlat om invandring, integration samt dess konsekvenser, skjutningar, våldtäkter droghandel kriminella gäng ni go zoner osv………

  • Det är exakt vad som händer i alla länder där den muslimska invandringen börja närma sig 10%. Det finns forskning på detta från flera västländer. Vi har varit där länge nu. Problemen blir så stora att de dominerar helt nyhetsflödet.

 58. Om man nu trycker in så många det någonsin går och hoppas att de nya medborgarna skall liksom Svenskar
  skuldsätta sig till taknocken, då kan
  man osökt fantisera om att det vore
  ett projekt delat mellan korrupta
  politiker och banksters.
  Men….då skulle ju allt vi fått lära oss
  bara vara en lögn.
  Och det kan det väl ändå inte??

 59. Snart börjar det bli dags för svensken att flytta från sina hem så att migranterna kan flytta in. Sedan 1980 har Sverige delat ut mer än 2 000 000 uppehållstillstånd.

 60. ”Ambitionen är att familjerna ska hitta egna boenden så snabbt som möjligt”.

  Vilket skämt, men lycka till! Antingen kommer modulområdet bli ett permanent getto eller kommer de att hamna i storstadens förortsgetton och trängas med släktingarna i ngn redan trångbodd lägenhet. Vi har väl mer än nog facit på EBO-lagen redan. Slutar nog med att kommunen får köpa bostad för skattepengar till dem, finns ju idag ingen annan möjlighet då landet redan är så överfullt att våra egna ungdomar måste emigrera.

 61. ”Ambitionen är att familjerna ska hitta egna boenden så snabbt som möjligt.”.
  Ja, och vi vet att det inte kommer att hända i verkligheten..

 62. Hyrs i ”Andra Hand av Staden” Är lika med Kommunens Socialkontor Betalar MED våra inb Skatter….!!

  Min Stad tog emot 300 E Barn i år
  Kostnad 300 miljoner/år

  Nu saknas det 20 Miljoner i Stadens Budget, skattehöjning för Folket eller
  Permittering av komm anställda det Är frågan det…??
  Upptill de 300 har det kommit 1000 tals andra 500-1 Mlljard upptill…

  Dom BLÅSER oss på Skattesänkningar och prioriteringar i Kommunen att hålla ner kostnaderna….
  Räkna med att varje Medborgare får Försörja En Invandrare livet Ut…

 63. Politikerna som förordar Invandring skulle tvingas att bo med dessa, och upplåta sina bostäder till dessa.
  Och naturligtvis FÖDA dessa.
  Samtidigt skulle skäggiga barn dela rum i deras Bostad, med deras döttrar, och gå i samma GYMNASIEKLASS.

 64. De här modulerna skulle sättas in bland samtliga politiker, alla partiers
  obligatoriskt, för de är ansvariga för hell som ökar nu

  • Politikerna lever i en helt egen värld. Se bara på försvarsministern som tog regeringsplanet (Värde minst 500.000.000) för en privat safariresa med 5-stjärnigt hotellboende till Botswana som kostade oss skattebetalare 549.000 kr. Inte vill dom beblanda sig med pöbeln varken i boende eller i turistklass på vanligt flyg. Men bestämma över oss ska dom minsann.

 65. Fatta!!!!!!!!!!! Islam=satan= med sina fellows, ser inte folk det?
  islam är satans cult med koranen och sharialagar
  Det är bara börjar folk, nu kan de börja äta på naglarna folk snart för
  hell kommer närma sig eliten till slut

 66. Politikerna har släppt in satan i vårt land, i Usa över hela världen, så nu får vi skörda det vi har sått, inte sagt ifrån, rösta på. Vänta tills karavanerna börjar styras hitåt, det kommer från fattiga länder, räkna ut själva vad som flödar in

LÄMNA ETT SVAR